Liebster Award x 2

Blogs in de kijker!

Liebster Award

Liebster Award – ‘Ik ben genomineerd!’

De Liebster Award. Het circuleert goed. Het is inmiddels de tweede maal dat ik een nominatie in de wacht sleep. Ik leg het nog even uit voor de niet-begrijpende onder ons.

Wat is de Liebster Award?
Het is een award om de kleine startende blogger wat meer in de spotlight te plaatsen, want ook zij verdienen de aandacht. Er zitten zeker parels tussen. Een Award door bloggers, voor bloggers.

Hoe gaat het in zijn werk? Je beantwoordt 11 vragen, jou gesteld door de blogger die je genomineerd heeft. Vervolgens maak je zelf een vragenlijstje op en tag je enkele andere bloggers. Heel eenvoudig dus, maar vooral leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen.
Hier kan je mijn eerste Liebster terug vinden.

Deze keer werd ik genomineerd door Renilde, een zeer toffe madam die ik leerde kennen op mijn eerste blogevent. Neem zeker eens een kijkje op haar blog Mooi Ding. Bedankt Renilde, hier komen mijn antwoorden op je vragen.

1. Welk gerecht maak je zelf het liefste klaar?
Ik heb al enkele keren vermeld dat ik geen keukenprinses ben. Koken, ik doe het gewoon niet graag. ‘Met plezier koken’ is voor mij een gevoel dat niet matcht bij de handeling. Ik vind het wel fijner om samen met Tom te koken, zo met ons tweetjes. Als ik dan toch een gerechtje moet kiezen, dan zal het wel chili con carne zijn. Moeilijk is het niet hé, maar wel héél erg lekker. Daar kan ik echt van smullen. We gaan hier nogal vaak de pikante, Mexicaanse toer op.

2. Hond of kat?
Dat is oh-zo gemakkelijk. Bastille – onze hond – is onze grootste schat. Ik ben geen kattenvrouwtje. Heel eerlijk: ik heb schrik van katten. Ik vind ze sluw, ze kijken je aan met van die heksachtige ogen en ik heb steeds het idee dat ze me in de haren zouden vliegen. Nee, dankje.

W3

3. Welke stand-up comedian vind je de beste?
Ik denk niet dat jullie mijn keuze zullen begrijpen. Meestal ben ik dé enkeling. Ik ken weinig mensen die met me mee kunnen schateren. Ik hou niet van onze Vlaamse komieken. Flauwe politieke grapjes, maatschappelijke kritieken,… dat vind ik niet genoeg. Geef mij maar Hans Teeuwen. Absurd, maar fantastisch goed! Maatschappelijke onderwerpen komen nauwelijks aan bod, eerder werkt hij thematisch rond onrecht en immoraliteit. Hij kan als de beste typetjes neerzetten, maar verschiet niet… hij kan wreed zijn. Parataratata…

4. Strandvakantie of citytrip?
Een strandvakantie, leuk voor een keer. Maar! Geef mij toch maar de citytrip. Nieuwe steden ontdekken, wat cultuur opsnuiven, kort maar zeer krachtig. Ik wil nog zoveel van de wereld zien, een strandvakantie lijkt me dan een beetje verloren tijd. Niet gezegd dat ik er niet van zou genieten hoor, maar misschien heb ik het al te veel gedaan en is het nu tijd voor wat anders.

5. Wat was je droomjob als kind?
Al van kleins af aan wilde ik tekenaar worden. Dat zei ik toen, dat zeg ik nu nog steeds. Opgegroeid met een potlood in de hand, in mijn achterzak, in mijn haar. Ik hoop dat ik er dicht bij ben, bij het waarmaken van die droom. Ik wacht al lang genoeg.

6. Hoe oud denk je te worden?
Wat een vraag! Ik hoop een leeftijd te bereiken waarbij ik tegen mezelf kan zeggen: “Ik heb een mooi leven gehad, ik heb kunnen doen waarvan ik droomde en ik kan mijn ogen sluiten met een gerust, goed doorleefd hart.”. Ik ga er geen leeftijd op plakken: “Don’t jinx it!”.

7. Blauw of rood?
Blauw!

8. Welke sport wil je nog eens uitproberen?
Ik ben altijd een hevige basketfan geweest. Mijn broer speelt, maar ook Tom, mijn beste vriend en vriendin. Soms ging ik in het weekend 3 wedstrijden kijken. Ik hou van de sport en ik heb altijd spijt gehad dat ik ze zelf nooit beoefend heb. Jammer!

9. Voor of tegen de selfiestick?
Pro! Op elk uitstapje of feestje heb ik hem bij de hand. Ik schreef er zelf een artikel over.

10. Zoo van Antwerpen of Pairi Daiza?
De Zoo van Antwerpen heb ik al enkele malen bezocht. Ik vind het heerlijk daar rond te wandelen, zeker als het heel erg mooi weer is. Paira Daiza staat nog op mijn te-bezoeken-lijstje.

11. Wat is je favoriete drankje?
De meer aparte smaken zijn mijn ding. Denk maar aan Ricard, Baileys en heel wat melklikeuren. Als ik er toch ééntje moet kiezen, dan is Ricard mijn absolute favoriet.

Ik pas wel even voor het taggen van andere bloggers. Diegene die op mijn taglijst staan, hebben er al enkele Liebsters op zitten. Ik laat ze dus maar even gerust.

Greetz!
E.

 

Comments

 1. Bastille is soooo cute!!!

  Like

 2. Merci om in te vullen!!
  En zeker eens naar Pairi Daiza gaan, echt de moeite. Volgens mij veel mooier dan de Zoo van Antwerpen. En veel ruimer, ook voor de beestjes.

  Liked by 1 persoon

 3. Hans Teeuwen boven!
  Deze is ook geniaal: https://www.youtube.com/watch?v=x0bFJ3w45qs

  Like

 4. Mmmm, Baileys 🙂 drink ik ook graag 🙂
  Leuk om te lezen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: