Loooqs

Water Bottle Infuser – 0,8l

IMG_4886

Ik heb het altijd moeilijk gevonden: de in mijn ogen ‘gedoemde’ richtlijn van plus / minus 1,5l water per dag. Ik druk het misschien ietwat dramatisch uit, maar voor mij niet simpel. Nooit geweest. Eén foutje: tijdens de kindertijd weinig aandacht voor dit belangrijke glaasje d’eau! Meervoud… 1,5 tot 2l,  zo zeggen ze toch altijd. Ook ik kreeg die richtlijn onder mijn neus geduwd tijdens mijn studie voeding. Al zijn er eigenlijk formules om te berekenen hoeveel water je per dag zou moeten drinken, afhankelijk van je lichaamsgewicht. Want weinig water drinken is niet oké, maar veel dan ook weer niet. Eén ding is zeker: je hebt het NODIG, wil je gezond kunnen functioneren.

“Ook water drink je gematigd.”
“Alles met een ‘té’ voor, is een ‘‘ te veel.”

Maar goed, laat het ons niet boekkundig of theoretisch houden. Ik hanteer voor mezelf nog steeds de regel: 1,5l water per dag. Een streefdoel dat ik niet dagelijks haal, jammer genoeg. En nee, eigenlijk geen enkel excuus is geldig!

Opbouwen

Ik heb veel mensen over de vloer gehad die deze richtlijn niet halen. Iemand die het niet gewoon is deze hoeveelheid water dagelijks te drinken en zichzelf dit streefdoel vooropstelt, is vaak een beetje gedoemd om te mislukken. Het komt er eigenlijk gewoon op aan dat je enkele dingen voor ogen houdt:

1. Bouw je opname van hoeveelheid water per dag stelselmatig op: ga niet van dag 1 van niets naar onmiddellijk 2l.

2. Geen enkel excuus kan ter verantwoording gebruikt worden om jezelf deze fundamentele voedingsstof te ontzeggen.

3. Geef je lichaam de tijd te wennen aan de verandering. Op termijn zal je verschil voelen op lichamelijk, cognitief en emotioneel vlak.

Verder ga ik hier – in dit artikel – niet over uitweiden. Voor diegenen die een diepere uiteenzetting willen, laat me gerust een berichtje na in reactie of bij het contactformulier en ik voorzie je van een antwoord in een nieuw artikel. Geen enkel probleem! 

Infuser

Zoals de titel deed vermoeden, wou ik het eigenlijk hebben over mijn nieuwe aanwinst: de water bottle infuser – 0,8l. Ik kocht deze via bol.com voor €12,95.

Ik kan – na de vele inspanningen – nog steeds niet genieten van het drinken van water. Voor mij is dat een hele opgave. Ik drink het omdat mijn lichaam daar naar vraagt, omdat het moet, maar… Erg veel vind ik er niet aan! Misschien dat het ooit verandert?! Op workout-dagen daarentegen, gaat het dan weer bijzonder vlot: dan drink ik deze hoeveelheid alleen al bij mijn fitnesstraining. De nodige extra’s worden dan met gemak aangevuld.

Grootste moeilijkheid: heel erg drukke dagen. Dan zou die genietenfactor wel van pas kunnen komen, want dan zou mijn focus minder groot moeten zijn. Het zou gewoon vanzelf moeten gaan. En dat punt heb ik nog steeds niet bereikt.

Ik drink mijn water steeds gekoeld, anders lukt het me niet mijn streefdoel te halen. Geef mij maar dat fris glaasje, anders is het ook maar zo’n platte boel. Dit zorgt soms voor een organisatorisch probleem. Maar, daar kan je altijd om heen. Als je dat echt wil!

Plus, een smaakje extra is steeds meer dan welkom. Dit maakt het voor mij veel gemakkelijker mijn nodige hoeveelheid in te nemen. Deze water bottle infuser zorgt voor een eventuele fruitsmaak. Je kan er werkelijk alles in kwijt: aardbeien, sinaasappel, appel, banaan, kiwi,…. Maar, ook verse kruiden zoals munt en bieslook zijn lekker of natuurlijk de klassiekers citroen en limoen. Lekkerrr met een rollende r!

De vormgever in mij vind het er dan ook weer héél erg fancy uitzien, wat het allemaal nog smakelijker maakt. Het oog wil ook wat!

IMG_4883

Ik ben alvast fan op mijn manier: gekoeld, gesmaakt, gekleurd en afgemeten!

Greetz,
E.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: