#9 – Fri-A-Way!

Have a beautiful weekend!

Ik weet niet of het jullie opgevallen is de laatste weken, maar deze rubriek op vrijdag had nog steeds geen vaste naam. Ik heb wat zitten klooien en ik dacht 1001 varianten te vinden zodat ik even zoet was – 1001 vrijdagen dus -, maar dat blijkt toch niet te werken. Vandaag heb ik beslist. Het is en het blijft Fri-A-Way, dit om de herkenbaarheid te vergroten. Iedere vrijdag geef ik in deze rubriek enkele TOPreads mee voor het weekend.

Fri-A-way

Have a nice Fri-A-way!

Zelf heb ik natuurlijk ook mijn feed op Bloglovin en snuister ik graag op de blogs die ik leuk vind. Momenteel zorgen 124 bloggers voor mijn goed gevulde dagelijkse digitale leesbox. Uiteraard probeer ik ook veel nieuwe blogs te ontdekken, maar ik denk dat iedere blogger toch een eigen TOP 5 heeft van blogs die je op de voet volgt. Ik stel ze wel een keertje voor: in een volgend artikel (knipoog). Vandaag heb ik een leuk lijstje voor jullie samengesteld. Lees je even mee?

Feed92 wil creatievelingen in de spotlight plaatsen. Nobel idee! Deze week zette ze er terecht ééntje in die zeker de moeite waard is even te bekijken. Ik kende ze al: Simply Silvana. Ook niet zo verwonderlijk, we delen immers dezelfde passie. Haar illustraties zijn inderdaad prachtig. Give me a second light! Op haar blog vind je meer van dat!

Jullie kennen Mme Zsazsa? Ze vertelde het verhaal van Bent, de zwemmende dinosaurus. Ze beweert knutselen met haar kinderen te haten, maar ze staat wel klaar met een creatieve oplossing. Leuk gedaan, toch?

Ben je een Disney-fan, dan is dit misschien iets voor jou. Eline Reynders van Your Daily Dose of Me is alvast enthousiast over de samenwerking tussen het modelabel Essentiel en Disney. Ik heb het dan ook niet voor niets opgeslagen.

Yummy-idea here: Dumpling & Cocktails.

Mr & Mrs Globe trot – beiden een passie voor fotografie – reizen graag de wereld rond. Daar horen natuurlijk prachtige foto’s bij. Werkelijk een wauw-effect! Machu Picchu, wie wil dat nu niet gezien hebben? De voorlaatste foto is toch echt geniaal?! Ook Rianne van Illusoir toonde haar bewondering voor een fotoreeks van Lukas Holas: Portraits of Animals.

Simone Diederich van Chica de Ahora heeft het over de grenzen van het (persoonlijk) bloggen. Hoe denken jullie hierover?

Een onderwerp dat voor veel tumult heeft gezorgd: ‘Mijn naam is niet Hey Sexy!’. Het artikel van Yasmine Schillebeeckx – gepubliceerd in het kader van Internationale Vrouwendag in De Morgen – ging viraal. De pers pikte haar verhaal op van haar blog The Spectacular Reality. Het artikel lokte diverse reacties uit in opiniestukken, maar ook van lezers. Wat een heksenketel was me dat. Zo schreven columnisten Marc Didden en Guido Everaert een stuk dat bij velen niet gesmaakt werd. Ook daarop kwam dan opnieuw een antwoord und so weiter. Heb je dit gemist? Begin dan even bij het begin en klik maar door en door en door.

De HLN-app is één van mijn favoriete apps. Deze week kwam ik bij een tripple artikel terecht: Als identieke drieling samen trouwt, raken zelfs hun mannen in de war. Bijzonder toch? Ook dit artikel had al snel meer dan 2.000.000 views. David Blandfort won een droomreis naar Puerto Rico door zijn uitzonderlijke prestaties op het werk. Wel één grote bummer: zijn vrouw kon niet mee.

Enkele jaren geleden puilde mijn brievenbus uit van de vele vrolijke kaartjes op mijn verjaardag – Happy Birthday. Hoe meer kaartjes, hoe vrolijker ik werd. Zeg nu zelf: je voelt je toch maar een beetje zielig wanneer je geen enkel kaartje krijgt. Nu krijg ik er nog steeds, maar het aantal is toch sterk gedaald. De (misschien verplichte) kaartjes van mijn ouders, mijn schoonfamilie en mijn beste vriendin staan te blinken op mijn kast. Het aandeel werd vervangen door 100x of meer ‘Happy B-day’ op mijn Facebook- of Instagramaccount. Oké, tijden veranderen. Maar! Toch krijg ik graag nog eens een leuk kaartje. Birambi, een webshop waarbij je bijzondere post kan versturen. Ik ken enkele lezers onder jullie die deze tip niet willen missen: #echtepostiszoveelleuker.

Ik sluit af met heel wat lekkers. Career Girl Daily – Lois deelt 5 Mean Green Juice Recipes. Green Kitchen Stories liet me watertanden bij dit lekkere tussendoortje: Nut, Quinoa & Chocolat Bars. Of misschien ben je een banana-split-liefhebber? Healthyfans bezorgt je een lekker ontbijtje.

Krijgen jullie hier ook maar niet genoeg van?
Heb je deze week misschien ook een artikel gelezen waarvan je denkt: ‘Dat moet ze lezen!’?
Stuur me gerust een linkje door!

Have a beautiful weekend!

Greetz,
E!

 

Dit is artikel #9 in de rubriek Fri-A-Way op vrijdag. Wens je graag alle artikels in deze rubriek te bekijken, dan kan je terecht bij de categorie ‘Free Time’.

Comments

 1. Bedankt, Elke, ik heb weer enkele leuke blogs ontdekt dankzij jou!!!

  Like

 2. Oh, wat een ontzettend leuke rubriektitel! Leuk ook om al die verschillende posts op een rijtje te hebben. Ik ga er zeker een aantal bekijken….

  Liked by 1 persoon

 3. Hebben we alweer heel wat leesvoer 🙂

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] heel wat Topreads op Bloglovin. Op vrijdag deel ik deze pareltjes met jullie in de rubriek ‘Fri-A-Way‘. Wat extra lectuur voor het weekend kan geen kwaad. En! Zo leren jullie misschien enkele […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: