Lazy Sunday Tag

Vroege vogel, productieve dag en ieniemiene luie tijd

Je ziet ze hier en daar verschijnen: TAGS. Ik hoop er binnenkort zelf één te creëren. Ik zou het leuk vinden mijn eigen TAG te zien circuleren op het web. MAAR! Ik wil er niet zomaar één uit mijn duim zuigen. Dus, nog even geduld.

The Lazy Sunday Tag – perfect voor op zondag en de naam zegt genoeg.

Ik heb deze gekozen omdat ik heel veel kan vertellen over mijn zondagen van het afgelopen jaar. Die zijn allesbehalve lazy te noemen. Meestal vind ik het best oké, maar nu begin ik toch te verlangen naar een zondag niets doen. Er is er hier maar ééntje die een beetje lui is en dat is ons aapje. Benieuwd naar mijn zondag?

Lazy Sunday Tag - Bastille

Lazy Sunday Tag – Bastille

1. Vroege vogel of lui uitslapen
Vroeger was mijn antwoord resoluut ‘lui uitslapen’ geweest. Ik hou er ook van, maar tegenwoordig zijn we vroege vogels. Een jaar en half geleden begonnen we aan ‘kleine’ verbouwingswerken. Die ‘kleine’ werken werden al gauw wat groter. In de week werken, op zaterdag hebben we vaak sociale activiteiten en op zondag: LABEUR. Iedere zondag werken we aan ons huisje. Van 9u00 in de ochtend tot het zonlicht volledig verdwijnt. We houden dat ritme ook aan. Heel af en toe kan ons zondagwerk niet doorgaan, maar dat is dan te wijten aan een familiefeestje of wat anders. Ook huishoudelijke taken worden vaak op zondag gedaan, aangezien we in de week beiden heel erg weinig vrije tijd hebben. Klinkt gek?! Ja, ik zou het ook liever anders zien, maar het is maar tijdelijk. Dat uitslapen zit er trouwens toch niet echt meer in aangezien ons aapje ons iedere ochtend op hetzelfde uur wekt. Weekmodus dus! Op die manier werden we al gauw vroege vogels en dat vinden we nu wel best oké.

2. Haar opgestoken of lekker los
Mijn gemakkelijkheidsoplossing voor het haar: alles op een losse dot. Op zondag heb ik echt geen zin – als we dan toch de hele dag door werken – mij op te maken. Natuurlijk is dat anders als we de deur achter ons toe trekken.

3. Pyjama, onesie, trainingspak of alledaagse kleding
Op zondag ben ik alleen zeer netjes gekleed als we de deur uit gaan. Hier thuis voelen we ons erg comfortabel in een training, al moet die training wel trendy zijn. Stel je voor dat er plots iemand aan de deur staat. Dan sta ik toch niet voor schut.

4. Make-uploos of perfecte make-up
Heel vaak make-uploos. Ik ben er trouwens niet heel erg goed in. Ik hou het meestal sober. Zonder mijn mascara en eye-liner zou ik wel niet kunnen! Dat is meer een gewoonte geworden.

5. Momentje voor jezelf of druk programma
Altijd een druk programma. Zijn we niet aan het verbouwen, dan ben ik bezig aan grafische opdrachten, mijn lesvoorbereidingen voor school of aan het studeren. Ik weet niet of ik het al verteld heb, maar velen noemen me de eeuwige student. Ik wil zoveel kunnen en neem er steeds wat bij. Is het ene afgewerkt, dan staat het volgende al op me te wachten. Momenteel volg ik een extra opleiding voor copywriter, gewoon omdat mijn interesse heel erg groot is en omdat ik zelfontwikkeling nogal belangrijk vind. Dus ja, daar komt ook wat studeren aan te pas, maar ook het maken van heel wat schrijfopdrachten. Dat kost me toch enkele uren. Zondag vind ik meestal wel een gaatje. Vergeet ook het bloggen niet. Aangezien ik dagelijks een blogpost online wil hebben staan, reserveer ik op zondag ook heel wat blogtijd. Je zou dus voor minder vroeg opstaan. Maar dit laatste zie ik vooral als ‘momentje voor mezelf’. Ik vind bloggen ontspannend.

6. Boek lezen, film kijken, Youtube-kanalen afstruinen of de hele dag hangen op bed
Check, check, check, maar dat hangen op bed kan ik alvast doorhalen. Ik denk dat je wel begrijpt waarom!

7. Bellen, Facebooken, Whatsappen of Twitteren met vrienden
Dat gebeurt beperkt en tussendoor, dit vooral via mijn Iphone. Ik denk niet dat er een dag voorbij gaat zonder sociale media. Oeps! What can I say: fanatic! Het bellen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden (Lees: te hoge telefoonrekeningen).

8. Uitgebreid avondeten of fastfood
Ik zie niet echt een patroon. Het is nogal afhankelijk van de tijd. Hebben we nog een gaatje en de goesting om te koken, dan zullen we dat ook zeker doen. Maar, het kan evengoed een pita of pizza zijn. Dat moet toch kunnen, een keertje op een week. Ik hou ook wel van die familiezondagen waarbij we dan eens uit eten gaan. I love it!

9. Hoe ziet jouw ideale zondag er uit
Momenteel: even zonder verbouwingen of ander werk voor school. Gewoon een zondag waarbij we alles kunnen doen waar we zin in hebben en niets moeten doen waar we onze neus voor optrekken. Dat is echt lang geleden. Chillax!

10. Vroeg of laat naar bed
Meestal later dan een weekdag. Eigenlijk net dat iets te laat om maandagmorgen fris en monter naar het werk te gaan.

Begrijp je nu waarom ik verlang naar een luie zondag, al creëer ik vaak die drukke zondagen zelf. Maar vooral: naar een luie zondag met Tom en Bastille. Die komt er binnenkort zeker aan, want het einde van de verbouwingen is in zicht.

Hopelijk hadden jullie een fijn weekend? Misschien een luie zondag?
Wel, neem deze TAG gerust over.

Greetz,
E!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: