#1 – Water Colour Art

4 Times Fruit

Water Colour Art - Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Fruit / Elke Uyttenhove

Al even speelde ik met het idee wat te experimenteren met waterverf. Het ontbrak me echter aan degelijk materiaal. Best wel grappig, want we verbouwen bewust een atelier omdat ik geen weg meer weet met al mijn creatieve gereedschappen – dat even terzijde. Met degelijk, bedoel ik ook echt kwaliteitsmateriaal. Je hebt gelijk, ik zie je het al denken. Je hoeft niet altijd het duurste van het duurste te gebruiken om mooie designs te maken. Toch besloot ik even te ‘investeren’ in waterverf. Ik bracht een bezoekje aan mijn vertrouwd, charmant tekenwinkeltje in de buurt. Ik wijk niet uit naar andere winkels. Gewoon. Ik heb het nogal voor ‘vertrouwd’.

Water Colour Art - Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Elke Uyttenhove

Dit is wat ik kocht:
1. Black Box – Winsor & Newton – Artists’ Water Colour: een lichtmetalen Sketchers’ box met 12 halve napjes. Er is extra ruimte voorzien voor nog 12 meer. De box bevat tevens een ‘sample’-kaart en een kleurentabel.
2. Een Kolinsky penseel (3): een zeer fijn penseel van marterhaar voor detailwerk.
3. Daler – Rowney papier (300 g/m² – New grain): 16 vellen geschikt voor waterverf.

Water Colour Art - Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Elke Uyttenhove

Ik keek wat rond en ik vond de informatie die ik nodig had om te starten. Ik besloot ook om voorlopig niet diepgaand op zoek te gaan, want de websites en blogs die handelen over waterverf, de technieken en dergelijke meer zijn niet te tellen. Gewoon doen, dacht ik. Ondervind ik dan problemen, dan zoek ik wel oplossingsgericht.

Vandaag experimenteerde ik er op los. Even aanvoelen hoe het zit met kleur, kleurmenging, textuur,… Ik ben heel erg gek op miniatuurtekeningen en zal ook vooral daarin mijn weg proberen te zoeken. Het thema van vandaag: Fruit! Lekker zoet, lekker veel kleur en variatie genoeg.

4 Times Fruit

Water Colour Art - Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art - Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art - Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art - Fruit / Elke Uyttenhove

Water Colour Art – Fruit / Elke Uyttenhove

Nog een fijne zondagavond!

Greetz,
E!

Dit is het eerste artikel in de reeks ‘Water Colour Art’. Een bedankje aan ‘Dat zit wel snor’ voor het artikel Tips & Tricks – Waterverf.

Comments

 1. Zo klein, wauw. Echt mooi gedaan!

  Liked by 1 persoon

 2. Knap zeg, je hebt er écht talent voor.
  Héél mooi. Moet mooi zijn als je dat zo op de muur in je huis ergens kan doen :)

  Liked by 1 persoon

 3. Wat mooi! Ik hou echt van dit soort afbeeldingen (weet niet hoe ik het moet noemen? haha) dus ik zie hier graag meer van!

  Liked by 1 persoon

 4. Wat mooi! Ik hou echt van dit soort afbeeldingen (weet niet echt hoe ik het moet noemen? haha), dus ik zie hier graag meer van. Vaker doen dus :)

  Like

 5. Ysanne says:

  Ik vind het zoo knap dat mensen dit kunnen, echt heel mooi geworden!

  Liked by 1 persoon

 6. My Little Happiness says:

  Wauw prachtig zeg! Je kunt dit echt goed

  Liked by 1 persoon

 7. Eerlijk? Ik vind ze subliem!!!

  Liked by 1 persoon

 8. Wat een super schattige illustraties. Ik vind de miniatuur tekeningen heel leuk om te zien. Heel knap om zoveel detail te zien in een kleine tekening. Waterverf is leuk hè? Leuk dat ik je een beetje hebt geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan.

  Liked by 1 persoon

 9. die vijg vind ik echt GEWELDIG!!! nognognog!

  Liked by 1 persoon

 10. Fantastisch…. Goed dat je gewoon begonnen bent en zelf experimenteert, zo creëer je volledig jouw eigen stijl (waar ik enorm van hou!). Blijven gaan Elke :D

  Liked by 1 persoon

 11. Mooi geworden! Kwam hier via het artikel van dat zit wel snor :) moet misschien mijn ecoline eens gaan verruilen voor dit soort verf!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: