Fristidrinkende en sigaretrokende hipster

Krijg nou wat!

Ik scrolde vandaag even door mijn shuffle-bloglist.
Voor mij is dat gewoon een lijst met losse ideeën, gedachten en beelden die ik overal en nergens vluchtig oppik en vervolgens neerpen.
Gewoon, random onder elkaar.
Inhoudelijk leuke ideeën waar ik in eerste instantie niets mee kan, maar waarvan ik overtuigd ben in de toekomst het wel te kunnen gebruiken. Op welke manier dan ook. Bijvoorbeeld in een verhaal, als inspiratie voor een nieuw ontwerp en dergelijke meer. Heel af en toe ga ik shufflen, zonder er al te veel bij na te denken, zoals vandaag. Benieuwd naar welk verhaal ik kan optrekken a.d.h.v. deze eenvoudige krabbel?

Fristidrinkende en sigaretrokende hipster

Fristidrinkende en sigaretrokende hipster

Vind je dit niet een al te gekke combinatie?
Wel dat vond ik ook. Daarom dat ik ze heb neergeschreven.
Weet je nog toen ik vertelde over het tripje met mijn SATC-girls naar Antwerpen?
Daar hebben we een – ja zeker wel! – fristidrinkende en sigaretrokende hipster gespot.
We zaten lekker wat te keuvelen op een zeer zonnig terras, toen deze bizarre jongeman onze aandacht trok.

Wat zegt dat over die  man? Ik kon er moeilijk hoogte van krijgen. Ik ontleed even en trek (al dan niet bevooroordeelde) conclusies:
*Tussen de regels door lees je dus: ‘Neem dit niet al té serieus!’.

1. Fristi – Hij is dus gek op dit typisch roze melkdrankje. Anders bestel je dit toch niet? Dit zuiveldrankje is erg geliefd bij kinderen en er wordt verteld dat dit drankje zou bijdragen aan het nationaal kindergeluk. Maakt dit zoete drankje hem gelukkig? Aan de fristigloed op zijn wangen te zien, misschien wel! Of heeft hij onderweg naar dit zonnig terras zijn maturiteit verloren? Oeps! Alhoewel, dit botst met het bloemloze bos (lees: baard) op zijn kin – want hipsters hebben een baard. Mijn laatste theorie: hij doet het voor de super-duper-slurpers. Ik weet het niet. Wat denk jij?
Conclusie: Ik ga hier voor het gelukmakend effect.

2. Sigaret – papieren kokertje in zijn hand. Hij heeft het moeilijk om er na 5 minuten niet opnieuw eentje op te steken. Je ziet ook dat het een gezellig rook-onderonsje is. De vrienden van de fristidrinkende, sigaretrokende hipster roken gezellig mee. De peukjes verzamelen zich in de asbak. Roken hoort bij zijn persoonlijkheid, I guess. Met sigaret, niets aan het handje. Zonder sigaret, heel wat ongecontroleerde bewegingen. Voelt hij zich oncomfortabel zonder een sigaret? Waar gaat ie telkens met zijn handen heen? Wist je trouwens dat er heel wat afgeleid kan worden uit de handelingen van een roker? Hoe de roker zijn sigaret opsteekt, vasthoudt, waarheen hij de rook blaast en hoever hij deze oprookt? ‘De lichaamstaal van een roker’, ik heb er wel een keertje over gelezen. Verschuilt deze hipster zich achter zijn rookgordijn en voelt hij zich onzeker of is hij wel degelijk verslaafd aan de nicotine. Een laatste optie die ik zou kunnen bedenken: een letterlijke uitlaatklep voor spanning en innerlijk conflict?
Conclusie: Ik gok toch op verslaafd aan nicotine. Hij lijkt mij niet echt een onzeker man.

3. Hipster – Zet deze baarddragende hipster zich af tegen de mainstream? Misschien drinkt hij nu net daarom Fristi. Hij ziet er eerder een koffiedrinker uit, maar hé… vele hipsters lijken koffie met liters te zuipen. Hij draagt een typisch ruitjeshemd, een zeer hippe zonnebril en heeft enkele tatoeages op de armen en benen. De baard zorgt ervoor dat het plaatje klopt. Hij draagt tevens een hoofdtelefoon rond de nek en ik vraag me af of hij dan ook houdt van de alternatieve muziek?! Ik heb wel een keer gelezen dat mannen een baard laten staan omdat ze zich bedreigd voelen door anderen. Op de baardmanier willen ze hun onzekerheden maskeren. Zou dit kloppen met de combinatie roker, waar ik reeds het rookgordijn aanhaalde? Misschien moet ik mijn conclusie over de sigaret dan wel herzien, nu deze ontleding vordert. Hij kan het dan toch uiterlijk zeer goed verstoppen, want hij lijkt een persoon met normaal tot hoog zelfbeeld.
Conclusie: Hij behoort tot de hipstercultuur, misschien om zijn onzekerheid extra te maskeren.

Tegenstrijdigheden alom. Toch? De combinatie is na dit alles nog vreemder te noemen. Wanneer ik alle elementen even samenvoeg dan kunnen we deze persoon als volgt omschrijven:

“Deze onzekere persoon tracht de schijn op te houden door de sigaret en het behoren tot de hipstercultuur. Om zich nog beter te voelen drinkt hij Fristi, want dat maakt hem gelukkig!”

Natuurlijk ben ik er hier maar naar aan het slaan. Maar zeg eens eerlijk, heb jij al een fristidrinkende en sigaretrokende hipster gezien? All in one? Ik wel!

Greetz
E.

Comments

  1. Neen, ik niet:)

    Liked by 1 persoon

  2. Haha dit stukje! Leuk! Nooit zo’n typetje gespot helaas😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: