#15 – Let’s Gossip

Speeddaten… iets voor jou?

Meer en meer singles wagen hun kans. Je hebt het dus mis: speeddaten bestaat niet alleen in de films of in series. Het is een unieke ervaring waarvan je even moet geproefd hebben. Wie weet kom je er wel wat ‘lekkers’ tegen.

Let's Gossip - Speeddaten: komt de liefde naar je toe gewandeld?

Let’s Gossip – Speeddaten: komt de liefde naar je toe gewandeld?

Jullie weten inmiddels dat ik mijn inspiratie voor deze rubriek haal bij mijn vriendinnen. Sommige hebben een relatie, anderen zijn vrijgezel(lig). Verschillende levens, verschillende verhalen. De onderwerpen zijn uiteenlopend en steeds met een duidelijke vrouwelijke ‘catch’. We love it! Eén zei plots: “Ik schreef me in voor een avondje speeddaten!”. Onze oren gespitst, onze ogen brandend van nieuwsgierigheid. “Uh, hoezo?”, “Echt!” en “Vertel!” waren de eerste reacties bij een goed glas wijn. “Uitdrinken dat wijntje en geef er nog ééntje, dit is interessant!”.

Interessant genoeg voor een interview met deze vrijgezelle dame! Ze deelt met ons enthousiast haar eerste ervaring. Lees je even mee?

Relax. Ik had een topavond!

1. Hoe ben je op het idee gekomen om aan dit concept deel te nemen?
Een vriendin van me wilde dit al heel lang eens uitproberen. Ik dacht, waarom niet. We zijn dus samen gegaan. Het stond overigens op onze bucketlist. Wat willen we nog een keer gedaan hebben? En dat proberen we nu ook zo snel mogelijk te doen.

2. Door wie werd dit event georganiseerd?
Smartvibes. Deze organisatie organiseert heel wat activiteiten voor singles in Vlaanderen. Zo zijn er onder meer de single feestjes en de klassieke speeddates. Ze hebben tevens een online datingsite ter beschikking, met name ‘Smartbeat‘.

3. Mag ik vragen hoe diep je in je zak hebt moeten tasten?
Om aan deze avond te kunnen deelnemen, betaalde ik €36. Niet weinig, maar het is zijn geld meer dan waard.

4. Zenuwachtig?
Net voor de speeddate kreeg ik wat kriebels in de buik. Maar, eenmaal met de andere dames aan de praat, waren de zenuwen helemaal weg. Mannen en vrouwen werden eerst apart ontvangen. Trouwens: je ontmoet dagelijks mensen die je niet kent (via het werk,…). Er is dus helemaal geen reden om zenuwachtig te zijn.

5. Heb je je opgetut? Wat trok je aan?
Ik heb me niet speciaal opgetut. Mijn slogan is “What you see is what you get!”. Ik heb gewoon een mooie outfit aangetrokken. Vol zelfvertrouwen vertrok ik zo naar de speeddate. Wat in de boekjes staat, klopt hoor! Mannen vinden vrouwen met zelfvertrouwen aantrekkelijk.

6. Hoe verliep de avond? Hoe ging dit alles in zijn werk?
Vooroordelen werden geëlimineerd doordat vrouwen en mannen apart werden ontvangen. Vervolgens gingen de dames elk aan een tafeltje zitten. De mannen kwamen binnen. De vrouwen hoefden enkel maar te blijven zitten, de mannen moesten schuiven in wijzerszin wanneer de gong sloeg. Elk gesprek duurde 7 minuten. Men ging na het gongsignaal over naar de volgende. Er waren 10 mannen en 11 vrouwen. Na 5 mini-dates werd een pauze ingelast. Op naar de volgende 5!

7. Dus je hebt 10 mannen ontmoet! Spannend.
Inderdaad.

8. Wat was je eerste indruk? Zijn je indrukken veranderd gedurende het verloop
van de avond?

Wanneer je speeddaten vergelijkt met datingsites, dan vind ik deze persoonlijke manier veel aangenamer. Ik betrapte me er op dat ik één van de mannen minder knap vond en dus nooit zou gecontacteerd hebben via een datingsite. Maar! Eénmaal het gesprek op gang, bleek dat we heel wat gemeen hadden. De zeven minuten vlogen voorbij. Het heeft me echt laten inzien dat je niet altijd op het uiterlijk mag afgaan. Geef de man een kans, hij kan zéér interessant zijn.

9. Met hoeveel mannen had je een klik?
Het gekke is dat elke man goed kon praten. Er kwam altijd wel een gemeenschappelijk iets naar boven (hobby’s, werk, interesses,…). Toch waren er vier mannen die me net dat meer aanspraken. Je zou dus kunnen stellen dat ik met deze vier een klik had.

10. Waar gingen de gesprekken zoal over?
Gesprekken begonnen steeds op dezelfde manier: “Wat doe je van werk?”, “Wat zijn je hobby’s?”,… De courante vragen. Op die manier kom je gauw uit op een gemeenschappelijk gegeven waardoor je gesprek kan uitbreiden naar alle andere mogelijke onderwerpen. Heel interessant!

11. Kreeg je gekke vragen of antwoorden? Welke?
Hier geef ik liever geen antwoord op, uit respect voor ieders privacy. Maar kort en bondig kan ik wel zijn: ja ik heb enkele gekke vragen gekregen.

12. Wat trok je aan in een man / wat stootte je af?
Dit is een moeilijke vraag. Eén man kwam nogal ‘grof’ over. Dit stootte me onmiddellijk af. Het respect voor de andere was zoek. Iemand die zichzelf de grote man vindt en het ook laat blijken, nee dankjewel. Maar! Ook dit was op een bepaalde manier toch een interessant gesprek. Zo zie je maar.

13. Waren de mannen opgekleed of niet?
De ene al wat meer dan de andere. Enkele mannen hadden zich mooi en ook wel sexy uitgedost. Anderen hadden dan al wat minder stijl…

14. Vond je het een geslaagde avond?
Dat was het zeker en vast! De liefde van mijn leven zat er misschien niet bij, maar ik heb wel veel plezier gehad.

15. Zou je het opnieuw doen?
Daar antwoord ik volmondig “JA!” op.

16. Wat met het verdere verloop? Zijn er matches? Volgende dates?
Hoe gaat het nu verder?

Op het einde van de avond geeft iedereen zijn ‘matches’ door. Je kan als deelnemer zien hoeveel mannen jou gekozen hebben en hoeveel matches je scoort (= mannen die jou gekozen hebben, maar die jij ook aangaf als match). Ikzelf had 8/10 mannen die mij wel zagen zitten. Zelf had ik 3 volwaardige matches. Van deze personen heb ik de contactgegevens verkregen en daar ga ik zeker nog eens mee afspreken.

17. Zou je het iedereen aanraden of niet? Sommigen wel, anderen niet?
Ik raad het iedereen echt aan! Ik denk dat iedere – ook de meer timide / stille vrijgezellen onder ons – kan deelnemen aan een speeddate-event. 7 minuten is zo voorbij, dus je kan echt wel die korte tijd met een vreemde uit praten. Al vraag je gewoon even naar de werksituatie, de hobby’s e.d. Daar kan weinig verkeerd gaan. En! Waar ontmoet je nou op één avond 10 mannen die naar je MOETEN luisteren. Een droom voor elke vrouw, toch?!

18. Wil je er nog iets anders over kwijt? Ga je gang.
Aan alle single vrouwen en mannen: de liefde van je leven komt niet zomaar naar je toe gewandeld, soms moet je zelf actie ondernemen. Dan is een speeddate een goed alternatief. Van oppervlakkigheid is minder sprake, zeker wanneer je dit vergelijkt met talrijke datingsites of Tinder. Je leert echt even iemand kennen. En, zit de ware er niet tussen… je hebt toch een leuke avond gehad!

Boeiend vind ik dit! Wie weet komt er wel een vervolgverhaal.
Wie van jullie heeft dit concept ook al een keertje uitgetest? Benieuwd naar meer ervaringen!

Greetz,

E.

Dit artikel behoort tot de rubriek ‘Let’s Gossip’ die elke week verschijnt op zaterdag. De artikels zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen blijven echter onbekend. – Artikel 15 in de reeks.
Voorgaande artikels kan je terugvinden in het zoekvenster onder ‘Let’s Gossip’.

Comments

  1. Nou willen we alleen nog weten wie dat speed daten organiseerde zodat we ook eens kunnen meedoen 🙂 en of aan zo’n deelname ook een prijskaartje hangt 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: