#5 – Topdag / Baaldag

Mei

Mei is alweer achter de rug. De maand van de vele verlofdagen, dat wordt toch gezegd.
Ik had heel wat zonnestralen verwacht – het liefst op deze vrije dagen – maar dat viel toch wel dik tegen. Niet getreurd. We zitten er goed voor, als we de weer- mannen/vrouwen mogen geloven. Alleen, het mag toch gezegd dat ze er de laatste tijd wel ‘boenken’ op geven. Ja, dat klopt. Daarmee bedoel ik dat ze er toch wel vaak volledig naast zitten. Kan je het zaakje dan nog wel vertrouwen?

Binnen enkele dagen 30° dus? Zeker? Pwah! Moeilijk te geloven eigenlijk, maar laten we positief blijven. Die bikini ligt hier al klaar.
Wat de maand juni in petto heeft, dat valt nog af te wachten. Ik kan echter wel terugblikken op mei. Ik koos een TOP- en BAAL-dag uit.

TOPdag / BAALdag - Mei- Antwerpen / Migraine

TOPdag / BAALdag – Mei- Antwerpen / Migraine

TOPdag(en) – Antwerpen met de vriendinnen

16 – 17 mei 2015 – Gemakkelijke keuze deze maand. Enkele weken geleden ging ik met 4 vriendinnen twee dagen op stap naar Antwerpen. Een stad – veel te bieden, meer dan ik aanvankelijk voor ogen had. Voor een uitgebreid verslag, lees je best dit artikel even. Ons mini-gastronomisch weekendje heeft me deugd gedaan. Dat, met mensen om me heen waarbij ik me heel erg goed voel. Het waren twee dagen vol plezier, flauwe mopjes, nostalgische verhalen en heel wat gesmul. Ik heb er opnieuw enkele mooie herinneringen bij. Wanneer ik een nieuwe plek bezoek, ga ik op zoek naar enkele (post)kaartjes. Soms kan dat ook een tekening zijn. In Antwerpen vond ik deze leuke souvenirs.

Weekendje weg - Antwerpen / Souvenirs

Weekendje weg – Antwerpen / Souvenirs

BAALdag – Migrainedag

22 mei 2015 – Oh mijn god. Stop, migraine, stop! Wie van jullie heeft er ook last van? Het is niet ‘zomaar een beetje hoofdpijn’. Er zijn mensen die het afwimpelen als zijnde ‘niets’. Wel. Daar heb ik het moeilijk mee. Hoofdpijn is er niets tegen. Migraine – ik sta er mee op, ik heb het de hele dag door, ik ga er mee slapen (als ik al kan slapen) en ik sta er opnieuw mee op. Soms gaat het enkele dagen door. Niets helpt. Geen pilletje, geen duisternis en al zeker geen gedoe om je heen. Ik kan mijn ogen nauwelijks open houden van de pijn, ik ben misselijk en heel vaak geef ik over. Ik vind het een hel. Zo’n dagen zijn voor mij serieuze BAALdagen.

Van een terugblik op mei, naar een verwachting van juni. Ik verwacht onder andere:

1. Veel zon en ik-breng-de-dagen-buiten-door
2. Nog meer conditioneel en fysiek resultaat door de vele sportactiviteiten (yoga, fitness, lopen)
3. Een productieve, zeer creatieve maand
4. Heel wat blogplezier.

Hoe verliep jullie mei-maand? Was het vooral TOP of BALEN? En, plannen voor juni?
Let me know!

Greetz!
E.

 

Een terugblik op het einde van de maand. Dit is artikel 5 in de reeks. Voor eerdere artikels kan je terecht bij de zoekfunctie in de sidebar onder de zoekterm ‘Topdag / Baaldag’.

Comments

 1. Jammer genoeg behoorlijk balen, maar tussen het balen door ook wel toffe momenten gelukkig. Jammer van je migraine. Enkele dagen ik mag er niet aan denken, ik heb nog maar twee keren echte migraine gehad, en ik ben als de dood voor een derde keer. Zooooo ontzettend ziek, ik kan gewoon niet functioneren…

  Liked by 1 persoon

  • Oei Myriam. Hopelijk overheersten de toffe momenten! En ja, die migraine. Ik vind het echt vreselijk. Het heeft zo eens 5 dagen geduurd, dan ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Was zo erg. Ik begrijp het wanneer je zegt ‘niet meer kunnen functioneren’. Dat is inderdaad ook zo.

   Liked by 1 persoon

 2. Als ik zo indiscreet mag zijn dat te vragen, wat gebruik je qua medicatie tegen Migraine?

  Like

  • Almogran, maar dat is een doosje met maar enkele pilletjes en is heel duur. Ik moet er dus zuinig mee zijn. Pft!

   Liked by 1 persoon

   • Oh jee, Elke. Da’s écht weggesmeten geld hoor! Er bestaat een veel beter medicijn voor, maar niet elke apotheker heeft het => Sandomigran (google het eens) enkel te verkrijgen per doktersvoorschrift en kost eigenlijk bijna niets.

    Ik of m’n pa gaan het regelmatig bij onze apotheker halen, nemen we 3 voorschriften voor 3 doosjes mee en betalen we amper 6 euro.

    Liked by 1 persoon

   • Oh jee. Ik betaal echt 4 of 5 keer zoveel. Pft. Heel erg. Ik ga het zeker opzoeken. Bedankt voor de tip!

    Liked by 1 persoon

   • Graag gedaan, ’t is omdat m’n moeder het nodig heeft voor haar migraine en we weten dat het ENORM goed werkt.

    Graag gedaan, blij dat ik je kon helpen 🙂

    Liked by 1 persoon

   • Ik ga het zeker vragen aan mijn huisdokter. Bedankt dus!

    Liked by 1 persoon

   • Graag gedaan 🙂

    En nog een advies, laat u niet wijsmaken door uwen huisarts dat het middel niet meer zou bestaan, da’s zever, maar men wil het proberen af te bouwen omdat het 1) zo goedkoop is en 2) niet iedere leverancier bij de apothekers het daarom wil leveren. Ge gaat dus wat zoekwerk moeten doen bij de apothekers in je buurt.

    Je dus niets anders of vergelijkbaars laten opsolferen hoor !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: