A New Agency World

Ik geef je 9 redenen waarom ik daar wil werken

Wie mijn blog volgt, weet wellicht dat ik momenteel op zoek ben naar de job van mijn leven.
Het is niet altijd gemakkelijk, maar ik ben gebrand op wat ik wil: ‘een creatieve job in de grote communicatiewereld van vandaag‘. Ik schipper tussen té weinig ervaring (<3 jaar) en niet geschikt voor dit profiel. Steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Enkele dagen geleden werd mijn aandacht getrokken tot een openstaande betrekking bij A New Agency World. Na een grondige research naar het hoe, wat en wie van dit content marketing bureau, twijfelde ik geen enkele seconde om mijn gedreven motivatie neer te pennen in een motivatiebrief en het bedrijf aan te schrijven.

A New Agency World - Content Marketing Bureau

A New Agency World – Content Marketing Bureau

> Motivatiebrief – CHECK
> Curriculum vitae – CHECK
> Positieve ingesteldheid – CHECK
VERZEND!

Vanaf dat ogenblik controleerde ik elk kwartier mijn mailbox op een inkomend mailtje van mijn contactpersoon. Want zo gaat dat, als je gebrand bent op die ene job. Tot groot jolijt: PLING! De details laat ik even achterwege, maar de boodschap zorgde voor een vreugdedansje in de woonkamer.

‘Ik had je graag uitgenodigd voor een gesprek.’

Het sollicitatiegesprek is dichtbij en ik kijk er naar uit mijn gedreven, enthousiaste instelling over te brengen naar diegene die mij zal ‘screenen’. Ik kreeg daarbij dit idee: een blogpost waarin ik 9 redenen verklap waarom ik graag deel zou uitmaken van het team.

9 redenen waarom ik wil werken bij A New Agency World

1. Werken als een creatieve duizendpoot klinkt als: uitdagingen aangaan, creatieve uitspattingen zijn uiteraard toegestaan, variatie is aanwezig. Mijn ogen beginnen al te blinken.

2. Terechtkomen in een jong team. Leuk! Nieuwe jonge, maar vooral creatieve mensen leren kennen. Elkaar aanvullen, van elkaar leren, samen groeien en bijdragen tot mooie resultaten. Ik heb nog niet vaak de kans gehad terecht te komen in een team geïnspireerde youngsters.
Yes, please!

3. Brainstormen, freewheelen, pingpongen,… Als grafisch vormgever ben ik het gewend dag in dag uit op te staan en te gaan slapen met een hoofd vol ideeën. Brainstormsessies zijn de max. Ik sta steeds versteld hoe een project van A tot Z groeit. De evolutie is groot en bevredigend. Ideeën loslaten – goede en minder goede, uitbreiden naar groot, groter, grootst.

4. De perfectionist in mezelf wil uit ieder project het beste halen. Kan het anders, kan het beter? Niets is perfect, maar streven naar perfectie is een goede eigenschap. Wanneer je in team werkt naar een gemeenschappelijk doel, ervaar je veel. Maar, je ervaart nog meer wanneer het resultaat bevestiging oplevert. Geweldig, dat gevoel van ‘succes’.

5. Medeverantwoordelijk zijn om elk goed verhaal van beeld te voorzien. Wel! Mijn leven bestaat uit beelden. Gesproken, geschreven, geanalyseerd. Als er maar een flinke dosis creativiteit aan te pas komt.

6. Deze functie vereist grafische, technische onderlegdheid. Ik ‘speel’ dagelijks met Photoshop, Indesign en Illlustrator. Ze zijn mijn thuisbasis. Tools, plug-ins, applicatie-vakjargon,… fantastisch toch!

7. In de vacature staat het motto omschreven: “Het moet leuk blijven”. Komt dat nu net even goed uit. Ik wil plezier beleven aan de verhalen die ik opbouw, de beelden die ik creëer, de ontwerpen die ik aflever. ‘Creatief zijn’ en ‘saai’ zijn begrijpen die mijlenver van elkaar verwijderd liggen. Gelukkig maar.

8. Communicatie. Een breed begrip. Zo verregaand tegenwoordig dat continue bijscholing belangrijk en nodig is. Goede marketingcampagnes kunnen niet zonder optimale communicatie. De interesse is reeds groot, maar groeit nog elke dag. Het is een werkveld waarin veel te leren valt.

9. Ik ben ervan overtuigd te passen in het beschreven profiel. Mag ik mezelf hier even promoten als een perfecte aanvulling van hun team? Ik zet even wat pluspunten op een rijtje:

‘Gepassioneerd creatief – grote affiniteit met het internet / sociale media – gedreven persoonlijkheid / enthousiasteling – communicatief – leergierig – doorzetter – bereidheid tot bijscholing – punctueel – organisatorisch – vlotte pen’

Dus lieve lezers, wens me succes! Ik zal het nodig hebben.

Greetz,
E.

 

 

Comments

 1. Ik duim voor je droomjob!! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Ik duim voor je.
  Hoe ben je er mee in contact gekomen?
  Ik ging eens op hun site piepen, maar zag nergens iets over beschikbare jobs.

  Liked by 1 persoon

 3. Als ze niet voor jou kiezen, zijn ze niet goed bezig!!! Laat ze daar maar eens een poepie ruiken!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Veel succes! Ik duim alvast mee!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: