New Haircut – Bob & Highlights

Je voelt je altijd anders!

Ontspanning en een babbeltje slaan of aftellen tot het gedaan is? Een kappersbeurt is voor mij pure verwennerij. Ik zit er ook helemaal niet mee enkele uren in het salon door te brengen. Maar, ik ken heel wat mensen die het niet zo fijn vinden dat anderen aan hun haar ‘prutsen’.

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

Sommige vrouwen – ik richt me even tot de vrouwen – gaan niet graag naar de kapper. Ze durven hun coupe niet veranderen. Experimenteren is uit den boze. Zelf was ik vroeger ook zo. Ik heb altijd lang, krullend, donker haar gehad. Ik wou niet kort gaan om een kapselblunder te vermijden. Want! Lang staat me het best. Zo dacht ik. Het zat ingeprent en ik stapte er niet van af. Ik liet me daarbij ook vaak leiden door het zinnetje in mijn hoofd: ‘Wat zullen mijn ouders, familie, vrienden er van vinden?’. Ah, zo doe je natuurlijk nooit iets geks. Ik was altijd het meisje met de lange paardenstaart en op zich is dat zeker niet verkeerd. Toch vond ik er mezelf altijd hetzelfde uitzien en dat gaat vervelen. Ik ben ook niet de superhandige haar-DIY-er en hoe creatief ik ook met pen en papier mag zijn, hairstuff is niet echt mijn ding.

Tot ik plots – enkele jaren geleden – een knopje in mijn hoofd omdraaide: ‘TURN LEFT, NOT RIGHT AGAIN!’. Ik overtuigde mezelf met een mantra: ‘Het is maar haar, het groeit terug!’, ‘Het is maar haar, het groeit terug!’, ‘Het is maar haar, het groeit terug!’. Het heeft dan eigenlijk nog enkele weken geduurd vooraleer ik effectief een afspraak maakte bij de kapper, maar ik deed het toch. En daar kwam het moment: mijn paardenstaart ging er af! Ik herinner me nog de blikken van de andere dames in het salon en zag ze denken: ‘Ga je je mooie haar knippen, zo kort?’. Ze dachten het niet alleen, ze spraken me er ook over aan. Opnieuw mijn mantra! ‘Ja!’ zei ik vastberaden. En plots was mijn haar zo’n halve meter (oh-jawel) korter. En, ik was tevreden!

Vanaf dat moment blokkeerde ik dat zinnetje over wat mijn omgeving ervan zou denken en ging ik door het leven met mijn overtuigende mantra. Ik experimenteerde: geschoren, gekleurd, kort, lang. Ik heb het allemaal gehad, met uitzondering van een zéér korte coupe.

Ken je dat gevoel dat je verlangt naar verandering? Wel, zo had ik vorige week last van het saaiheidsgehalte van mijn haar. Ik betrapte me erop dat ik het opnieuw elke dag op een dotje droeg en plots was ik niet meer het meisje met de paardenstaart, maar nu dotjesvrouw. Dus, ik maakte onmiddellijk, zonder twijfelen, een afspraak bij mijn kapper.

‘Ik wil het kort, tot boven mijn schouders. Het zou nog net op een mini-staartje moeten kunnen, het mag wild geknipt zijn én ik wil blonder.’

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

New Haircut - Bob & Highlights

New Haircut – Bob & Highlights

De kapper vond de bob met blonde highlights een goed idee en zette er de schaar in. Daar ging opnieuw een heel pak haar. We maakten de afspraak dat ik binnen enkele weken nog een keertje terug zou komen om nog wat blonder te gaan, want dat is wat ik uiteindelijk wil. Na een kleine 2 uur zat ik in de spiegel te staren naar mijn nieuwe frisse coupe voor de lente en de zomer. Zalig! Ik ben tevreden. Ik voel me zo anders. Dankjewel mantra!

Hoe denken jullie over een kappersbeurt? Durf je wel eens gek doen of heb je liever je veilige, vertrouwde coupe waarvan je weet dat het je staat?

Greetz,
E!

Comments

 1. Staat je super 🙂
  Bij mij is dat meer met de tondeuse op 3mm en over het bolleke 🙂

  Like

 2. Het is echt héél mooi!!! Staat je beeldig; Ik heb héél wat afgeexperimenteerd in mijn jongere jaren, maar nu blijft het wat het is. Ik ben er tevreden mee, het is makkelijk en het staat me, meer moet dat niet zijn;)

  Liked by 1 persoon

 3. ‘dotjesvrouw’ 😀
  Staat je goed! Ik ben al zeker 7 jaar niet naar de kapper geweest 😉 (punt het zelf bij)

  Liked by 1 persoon

 4. Amaai! Mooie coupe!
  Hier eentje met een kappersfobie. Zolang ik ze kan mijden, doe ik dat ook. De laatste keer dat ik ben geweest was vorig jaar rond deze tijd en toen doneerde ik een vlecht van 20cm aan Geef om Haar. Ik kreeg toen een gratis knipbeurt (hoera!) en ik was toen wel bijzonder blij over het resultaat.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: