#3 – Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Even het vakantiegevoel opsnuiven, dat doe je zo!

Ik loop geïrriteerd rond. Waarom?
Omdat echt iedereen, maar ook echt iedereen, jawel iedereen op vakantie is.
Familie, vrienden,… de interpunctie zegt echt IEDEREEN.

En ja, ik ben jaloers!
Ons geduld wordt hier op de proef gesteld, maar we weten dat een reis er zit aan te komen.
Dus, doenbaar. Wachten dan maar.

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Om de sfeer echter op te snuiven, om het vakantiegevoel te voelen, gingen we een dagje naar Reims – de Champagnestreek. Ik had niet zo’n grote verwachtingen, maar ik was gewoon heel erg tevreden met ‘het dagje weg’. Dan maakt het voor mij op zich niet uit waar we naartoe trekken. Gewoon weg is goed genoeg.
21 juli 2015 – 07u00 ging de wekker af. En dat op een feestdag. Erger nog. Op onze nationale feestdag trekken we naar Frankrijk. We hebben een lange rit voor de boeg – ongeveer 3 uur.
Bastille is ook enthousiast, want deze kleine rakker gaat voor het eerst op reis! Het is warm en het ziet ernaar uit dat het een prachtige dag wordt.

Reims kent mooie bezienswaardigheden waaronder de Kathedraal Notre-Dame, de romaanse Basiliek van Sint-Rémi, het Paleis van Tau en de triomfboog Porte Mars. Enkele daarvan behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Dat wil toch al wat zeggen. Zodus, wereldgeheugen beschermd. Ik ben onder de indruk, want dit had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Het is aangenaam hier te kuieren, te genieten van de mooie gebouwen en net vandaag ook van het mooie weer. Even vind ik het jammer dat we hier maar een dagje verblijven, want ik heb het gevoel dat er nog heel wat mooie plekjes te vinden zijn hier.

Op de middag eten we op het terras van een restaurantje met een zeer bizarre naam: “The Gluepot”. What the hell? Ik ga voor een lekkere cheeseburger met frietjes. Yum! Hoewel het eten heel erg lekker is, kan ik niet echt zeggen dat de bediening even goed is. Dat kan toch wel een pak beter. Als je 5 maal mayonaise moet vragen, dan vraag je je toch wel af hoe moeilijk het kan zijn om die gele gluepot-lijkende-tube van hun voorbereidend tafeltje te grissen?! Komaan, sneller! Mijn frietjes zijn bijna op. Natuurlijk kan dit mijn dagje niet verpesten, ben je gek! Hooguit een beetje geklaag van mijn kant zijnde als “Komaan mayo!”, “Dit kan nu toch niet meer” en “Ik vraag voor de 5de keer wel mayo”. Ben er nogal gevoelig voor. Anders gezegd: ongeduldig.

Na het leggen van een vettige fond, tijd om op champagnejacht te gaan. Heel eerlijk, ik ken niet veel van Champagne. Daarvoor moet je denk ik bij Myriam van Bubbliciously Me zijn. Maar om te ‘proeven’ (Lees: drinken), moet je niet veel kunnen, toch?! Plezant! Quatresols-Gauthier ontvangt ons hartelijk met een Demi Sec, een Roséetje en een Brut. Charmant. Er wordt wat geld uitgegeven en we zijn nu enkele flessen Champagne rijker.

Nog even genieten van de mooie, glooiende champagnevelden, de prachtige vergezichten en authentieke dorpjes. En dan is het plots daar – op de terugweg: klop van de hamer. Een combinatie van maar enkele uren slaap de nacht voordien, de lange autorit, de warme temperaturen en wellicht de enkele glazen champagne zorgen voor een diepe slaap. Ik was niet alleen: King Charles lag te ronken op de achterbank. Helemaal voldaan, net als ik.

Uiteraard nam ik enkele sfeerfoto’s, al zijn het er niet zoveel. Krijg je de kans om er eens heen te gaan? Doen! Ik heb alvast genoten met mijn mijn 2 mannen.

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

Dagje weg / Niet zo heel ver weg (Reims)

“Schat, waar gaan we nu heen?”

Greetz,
E

Comments

 1. Heerlijk hé, de Champagnestreek!!! Merci om mij te vermelden Elke 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Leuk om te lezen en mooi die foto’s 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: