Verslaafd en glimlachend mijn favoriete kanaal checken

Nikki, vlog all day long!

Ik begreep het eerst niet. Waarom is het bekijken van vlogs zo populair? Waarom zou ik in godsnaam elke dag willen weten waarom de ene in de ochtend een zomerse bloemenprint uitkiest, de andere weigert te ontbijten en nog een andere lekker aan een morning-workout begint?! Sterker nog: waarom zou ik überhaupt luisteren naar het alledaagse verhaal van een 18-jarige wannabe, een 24-jarige Youtube-fitness-ster of een 28-jarige ik-reis-de-wereld-rond-guy? En toch… toch ben ik nu hopeloos verkocht. Eerst standvastig nee-knikkend, maar nu verslaafd, glimlachend mijn favoriete kanaal checken.

Youtube - Vloggen / Nikki Blackketter

Youtube – Vloggen / Nikki Blackketter

Uit verveling? Helemaal niet. Maar waarom dan wel? Wel, heel eerlijk: ik heb daar eigenlijk geen antwoord op. Volgens mij zit er wel een psychologisch iets achter. Ik denk dat het vooral om herkenning draait: jezelf herkennen in de wereld van je favoriete vlogger. In de ogen van velen, voornamelijk volwassenen, (ook eerst in die van mij) gaan deze dagelijkse video’s over niets, niets en nog meer niets. Vaak kaderen vlogs wel binnen een specifiek thema: beauty, fitness, health, lifestyle,… Maar iedereen is toch wel bezig met dit soort thema’s, dus herkenbaarheid is gemakkelijk te vinden.  En weet je wat nou echt freaky gaat klinken (ongelooflijk dat ik dit zelf neerschrijf): doordat je het leven van de vlogger op de voet kan volgen, voelt het vaak aan alsof de vlogger een vriend is, alsof je die persoon heel erg goed kent. Ik moet steeds lachen als ik mezelf betrap op dit idee.

Nou stel ik jou een gerichte vraag: ‘Heb jij een favoriet kanaal?’.
Ik dus intussen wel en ik verklap je zo welk kanaal dit is.

Het is allemaal begonnen doordat we – en dan heb ik het over mijn vriend en ik – een meer gezonde levensstijl wilden aannemen. Het hoeft niet gezegd dat het dan gaat over meer sporten en gezonde voeding. Ik vond mijn dada onder andere in Yoga en rol mijn blauwe mat maar al te graag uit en mijn vriend in het wielrennen. Meer nog, we geraakten daarenboven ook beiden verknocht aan fitness.  Jullie weten intussen wel dat we een eigen fitnessruimte hebben gecreëerd en we dus heel gemakkelijk toegang hebben tot deze sport. We hoeven gewoon onze sporttenue aan te trekken, onze garage in te stappen en ons uit te leven op onze toestellen. En wat nog leuker is: we kunnen dit gewoon samen doen. Maar, we wilden het ook goed doen. We gingen dus op zoek naar online advies om onze trainingen efficiënt en resultaatgericht op te bouwen, want daar heb je het wereldwijde web natuurlijk voor. Thank God! Enig idee hoe sterk de fitnesshype heerst in de wereld? Ik had er eerst geen idee van. Ik dacht dat krachttraining vooral een mannending was, maar tegenwoordig gaan steeds meer vrouwen voor een slank, maar gespierd lichaam. Youtubefilmpjes voorzagen ons van complete trainingen en we beschouwen sommige vloggers ook echt als (mental) coaches. Ik denk dat je het niet kan begrijpen als je er niet echt in zit, dat hoeft ook niet. Vind ik best oké.

Gezonde levensstijl: meer sporten en gezonde voeding

Gezonde levensstijl: meer sporten en gezonde voeding

En zo leerde ik Nikki Blackketter kennen. Ze heeft het gemaakt in de fitnesswereld en is inmiddels razend populair. Ze vlogt frequent over haar leven met Christian, haar voeding en workouts in de gym. Bovendien is ze gewoon heel erg grappig. Wel ja, ze  heeft mijn nee-knikkend-gedrag aan de kant geschoven en mij overtuigd van haar sympathieke persoonlijkheid. Voor diegenen die niet met fitness en voeding bezig zijn, heeft dit waarschijnlijk geen enkele toegevoegde meerwaarde in je leventje, maar zoals ik al zei: zich herkennen in speelt hier een belangrijke rol.

En ja! Ik ben een fan. Niet de I-love-you-Nikki-fan, de ik-wil-zijn-zoals-jij-fan of de ik-kan-niet-zonder-jou-fan, een fan die smeekt om een selfie, een handtekening of whatever. Neen, dat niet. Maar, ik heb wel bewondering voor haar persoonlijkheid, haar gedrevenheid en haar successen. Ik ken mensen die deze misschien extreme levensstijl niet begrijpen en appreciëren, zelfs afkraken. Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar ook Nikki heeft die. Ook ik heb die. Laat iedereen nou gewoon doen waar hij/zij zin in heeft, waar hij/zij goed in is. Laat iedereen gewoon zijn wie hij/zij wil zijn.

Dus, ja! Nikki, ik wil weten wat jij elke dag uitspookt, welke mopjes je nu weer uithaalt of welke grappige onzin je soms uitkraamt. Ik wil inderdaad weten welke trainingen je volgt en hoe je die  macro’s onder controle houdt. Ik wil je successen blijven volgen. Vlog all day long.

 

Greetz
E.

Comments

  1. Leuke foto’s!

    Like

  2. Inderdaad, leuke foto’s 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: