#5 – Water Colour Art

Mijn grote angst

2 jaar geleden, ergens in maart beleefde ik de schrik van mijn leven.
Ik was betrokken in een auto-ongeval op de snelweg.

Water Colour Art - Auto / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Auto / Elke Uyttenhove

Ik vertel even kort mijn verhaal:

Op weg naar school, in mijn witte Twingo. Ik heb geen les vandaag, maar ik ga een vriendin helpen bij een fotoshoot. Ik heb het niet voor snelwegen, maar ik gebruik ze uit pure noodzaak. Er schuilt zoveel gevaar en voor je het weet kan het daar zijn. Wat? Iets. Een slippertje, een klapband, een ongeval.

Ik ben dus steeds op mijn hoede, een rustige chauffeur. Ik rijd op het tweede rijvak, mooi mijn snelheid zoals altijd. Een vrachtwagen rechts van me, iets verderop zodat zijn achterste mooi zichtbaar is. Hij slingert en ik erger me. Heel even verlies ik de concentratie en ik heb schrik dat hij te dicht zou komen en mijn auto zou aantikken. Ik stuur even kort naar links, maar verlies de controle heel snel. Ik begin te tollen. De vangrail, nog even rond, opnieuw de vangrail, nog even rond en ik bots met een achterna komende vrachtwagen. Net onder die grote wielen vandaan. Ik ga zelfs even de lucht in, maar ik kan het niet in het rijtje plaatsen. Het duurt allemaal eigenlijk maar enkele seconden denk ik, maar het lijkt een eeuwigheid. Ik kan alleen maar denken: “Wanneer stopt die auto nou met tollen?”. Ik kom tot stilstand, mijn neus in de richting van het opkomende verkeer. Iedereen wijkt uit en ik kan maar niet stoppen met gillen. Het is voorbij en ik ben oké. Maar, mijn auto is er slecht aan toe. Een blikkendoos. Ik besef heel even dat ik zoveel geluk heb gehad. Een goede bewaarengel, misschien?

We zijn nu twee jaar later en ik krijg nog steeds hartkloppingen wanneer ik me op de snelweg begeef. Continu gebons, klamme handen, heel wat flashbacks en nare gedachten. En dat elke keer opnieuw. Zal ik hier ooit van verlost zijn? Ik heb lang snelwegen gemeden, maar ik besefte dat deze angst mijn leven niet mag beheersen. Ik probeer me er over te zetten, maar het lukt maar niet. Ik haat intussen het zinnetje: “Elke, je moet zo veel mogelijk rijden op de snelweg, het zal beteren.” Kom zeg!

Niet dat dit verhaal me aanzette tot het maken van deze mini-aquareltekeningen, maar ik deelde wel één van mijn grote angsten: snelwegen, hoge snelheden en de mogelijke gevolgen bij een ongeval.

Een nieuwe 5-reeks – Auto

Water Colour Art - Auto / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Auto / Elke Uyttenhove

Water Colour Art - Auto / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Auto / Elke Uyttenhove

Greetz,
E!

Dit is artikel 5 in de reeks ‘Water Colour Art’. Voor eerdere artikels kan je terecht in het zoekvenster in de sidebar onder ‘Water Colour Art’.

Comments

 1. Aangaande je verhaal over rijden op de autosnelweg, ik moet eerlijk toegeven dat ik me ook niet altijd op mijn gemak voel hoor, zéker met die mega grote vrachtwagens die bijna aan je bumper plakken in een file.

  Op zo’n momenten nijp ik ze eerlijk gezegd ook wel.

  Liked by 1 persoon

 2. Je verhaal is niet fijn… Je schilderingen wel!

  Liked by 1 persoon

 3. Dat moet vreselijk geweest zijn. Ik denk wel dat je daar therapie kan voor volgen om die angst kwijt te raken. Je bent nog zo jong om je er door te laten inperken hé xxx

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] verkeer in drukke steden zoals Antwerpen en Brussel vermijd ik sowieso. Om zot van te worden! Dat gedoe over snelwegen kennen jullie inmiddels wel. Te drukke passagiers op de achterbank komen mijn auto niet in, elke […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: