#2 – Zoete Zwartkijker

#emoticon

Vorige week liet ik jullie kennismaken met HEM: gastschrijver in de nieuwe rubriek Zoete Zwartkijker. Het letterpaar TL – want zo onderschrijft HEM zijn artikels – staat ook vandaag opnieuw onderaan te pronken. Beetje bizar: pronken doe je immers aan de top! HIER dus! Bovenaan! Alleen is het een beetje gek te beginnen met het slotwoord en te eindigen met ‘Hi there’. Kunnen jullie nog volgen? Mijn punt: HEM (TL) verdient een plaatsje bovenaan in dit artikel. Dit gezegd zijnde: het is gebeurd.

Zoete Zwartkijker - TL

Logo Zoete Zwartkijker – TL

Hebben jullie zijn zoete intrede vorige week gemist? Zonde!
En daarom: ‘Nice to meet you, I guess…’

Hopelijk zijn jullie klaar voor een nieuw ‘bakje zoetigheid’?

#2 – #emoticon

Gastblogger: TL / Rubriek: Zoete Zwartkijker / Op woensdag

Iemand uit mijn vriendenkring zet iets op zijn facebook- of twitterprofiel en ik aanschouw zijn status als een schitterende voorzet om een hem fabelachtige steek te geven, een inside joke waar anderen niet meteen iets moeten aan hebben. Ik typ de commentaar, en kom ondertussen tot het besef dat niet iedereen even breeddenkend, zwart-humoristisch of twisted is als ik. Dus ik laat me vangen. Een emoticon. Met uitgestoken tong, uiteraard. Grapje genuanceerd, onschadelijk gemaakt!

Want anders krijg je het onvermijdelijke: “jamaar hela hela, bent u zelf dan zo perfect, mijnheer TL”, vaak met de haast verplichte schrijffouten -de ziekte van deze tijd- waar je dan ook weer geen weerwoord mag op geven. Tenzij met een emoticon. Met een knipoog deze keer, want een mens heeft afwisseling nodig. Of nee, die ene met de zonnebril, want dat geeft mij de air “swag” te hebben.

Met tegenzin laat ik het reageren op vrienden dan ook vaak aan mij voorbijgaan. Maar niet zonder schouderklopje hoor; ik “like” hun bijdrage aan mijn venster op de wereld, ik “vind het leuk”. Trivialiteit ten top, maar menselijk. Ik betrap me ook op de lichtste vorm van euforie wanneer een belangrijke mededeling van mij duimpje na duimpje blijft vergaren. Jochei, 124 vrienden vinden het elektronisch leuk dat ik zonet een nieuwe stap in het leven heb gezet. Ik vier het met een bericht naar Elke. Afgesloten met een emoticon, die ene rare met knipoog Ć©n uitgestoken tong. Of toch nog een varkentje of koala bijkletsen? We zijn nu toch op dreef? Neen, doe mij toch maar het kuikentje…

Dat emoties zo eenduidig konden geschetst worden door gele gezichtjes, het blijft mij iets onwezenlijk. En dus vermeld ik het. Een status. “Emoticons, ik snap het niet #Onwezenlijkheid”. Verdorie, de hype heeft me weer gestrikt, deze keer met een hashtag. Een hekje dus, beste mensen. “Voer uw telefoonnummer in en sluit af door op het hekje te drukken”, rings a bell? Mijn geest vraagt om een wenend emoticon, maar ik hou me sterk door aan het groene klavertjevier te denken.

Ineens drukt iedereen z’n gevoelens of gedachten uit, gevolgd door een of andere verwijzing in hashtag-vorm. Soms zijn er zoveel verwijzingen, zoveel hashtags, dat deze vreemde snuiters al eens durven afsluiten met #HashtagsZijnDeMax of #TooManyHashtags. Serieus? Kom, #FoReal? Miljaar, weer in dat net verzeild geraakt!

Misschien ligt het wel allemaal aan mij, misschien moet ik de mensen hun simpele emoties gewoon laten uiten door de gele gezichtjes te laten opdraven en de hekjes te laten floreren. Misschien wel, meegaan met de tijd he… Maar het zint me niet. Helemaal niet. #ZoeteZwartkijker… Potverdekke!

TL

 

Dit is artikel #2 in de rubriek Zoete Zwartkijker op woensdag. Wens je graag alle artikels in deze rubriek te bekijken, dan kan je terecht bij de zoekfunctie onder ‘Zoete Zwartkijker’.

Comments

  1. Leuk of niet, zoete zwartkijker, we laten er ons allemaal wel door strikken. Tenminste als we actief zijn op de besproken media. Het is niet altijd je dat, maar dat is het leven ook niet hĆ© šŸ˜‰ Let op het knipogende emoticon šŸ˜‰ šŸ˜‰

    Liked by 1 persoon

  2. #SuperSoTrulyTL :p

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: