Libanees platbrood, say what?

#2 – HelloFresh

“Ik zou niet kunnen eten wat jij eet!”
“Waarom zo anders doen Elke! Wat is er mis met gewoon brood?”
“Rare!”

HelloFresh - Libanees platbrood

Ai toe!

Ik heb er een beetje mijn buik van vol. Van al dat lekkers, ja dat klopt! Maar, vooral van al die – in mijn ogen – nutteloze opmerkingen die ik tegenwoordig krijg. Deze bovenstaande foto lokte heel wat uit: gebrabbel? Tevens een nieuwe invalshoek voor dit artikel. Lieve mensen, het is maar gewoon een in Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool. Ik benadruk het even omdat ik de commotie niet begrijp?!

Heel eerlijk: maakt het jou wat uit wat ik al dan niet in mijn mond stop? Dat dit brood niet zomaar een brood is zoals een grof gesneden van bij de bakker, dat deze rodekool net hetzelfde smaakt als jouw rodekool met bouletten, dat deze yoghurtdressing met komijn net gewoon lekkerder is dan yoghurt natuur? En,… waarom jouw energie verspillen aan mijn opgenomen energie? Geraakt jouw energiebalans dan niet verstoord? Grappige contradictie: terwijl die van mij nu net in balans komt te staan?! Daar streef ik toch naar. Ik lach even in mijn vuistje. Dit artikel is wellicht gericht aan een publiek die ik niet zal bereiken: het zijn misschien dé gezondheidsbarbaren – die er natuurlijk ook moeten zijn – en die al zeker niet een gezondheidsblog zullen lezen.

Het gaat hier trouwens alweer over verantwoorden. Het lijkt wel alsof je hele dagen niets anders moet doen. Weet je nog toen ik zei: ‘Als je me de vraag stelt waarom ik …., dan antwoord ik gewoon daarom!’. Ook hier hoef ik mezelf niet te verantwoorden over mijn Libanees platbrood, mijn bataat en mijn voorliefde voor pindakaas. Ik zit bijna letterlijk te kwijlen bij de gedachte aan pindakaas, is dat dan zo erg?! Wanneer kwijl jij?

Onuitspreekbaar?

Zo krijg ik dezer dagen veel de vraag: ‘Waarom bestel je de vegetarische box bij HelloFresh, terwijl je geen vegetariër bent?’ en dan volgt vaak een gefrons van de wenkbrauwen en de bijna kokhalzing bij het horen van het woord ‘vegetarisch’. En nee, ik vind het niet nodig hier steeds op te antwoorden als dat gefrons er bij komt kijken.

‘Is dat met kikkererwten enzo?’
Eet jij dan ook altijd zo van die dingen die je nauwelijks kan uitspreken?‘.

Kan je me dan een voorbeeld geven van een onuitspreekbaar vegetarisch voedingsmiddel? Ik ga de uitdaging graag aan. Raar eigenlijk,… in een tijd waarin gezondheid gaat primeren, waarin een gezonde levenswijze blijkt te leven onder de mensen. Toch? Die allergie voor het vegetarisch zijn, zou nu toch al verdwenen moeten zijn? Blijkbaar niet en dat is toch wel een beetje jammer.

Vegetarische regeltjes die gelden? Blijkbaar zijn die er wel.

1. Vegetariërs zijn rare mensen, want ze eten raar brood.
2. Vegetariërs zijn taalpuriteinen, want ze kennen heel wat onuitspreekbare voedingsmiddelen.
3. Enkel vegetariërs mogen vegetarische gerechten naar binnen spelen.

Een bedankje aan die enkelingen die me de inspiratie bezorgden voor dit artikel.

Greetz,
E.

Comments

 1. Het bezorgt me ook de kriebels, zulke mensen. Waarom???? Daarom, vind ik dan ook een perfecte reactie op hun gezeur

  Liked by 1 persoon

 2. Whahaha heerlijk stukje. Ik als vega zou je platbrood graag willen proberen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik (als veggie) vind het juist heel leuk dat ook ‘vleeseters’ vaker veggie proberen. (En het milieu vindt dat ook wel tof) Wat een storm in een glas water … Wij hebben dezelfde Hello Fresh box besteld en vonden het platbrood erg lekker trouwens. Ook mijn niet-vegetarische wederhelft vond het voor herhaling vatbaar.

  Liked by 1 persoon

 4. Gewoon doen wat jij graag wilt doen:)
  En bedankt voor het volgen:)

  Liked by 1 persoon

 5. Libanees brood is zo lekker! Wij hebben het ook vaak in huis, als je het niet kent en gaat lopen zeiken is het juist laf,je durft het al niet eens te proberen!

  Liked by 1 persoon

 6. Super blog! Veel herkenningspunten, maar ook heel leuk dat je het zo persoonlijk houdt! En weer een nieuwe inspiratie voor een gerecht. -Kyra

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: