My name is…

My name, my personality!

Elke.
Ik heb mijn naam altijd wel oké gevonden. Gewoon Oké. Je kan dus wel stellen dat ik er tevreden mee ben. Dankjewel mama en papa. Goed gekozen!

My name, my personality

My name, my personality

Er wordt wel eens gezegd: iedere naam heeft een betekenis. Het zou wat vertellen over je persoonlijkheid. Het komt altijd ergens vandaan en het wil altijd wel iets zeggen. De ene gelooft er in, de andere niet. Er zijn heel wat websites die de betekenis van je naam verklappen, maar ik vond het steeds maar een vage boel. Ik zou een nobel en vriendelijk iemand zijn. Dat staat daar toch zo, bij mijn naam. Begrijp je wat ik bedoel met een vage boel? Deze website First Names Meanings weet blijkbaar meer over jou dan jijzelf.

Ik was vooral benieuwd naar wat die digi-personality over mij kan vertellen. Blijkbaar is het iemand die elke persoonlijkheid in de hele wereld kent! Daar gaat ié dan: Elke, Girl, E, Dutch, Enter! Opvallend feitje: je krijgt een uitgebreid verslag. Ik pikte er een aantal zeer opmerkelijke beschrijvingen uit. Ze sluiten inderdaad perfect aan bij wie ik ben en wat ik doe. Pas op, ik ben eerder een non-believer, maar toch vind ik het wel amusant.

Wie ben ik?
Ik ben een extreem gevoelig wezen. Mijn ‘thuis’ en familie zijn zeer belangrijk voor mij. Huiselijke harmonie is essentieel voor mijn algemeen welzijn en zelfs het kleinste ouderlijke dispuut kan voor een verstoring in mijn evenwicht zorgen. (CORRECT!)

Ik ga door het leven met de leuze ‘Spread your wings’ en dit vooral op een actieve, dynamische en onafhankelijke manier. Ik word verondersteld een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben. Nervositeit speelt me echter vaak parten, maar ik compenseer dit door goed georganiseerd voor de dag te komen. Mijn planning is daarom heilig! Ik kan het dan ook niet verdragen wanneer iets niet loopt zoals gepland. Controlefreakerige-ik. (CORRECT!)

Daarnaast ben ik rechtuit en mijn emotionele en impulsieve natuur zorgt er af en toe voor dat ik beslissingen neem waarvan ik later spijt krijg. Maar hé, dat is nu eenmaal mijn natuur. Ik krijg het label: quick-tempered, maar de razernij is steeds snel voorbij. Ruzie, daar kan ik niet mee om en ik wil het snel opgelost. (CORRECT!)

Thumbs up for this one: in staat bewonderenswaardige dingen te doen wanneer ik ultra-gemotiveerd ben. Mijn gedrevenheid laat me toe veel te bereiken. Aan de andere kant: eens bereikt, snel beu. Ik wil dan opnieuw wat anders, wat grootser. Oh, ik ben een zeer bewuste vrouw met een perfectionistische natuur en leg mezelf heel wat op. Het moet wel gezegd dat ik graag de leiding neem en dat ik leuter over pietlulligheden. Vaak gaat dat dan over zaken waarbij ik professioneel gezien een ‘deskundige’ ben. In het Engels wordt het mooi omschreven: overzealous, wat overijverig betekent. (CORRECT!)

Ik kan genieten van kunst, dans of muziek. Misschien zelfs van alle drie. (CORRECT!)

Mijn trots – moeilijk opzij te zetten! En, mijn ambitieuze ingesteldheid valt iedereen op. Eigenlijk komt het er op neer dat ik graag de touwtjes in handen heb. Ik trek wanneer het strakker moet. (CORRECT!)

Een reflectie naar mijn liefdesleven vertelt me dat ik niet de gemakkelijkste ben omwille van mijn hoge verwachtingen. Oh deer Tom! (CORRECT!)

Ik heb het moeilijk te kiezen tussen persoonlijk succes en het verlangen een gezin te stichten. Mijn perfectionistische persoonlijkheid zorgt bijgevolg voor een schuldgevoel. Mijn carrièrekeuze kan wel beïnvloed worden door mijn ouders’ wensen. Ik vind het heel belangrijk wat zij denken. (CORRECT!)

My name, my personality

My name, my personality

Hoe bizar is dit? Dat je jezelf daarin helemaal kan herkennen? Ik heb mijn wenkbrauwen al meermaals gefronst, want het ongeloof is groot. NON-BELIEVER!

Weet jij wat jouw naam betekent?

Greetz,
E!

Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een blogpost op A cup of Jo van Joanna Goddard, – Personality Test. Hier kan je haar artikel terug vinden.

Comments

  1. Dingen die ik hier lees kloppen bij mij ook wel 😉

    Liked by 1 persoon

  2. parel, dochter van de zee, kind van het licht

    Liked by 1 persoon

  3. Potverdrie, dat ding kent me beter dan ik mezelf ken 😉 En wat met mij en mijn twee namen. Probleem!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: