#12 – Let’s Gossip

Dos Cervezas por favor!

3 april 2015 om 17u00: op weg naar de Ethias Arena Hasselt om het weekend in te zetten met Laura Lynn, Christoff, De Romeo’s, Tom Waes en co! We vieren de tiende editie van het Schlagerfestival! Euforisch en helemaal in de stemming om onze beentjes te strekken, de armen moe te zwaaien en de stem hees te zingen. Want! ’t Is weer tijd voor de polonaise!

Schlagersfestival 2015

Schlagersfestival 2015 – Christoff

Dj Bjorn Verhoeven warmt de feestbeesten op. De sfeer zit er onmiddellijk in. Ik zie een enkeling verkleed als matroos, oh nee een tweede, een derde, een vierde, …. Daar een trio met rode boa’s, een bommatje of twee van wel 75 jaar en uiteraard een lange slang van mensen. Ik word meegesleurd in de massa lachende gezichten en mijn arm gaat automatisch de lucht in. Mijn heupen wiegend, mijn mondhoeken krullen zich en ik weet dat het een topavond wordt.

Gene Thomas is de gastheer van dienst. De sympathiekeling! Hij breit alles aan elkaar en doet dat verdomd goed. Hij verwelkomt voor deze feesteditie de ene artiest na de andere.

Dos cervezas por favor‘ (Tom Waes), nog net voor de show begint. Of nee, maak er maar vier van. De jongens achter de bar hebben het ontzettend druk, iedere schlagerliefhebber wil er twee pintjes bij. Bijna klaar voor ‘Arrivederci Hans‘, ‘De kusjesdans‘ en ‘Je hebt me 1000x belogen‘. Laura Lynn draagt een misschien iets te gewaagd kleedje, maar lijkt er klaar voor te zijn. De Schlagerkoningin staat hier immers voor de tiende keer. De toon wordt gezet. En ook wij zijn er klaar voor, met onze bloemenhoeden op. Waar zijn die handjes? Het meezinggehalte is hoog. Mijn oog valt op de tribune links en rechts. Ik begrijp die mensen niet. Hoe kan je nou zo stil blijven zitten? Wieg mee, dans mee! Ah, moeten jullie weten! Yves Segers is ook van de partij. Hij schreeuwt het van de daken: ‘Een beetje gay, dat is oké!’. Ik zing luidkeels mee. Ik merk dat ik er opnieuw dorst van krijg. Maar, nog even over naar het wiegelied ‘Café De Zwaan‘. Zalig toch, die Yves! Mijn aandacht wordt opnieuw naar de tribune getrokken. Heel wat zitters zijn plots gaan staan voor de volgende artiest. Ik verwacht dat hij het podium op sloft, met zijn basketsloefkes aan. Sam Gooris liet zijn sloefkes thuis en entertainde iedere Schlagerziel. Enkele vulgaire, verkeerd te interpreteren bewegingen komen niet zo vulgair over als eerst gedacht. Hij is grappig en zet de zaal op zijn kop. Ik vraag me af wanneer de sfeer zal pieken?! Kan het er nog leuker aan toe gaan? Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles (De Romeo’s) betreden het podium. Heel wat Julia’s schreeuwen het uit. Even denk ik dat er BH’s richting podium zullen vliegen. En, dan is er niet de vertrouwde polonaise, maar de beenbrekende Sirtaki. Heel wat mensen wagen een poging, maar weinig slagen er in om een Sirtaki neer te zetten. Ligt het aan de pintjes? Op dit uur van de avond kan dit inmiddels een verklaring zijn. We vieren deze podiumbeesten met Viva De Romeo’s. Tijd voor de Vlaamse Charmezanger Christoff – tiptop gekleed zoals altijd. Hij zingt over zeven zonden en dat stemt tot nadenken. Luc Steeno zingt voor alle vrouwen in de zaal: ‘Mooi, mooi, mooi zijn alle vrouwen!‘ Opnieuw een wiegelied. De heupjes zijn volledig losgemaakt. Steeno zingt nog over Matthias Lens met zijn accordeon. Maar kan Matthias tippen aan Matteo Simoni? Deze fantastische ambiancenummers kent iedereen. Dat zie je, dat hoor je! Ken je trouwens Trampo en Zeppe (Nathalie Meskens en Tine Embrechts)? De zusjes van Laura Lynn. Ze vormen samen het trio The Lynn Sisters en brengen onder andere ‘Soldiers of Love‘ en ‘Je bent niet hip‘. De danspasjes zijn hilarisch en ik sta al snel mee te draaien. Ik vind ze fantastisch en heb vooral grote bewondering voor Zeppe die daar zwanger – met een bolle bolle buik – staat te dansen, springen en zingen. Ik zet mijn hoedje even af! Dat hebben deze dames wel verdiend. Ik merk dat er steeds meer en meer onaangename geuren in de omgeving aanwezig zijn. Zweterige mensen, flatulentie-probleem-hebbende oudjes, om nog maar te zwijgen van de bierwalm uit menig mansvolk. Maar ah, dat nemen we er bij! We komen aan het einde van de avond. De klassieker moet nog komen! Dat voel ik aan mijn heupen. Willy Somers sluit het schlagerfeest af met ‘Zeven anjers, zeven rozen‘, ‘Laat de zon in je hart‘ en ‘Als een leeuw in een kooi‘. Je ziet hem genieten, je ziet iedereen genieten. Ik geniet mee!

Oh! Ik zou ze haast vergeten: Sandra Kim. Wat een klok van een stem heb jij! Ja, ook ik hou van het leven. J’aime la vie!

Aan allen die er niet waren, jullie hadden ongelijk! Onze tickets voor volgend jaar zijn alvast gereserveerd. Wie gaat er mee?

Greetz,
E!

 

Dit artikel behoort tot de rubriek ‘Let’s Gossip’ die elke week verschijnt op zaterdag. De artikels zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen blijven echter onbekend. – Artikel 12 in de reeks.
Voorgaande artikels kan je terugvinden in het zoekvenster onder ‘Let’s Gossip’.

 

Trackbacks

  1. […] De rubriek Let’s Gossip verschijnt iedere zaterdag. Mijn vriendinnen en ik beleven dé Amerikaanse serie Sex & The City […]

    Like

  2. […] 1. Ontmoeting met mijn soulmate van toen: “Tell a Story Day / Een gat van 3 jaar” 2. Een driedaagse met mijn leerlingen 3. De Paasvakantie 4. Brugge met het lief: “Weekendje weg – In eigen land / 3 Hotspots in Brugge die je zeker moet kennen” 5. Het Schlagerfestival: “Let’s Gossip / Dos Cervezas por favor” […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: