#2 – Storm Publishers

314, 315, 316,… and counting

Weet je nog toen ik vertelde over de YA- en NA- schrijfwedstrijd van Storm Publishers?
Wel, vandaag heb ik mijn aanzet op papier gezet.
Ik schrijf een New Adult – Urban Fantasy verhaal.
Reeds 734 doordachte woorden, nog 89.266 te gaan. Zo ongeveer. Want dat is de schrijflimiet.
Daartussen: tussen woord 1 en woord 90.000 ligt een verhaal. Een verhaal over…

#2 - Storm Publishers - Tellerstatus

#2 – Storm Publishers – Tellerstatus

Ik vraag me nu al af hoe sterk die focus op dat woordenaantal zal zijn?
Mijn blik gaat nu echter naar de linkeronderhoek van dit venster terwijl ik aan het tikken ben.
Ik realiseer me dat ik al eerder met een dergelijke teller ben geconfronteerd, maar dat het me nog niet eerder opviel bij het schrijven van blogposts. Meestal schrijf ik ze gewoon, zonder echt rekening te houden met een specifiek aantal. Ik las wel eerder artikels over het ideale aantal, maar zelf doe ik gewoon waar ik op dat moment zin in heb.

And counting… 151, 152, 153,…
Dat gaat eigenlijk nog snel hoor. 160.

Gek trouwens hoe je in 734 woorden iets, maar dan ook weer niets kan vertellen. Ik weet niet of je goed begrijpt wat ik bedoel? Ik illustreer het even met een voorbeeld van zo’n 50-tal woorden.

Voorbeeld 1
19u30. Ik trek mijn comfy jogging aan, schenk een tasje thee in en plof zuchtend neer. Mijn favoriete plekje in huis. Ik staar uit het raam naar buiten, terwijl de regen zachtjes tikt tegen het raam. Ik ben opgelucht dat ik even tijd kan nemen voor mezelf, want het was een lange dag,…

Voorbeeld 2
19u30. Ik kom thuis, kleed me om ga aan het raam zitten met een tas thee. Het was een lange dag op het werk. Ik kreeg elke vervelende taak toegeschoven en vervelende klachten werden aan mij geadresseerd. ‘Los het op’, kreeg ik te horen. ‘En zo snel mogelijk!’. Ik ben blij dat ik even kan uitblazen.

Begrijp je het nu?

Persoonlijk hou ik meer van het theatrale, verhalende eerste dan van het neutrale, directe tweede voorbeeld. Teveel woorden? Schrappen dan maar.

19u30. Ik trek mijn [comfy] jogging aan, schenk een tasje thee in en plof [zuchtend] neer. Mijn [favoriete] plekje in huis. Ik staar uit het raam naar buiten, terwijl de regen [zachtjes] tikt tegen het raam. Ik ben opgelucht dat ik even tijd kan nemen voor mezelf, want het was een lange dag,…

Alweer 4 woorden minder. Zo gemakkelijk gaat het dus. Toevoegen, schrappen, misschien wat toevoegen, nog wat meer schrappen. 402.

Ik heb dan ook ervaren dat redigeren veel tijd vergt. Redigeren in de zin van: het bewerken van de tekst. Is het woord genoeg doordacht? Of heb ik geen synoniem? Dit woord gebruik ik al een keer in dezelfde paragraaf, weg ermee. 734 woorden,… je zou denken: ‘Zo geschreven!’. Wel verkeerd gedacht. Denken, herlezen, redigeren, herlezen, nog meer redigeren, herlezen, toch nog schrappen.

Ik plan jullie op de hoogte te houden van mijn tellerstatus en eventuele ontwikkelingen / verwikkelingen van mijn verhaal. Al hou ik de verhaallijn toch nog even voor mezelf. Ooit krijgen jullie deze misschien te lezen, wanneer de wedstrijd afgelopen is.

504.

Greetz,
E.

Trackbacks

  1. […] voor een kleine update over de YA- en NA- schrijfwedstrijd van Storm Publishers. De teller bij mijn New Adult – Urban Fantasy verhaal stijgt. En de titel van dit artikel lijkt […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: