#30DAYSOFYOGA

Verkocht zeg ik je!
Ben ik nu een yogi?

#30DAYSOFYOGA - Yoga With Adriene

#30DAYSOFYOGA – Yoga With Adriene (Yoga Inspiration Community – FB)

Weet je nog toen ik vertelde over mijn nieuwe uitdaging: #30DAYSOFYOGA met Adriene? Voor die lezers die het gemist hebben, ik schreef er al eerder een artikel over en dat vind je hier.
Wel! Ik ben net over halfweg en had beloofd een update te houden.

Van Ease Into It tot Yoga For Your Back tot Mindful Hatha Yoga Workout.
Van Child’s Pose tot Eagle Pose tot Low Lunge.
Ik heb het overleefd en ik leerde mijn lichaam beter kennen. Ben ik in balans? Hm!
Ik slaak veel zuchten de laatste tijd. Maar ik kan je zeggen: niet tijdens yogamomenten!

Yoga draait om beheersing van gevoel, lichaam en geest. Enerzijds is het een fysieke workout, anderzijds is het vooral meditatie. I love it! Ik kwam tijdens de sessies met Adriene tot enkele vaststellingen:

1. Adriene is een FERME madam en ze legt het heel erg goed uit.
2. Eigenlijk wist ik al heel lang dat het iets voor mij zou zijn, maar nu ben ik het 100% zeker.
3. Dag in, dag uit wil ik er ook echt tijd voor maken. Desnoods moet er wat anders wijken.
4. Ik vind het moeilijk me te concentreren op mijn ademhaling. Het betert met de dag.
5. Ik leg beide benen niet achter mijn oor, maar ik zie en voel progressie.
6. Ik vind het niet fijn wanneer ik gestoord word tijdens mijn yoga workout. Tijd voor mezelf is heilig.
7. Ik denk na over yoga-attributen en plan ze aan te schaffen: yogamat, foamblokjes, meditatiekussen,…
8. Ik kom wel degelijk tot rust.
9. Bij yoga gebruik je elke spier in je lichaam. Ik wist niet dat ik er zoveel had.
10. Ik voel me al een beetje een yogi!
11. Soms voel ik me een krijger (Warior Pose), soms een kind (Child’s pose).
12. Tom vindt sommige bewegingen heel erg gek (Lees: kamasutra-tisch gek!).
13. Ik kan echt genieten van mijn moment.
14. Het is heel erg aangenaam yoga op verschillende plaatsen te beoefenen. Ik kan niet wachten tot wanneer het weer het toelaat buiten mijn plekje op te zoeken.

Ben jij intussen al gestart? Ik kan het je echt aanraden. Mijn 30 dagen zullen geen probleem vormen. Meer nog, ik kan nu al zeggen dat ik een echte yogi wil worden. Tijd nemen voor mezelf is wellicht één van de beste beslissingen die ik de laatste tijd nam. Ik ben verkocht en ben vooral benieuwd naar hoe snel je er in kan groeien.

Nog steeds niet overtuigd? Oh kom! Probeer het gewoon.

Greetz!
E.

 

Comments

  1. Oh ik heb je vorige blogpost over de 30 days of Yoga blijkbaar gemist! Ik ga dit zeker eens uitproberen! Ik ga deze middag voor de eerste keer naar een yogales. Maar heb geen idee van het niveau… Misschien zal het wat te moeilijk zijn voor mij als totale beginner. 🙂

    Like

Trackbacks

  1. […] is daarbij een niet te vergeten factor. Ik schreef erover, steeds vaker en vaker. Denk maar aan de yogasessies met Adrienne, de wenslijsten met sportkledij,,… Mijn blog groeit, ik groei mee. Ik leer uit mijn […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: