Knopen zijn er om doorgehakt te worden!

Niet over één nacht ijs hoor.

Bloggen - Enkele veranderingen op til!

Bloggen – Enkele veranderingen op til!

Toegegeven: ik heb in de knoop gezeten.
Tevens ook de verklaring voor deze ‘blogdip‘.

Het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn dat er de laatste weken minder artikels verschenen op Yellow Me. Ik geef jullie daar nu graag een verklaring voor.

De redenen zijn niet te vinden bij ‘het geen zin hebben om te bloggen’ – integendeel! – of het ‘niet weten waarover te bloggen’. Je leest het wel hier en daar: bloggers die even wat gas terug nemen omdat de goesting en de inspiratie, soms ook de tijd ontbreekt. Dit is hier absoluut niet het geval. Ik heb tijd zat nu ik actieve werkzoekende ben, ik heb ideeën in overvloed en de goesting is er zeker niet minder op geworden. Integendeel, integendeel, integendeel!

Waar gaat het dan wel over?

“Ik ben de weg even kwijt. Mijn richting is verloren gegaan.”

Toen ik begin januari 2015 startte met dit online gegeven, plande ik aanvankelijk te schrijven over mijn creatieve uitspattingen: designgerelateerde content, eigen werken, gadgets,…, dit gecombineerd met mijn dagdagelijkse activiteiten die grotendeels creatief te noemen zijn. Dit leek me logisch daar ik van kinds af aan met de noemer ‘kunst’ of ‘design’ bezig ben. Ook mijn opleidingen droegen hiertoe bij. Het klopt ook dat ik op professioneel gebied vooral in de grafische sector vertoef. Mijn passie voor het creatieve, het artistieke is enorm groot. Mijn doel was daarom te groeien naar een nicheblog binnen het grafische of het illustratieve. Allemaal goed en wel, maar die richting ga ik helemaal niet uit. Bewust? Nee, helemaal niet. Ik kom gewoon tot die constatatie.

Sinds maart ben ik intensief bezig met sport – voornamelijk fitness en yoga – en heb ik mijn levenswijze aangepast. Ik besteed nu meer dan ooit aandacht aan mijn gezondheid. Voeding is daarbij een niet te vergeten factor. Ik schreef erover, steeds vaker en vaker. Denk maar aan de yogasessies met Adrienne, de wenslijsten met sportkledij,,… Mijn blog groeit, ik groei mee. Ik leer uit mijn ervaringen en uit mijn schrijven. Maar, ik bewandel  dus een ander blogpad tegenwoordig. Mijn interesse in de algemene gezondheid (fysiek en mentaal) groeit nog dagelijks. Ze was er uiteraard wel al, maar ze bereikt een nog hoger niveau. En daar wil ik over schrijven!

Ook mijn statistieken bij de hand genomen; kwam ik tot de conclusie dat sport- en/of gezondheidsgerelateerde artikels soms beter gesmaakt werden. Waarom vroeg ik me dan af? Misschien ook omdat ik er zo graag over schrijf? Misschien ook omdat mijn ideeën binnen dit domein eindeloos lijken te zijn? Misschien ook omdat het gewoon een heel erg boeiend domein is. Misschien.

En daarom lieve lezers, net daarom zat ik in de knoop: dit lijnt niet met Yellow Me, mijn creatieve blog. Ik had de afgelopen weken zoveel inspiratie, maar ik wou geen content aanbieden die niet thuishoorde op Yellow Me. Ik vond het dus tijd om alles eens goed op een rijtje te zetten, tijd om knopen door te hakken.

Ik heb dan ook enkele beslissingen genomen in verband met Yellow Me.

1. Geleidelijk aan zal de content en de look & feel van Yellow Me veranderen. Ik wil schrijven over gezondheid, sport en voeding en daar hoort uiteraard een andere huisstijl bij. Ik voel me het best bij dit soort content en als voedingsdeskundige denk ik ook veel informatie te kunnen aanbieden. Heel graag zou ik de naam Yellow Me willen veranderen naar een meer geschikte naam, maar dit heeft enkele grote consequenties die ik nog eens moet overwegen. Daarom een klein vraagje aan jullie: zijn er bloggers onder jullie die ook reeds een naamsverandering hebben doorgevoerd? Alle feedback is meer dan welkom!

2. Uiteraard verdwijnt mijn creatieve leven niet: dagdagelijks blijf ik ontwerpen zowel op professioneel vlak, als in de vrije tijd. Dit soort content zullen jullie vanaf oktober terug vinden op mijn gloednieuwe website / webshop Mint. Ik kondigde reeds eerder dit nieuwe project aan en het lijkt me logisch deze content te binden aan de webshop. Het verdwijnt niet, het zal gewoon elders gepubliceerd worden.

Je kan dus wel stellen dat ik de onderwerpen waar ik reeds over schreef verdeel over twee verschillende websites, dit om een meer duidelijke richting te kunnen bepalen.

Schrik dus niet wanneer binnenkort er alles een beetje anders gaat uitzien. Ook mijn rubrieken en About Me-pagina zullen worden aangepast. Neem zeker eens een kijkje. Alles zal zichzelf op termijn wel uitwijzen. De lijn wordt volledig doorgetrokken, maar dit lukt niet van dag 1 op dag 2. Gun me dus dat klein beetje tijd om alles in orde te krijgen.

Ik hoop jullie alvast allen nog te mogen ontvangen: hetzij op deze blog, hetzij via Mint.

Hebben jullie nog vragen, aarzel dan niet me te contacteren. Ik beantwoord ze graag!

Greetz
E

 

Comments

  1. Succes met de nieuwe plannen! Ik blijf volgen!

    Liked by 1 persoon

  2. Mooie foto van je bureau. Zo’n bureau wil ik ook wel:)

    Succes met je plannen en ik blijf je volgen:)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 27 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: