#11 – Zoete Zwartkijker

Adam zoekt Eva

Ik juich!
Weet je waarom?
Je leest zo waarom!

Ik lach me kapot!
Weet je waarom?
Je begrijpt zo waarom!

Ik kan niet wachten tot het weer daar is!
Wat daar is?
Wees niet zo ongeduldig!
Je leest het zo!

Zoete Zwartkijker - TL

Logo Zoete Zwartkijker – TL

#11 – Adam zoekt Eva

Gastblogger: TL / Rubriek: Zoete Zwartkijker / Op woensdag

“Talk to the hand, because the face don’t wanna hear it anymore”, u allen bekend?
Gevleugelde woorden, vol diepgang en emotie. Gringo, jij nationale held!

Voor de slechte verstaanders, het gaat hier om een quote uit het al even gevleugeld programma “Temptation Island“. Slecht gescharnierde koppels worden uit elkaar getrokken en elk op een eiland met vrijgezellen van het andere geslacht gedropt. Vrijgezellen die, hoe kan het ook anders, enige vorm van fatsoen schuwen. Wie vrijgezel is, moet losgaan, right? WRONG!

Leuke televisie, dat wel. Een guilty pleasure voor de natie! Straten lagen er maar verlaten bij, want vrienden troepten samen om dit hoogstaand programma te bekijken. Koppeltjes bekeken het programma met de gedachte dat hun relatie wel pakken beter was, vrijgezellen vroegen vooral platte uitspraken, wilde uitspattingen en naïeve wederhelften van een vreemdgaande man of vrouw. “Goh, die beelden kunnen vanalles betekenen hoor”, klonk het net iets te vaak bij het tonen van een half-scheve schaats in de duisternis. De liefde – waar ik ondertussen afstand van genomen heb – is na blind ook nog eens immens dom! Of lag het aan de deelnemers? Zou best kunnen. Heerschappen met namen als Dwayne, Marvin en Geoff, de deernes zoals Kimberly, Shania of Sindy (jawel, met een S!). Ochja, nomen est omen, niet?

De kampvuurgesprekken konden het grote publiek nog meer verblijden! Want dat was opbiechttijd, of eerder de tijd om een flauw excuus uit de mouw te schudden. Dronkenschap werd vaak ingeroepen, wat mij wat té vaak met de mantel der liefde en vergeving werd toegedekt. Troost voor een eenzame vrijgezel werd al wat minder begripvol onthaald. En hoe iemand in Godsnaam “goesting” als een rationele uitleg kon voortbrengen, zal ik nooit begrijpen. Tranen, harde woorden, maar vooral… compromissen. Say whaaaat? Inderdaad, bij momenten werd er al eens een deal gemaakt in de zin van “Ja, dan mag jij er ook eentje doen. Eentje he!”. En het brandje was geblust. Voorlopig natuurlijk, want dronkenschap en goesting waren nogal aanwezig op de eilanden…

Het feit dat er aan gedacht wordt om dit format weer op onze schermen te toveren, maakt me warm vanbinnen. Weer enkele droomrelaties die de test willen aangaan. Weet je, als ik in mijn studententijd een vak niet geleerd had, dan geloofde ik er ook niet in dat ik ’s anderdaags zou gaan slagen op het examen. Just saying… Maar dus: warm vanbinnen, heet vanbinnen… Temptatioooon!

Ondertussen wel al enkele jaren zonder dit briljante televisiestuk gezeten, en een mens kan de online afleveringen niet BLIJVEN bekijken, toch? Nu ja, dat kan natuurlijk wel. Tot je de uitspraken kan meezeggen op hetzelfde moment. Dan wordt het een probleem. Oeps.

Dan maar op zoek naar andere, ietwat bizarre relatieprogramma’s. En dan viel mijn kritisch oog op een vreemdsoortig datingprogramma. Twee mensen, een nadien bijgevoegde oproerkraaier, 1 eiland. Allen naakt. Want “ik wil mijn ware liefde leren kennen zoals die persoon werkelijk is, zonder de afleiding van andere zaken”. Ik schud mijn dunner wordende haardos. Ben ik dan zo onavontuurlijk geworden? Of gaat het bergaf met de mensen? Intelligentie is uitzonderlijk geworden. Jammer. “Adam zoekt Eva“, pretty please google it!

TL

Dit is artikel #11 in de rubriek Zoete Zwartkijker op woensdag. Wens je graag alle artikels in deze rubriek te bekijken, dan kan je terecht bij de zoekfunctie onder ‘Zoete Zwartkijker’.

Comments

  1. Ik denk dat het vooral bergaf gaat met de mensheid,of toch van die mensheid die meedoet met deze kl*te programma’s. En dat er niets mis is met je zin voor avontuur; Wel weer heerlijk geschreven. Ik heb er vroeger wel eens naar gekeken naar Temptation Island, en ik vond het wel een tragi komisch programma. Adam zoekt Eva of is het omgekeerd is echter een brug te ver voor mij.

    Liked by 1 persoon

Trackbacks

  1. […] af te sluiten refereer ik nog een keertje naar Temptation Island. Onze Zoete Zwartkijker schreef er afgelopen woensdag al over, maar ook HLN laat je even terugblikken: 6 hilarische quotes […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: