#3 – Zoete Zwartkijker

Whiter shade of grey

Een gevoel, mondiaal gekend. Daar gaat het vandaag over in de rubriek ‘Zoete Zwartkijker’ met gastblogger TL. Welk gevoel? Dat lees je zo. Inmiddels zijn derde artikel en te vermelden waard: het is een succes!

Ik ga er verder weinig aan toevoegen.
Ik laat zijn artikel spreken.

Zoete Zwartkijker - TL

Logo Zoete Zwartkijker – TL

#3 – Whiter shade of grey

Gastblogger: TL / Rubriek: Zoete Zwartkijker / Op woensdag

Een ijl hoofd, stijgende hartslag, misselijk makende vlinders in de buik… Verliefdheid!
Nu ja, of toch wat men zegt dat verliefdheid is. Vaak is de realiteit echter minder rooskleurig. Onzekerheid, minderwaardigheidscomplexen en vrees voor het afspringen nemen de bovenhand; en dan zeggen dat mensen zo’n gevoel willen najagen… De mensheid heeft het duidelijk moeilijk…

Het deed me vroeger ook heel wat, ik kon al eens een verliefde zot zijn. De dame in kwestie bestoken met tientallen berichtjes, de occasionele monoloog in een bericht. Waar is trouwens de tijd dat berichten in 4 of 5 stukken verzonden werden? “Ik snap je laatste berichtje niet”, na enkele seconden gevolgd door “oh ja, toch, ’t was nog niet doorgekomen”. Sounds familiar?

Ik dwaal af. Verliefdheid. Of eerder: de complete verandering van het gedrag van de verliefde zot. Ik was jong en naïef, bestoken leek de beste manier om het meisje in kwestie te strikken. Toch voor even. Tot bleek dat dit eerder freaky en verstikkend overkwam. Mission failed, lesson learned.

Of toch niet; na een gepaste rouwperiode om de gemiste kans van m’n leven kwam een nieuw slachtoffer. Uiteraard weer de kans van m’n leven. En deze jongen? Nog steeds even naïef, nog steeds even opdringerig.

Verleiden moet men leren, hoorde ik wel eens. Alsof het een skill is om jezelf te verkopen aan geïnteresseerde shoppers. Voor de gewone verliefdheid trapte ik steeds in dezelfde val, hetzelfde gedrag. Succesvol? Soms, maar slechts sporadisch zaligmakend.

Maar dan zijn er die enkele vrouwen waarvoor serieuze gevoelens de kop opsteken. Gevoelens die groeien uit een aantrekking, een gedeelde interesse of gewoon omdat het goed klikt.
En dan doet een mens al eens een aanpassing in z’n gedrag. Ik ook. Drastisch en zelfverloochenend.
Waarom? Iets diepers. Iets dat niet uit te leggen valt. Voor de liefde he, voor de liefde!

Passies die je “nooit zou laten vallen voor een vrouw” komen plots op de tweede plaats om eens een etentje of een activiteit te kunnen forceren bij “the one”. Voetbaltrainingen worden al eens gemist, reeds lange tijd geplande pokeravondjes met “de guys” worden geskipt, en zelfs de tickets voor dat ene uitverkochte concert doen er even niet meer toe.
De man verandert, verloochent en wordt week. For a woman! THE woman!

Sommigen vinden hierin geluk, kunnen binnen de relatie stilletjes weer de oude worden (met mate, dat spreekt voor zich) en vinden soms zelfs de weg naar de oude passies terug. The lucky ones! Anderen worden grijs, letterlijk en figuurlijk. Uitgedoofd, maar gelukkig. Saai, maar veilig en betrouwbaar.

Anderen kunnen niet aarden in deze situatie en trekken zich terug uit de gecreëerde miserie. Tja, kans gewaagd, gokje geplaatst… verloren, maar dan toch weer gewonnen. Want weer tijd voor de passies, de pintjes na de training, die all-in met 2 azen in de hand. Happiness, nee?

Voor mij geen zwakke momenten meer, weg met het neerlaten van m’n schild. Passies, daar gooi ik me voor in de strijd, hoofd vooruit! Liefde vinden is grijstinten aannemen, littekens vergaren. Heel vriendelijk bedank ik hiervoor. Thanks, but no thanks!
Tot de volgende kans van m’n leven langskomt…

TL

 

Dit is artikel #3 in de rubriek Zoete Zwartkijker op woensdag. Wens je graag alle artikels in deze rubriek te bekijken, dan kan je terecht bij de zoekfunctie onder ‘Zoete Zwartkijker’.

Comments

  1. Schitterend verwoord!!! Echt fijn om te lezen, en succes als de volgende kans zich aandient 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Niet alleen voor mannen maar waarschijnlijk voor vrouwen ook herkenbaar!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: