Breakfast at 8?

#3 – HelloFresh

Ik kreeg onlangs te horen dat ik wel erg veel tijd moest hebben…
Waarom? Omdat ik telkens uitgebreid ontbijt, – volgens velen blijkbaar ingewikkelde, maar wel smakelijk uitziende ontbijtjes klaarmaak. Dat erg veel tijd hebben klopt niet; het is wel zo dat ik er tegenwoordig méér tijd voor maak. Maar! Dat moet, wil je gezonde voeding vooropstellen.

Nog een ander beweert dat mijn ontbijtjes er helemaal niet zo uitzien, dat ik mensen misleid met vele filtertjes en maar doe alsof met al dat gephotoshopperdepop. Highlights here, highlights there, everywhere?! Naja,…zucht!

En de collega op het werk vraagt al eens een hapje…want ik heb toch steeds meer dan genoeg. “Eet jij dat allemaal op?”, krijg ik meermaals te horen én dan met zo’n bedenkelijk glimlachje erbij. Ja, maar het is wel het enige moment van de dag dat ik echt rijkelijk mijn maagje plezier. Ik ben er ook van overtuigd dat dit de manier is om gezond mijn dag door te komen.

Noot: Ik ontbijt wel degelijk dagelijks – omdat het zo hoort!
De ene keer al wat uitgebreider dan de andere.
De ene keer al wat beter ogend dan de andere.

IMG_4510

Half 8

Ik denk nog vaak aan toen, hoe ik iedere ochtend bij mijn ouders aan de ontbijttafel werd verwacht om half 8. Een familiemoment, zeer zeker. Alles was aanwezig: een glas fruitsap uit brik en op zondag al een keer vers, een koffiepotje ontbrak niet, een boterham met wat confituur of choco. Zo nu en dan eens een speculaasje of een stuk chocolade. Weinig bekommerd om gezondheid destijds. Al droeg de perfecte regelmaat er wel toe bij. Daar dank ik mijn ouders nog steeds voor! En, wie het eerst aan tafel, het eerst de keuze had voor de favoriete katern. Shuck! Steeds bleef die stomme Jommekeskrant over.

Nu – sinds het samenwonen met Tom – ontbijt ik zo goed als altijd alleen en is er geen ‘geruzie’ om de krant. Ik lees mijn HLN-feed lekker gezellig door, dit bij een geurend kopje koffie. Minder charmant dan de krant want je ruikt dat papier niet, minder gezellig zonder mijn familie want ze zijn er niet meer,… maar momenteel wel mijn ontbijtritueel. Ik vind het best zo, al zou ik graag iemand willen die me vergezelt. Tom ontbijt niet… Ik kneed hem wel bij?! Van het bed naar de douche om vervolgens zich aan te kleden, me een have-a-nice-day-kusje te geven en te vertrekken naar zijn werk. Hm! Mag ik zeggen dat ik heimwee heb naar dat half-8-moment?!

Ontbijtbox

Tot voor kort zag mijn krachtvoer voor de dag er vrij traditioneel uit, zoals hierboven beschreven. Maar, ook daar is er het één en het ander in veranderd. De gezonde levensstijl probeer ik door te trekken. Ik verkies een evenwichtige voeding, met veel variatie. Het is niet zo dat me dat lukte van de ene op de andere dag. Toegegeven, het slorpt wat tijd en energie, maar wat je ervoor in de plaats krijgt is goud waard: nieuwe, nog betere energie en vooral een meer productievere tijd. Bedankt ontbijt!

Ik laat me nu op dat vlak ook bedienen door Hellofresh. Nee, ze hebben me niet gevraagd reclame te maken, dit wil ik toch even duidelijk stellen. Spontaniteit en enthousiasme hier! Ik ben gewoon erg te spreken over het concept. Al ben ik er wel van overtuigd dat Hellofresh niet iedereen op dezelfde manier kan dienen.

Ongelofelijk hoe smakelijk watertandend ik nu aan mijn ontbijttafel ga zitten. Niet voor die boterham met choco, niet voor dat speculaasje té veel,… Maar voor dat ‘elke dag wat anders’. De ene dag granola met vers fruit en yoghurt, de andere dag wat kwark of een smoothie van wat er samen te smijten valt. Of de fameuze pannenkoeken, het roereitje of…

“7 dagen op 7… 7 dagen wat anders en ik vind het fantastisch!”

Ik zette enkele fotootjes op een rijtje. En ja, bewerkt, maar daarom niet minder lekker!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dagelijks worden deze smakelijke foto’s gedeeld via mijn Instagramaccount. Al een kijkje genomen?

Schermafbeelding 2016-04-06 om 19.49.30

 

Vertel me even hoe het daar bij jullie zit? Zin in verandering?!

Greetz,
E.

 

 

 

Comments

  1. Ik ontbijt elke dag, zelfs als ik de vroege heb. Wel vrij traditioneel, koffie zwart, meer granen brood, sneetje kaas….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: