#1 – Zoete Zwartkijker

Nice to meet you,… I guess

Yellow Me. – mijn lifestyleblog met creatieve insteek is falderie-faldera! Wat bedoel ik daar mee? Heel eenvoudig: Positivisme – Optimisme – Vriendelijkheid – Creativiteit – Werklust. Mijn blogartikelen hebben heel vaak een dergelijk fundament. Om dit ook wat meer kracht bij te zetten heb ik een nieuwe header gemaakt: vrolijk!

Yellow Me. Logo

Yellow Me. Logo

Dagelijks tracht ik een blogpost te voorzien en dat lukt me vrij aardig. En, zoals jullie wel al gemerkt hebben werk ik ook met rubriekjes. Zo zal je op vrijdag steeds wat bloglectuur terug vinden voor het weekend. Ik verzamel heel wat in de week en deel dit graag met jullie. Op zaterdag verschijnt ‘Let’s gossip’. Aan de basis van deze rubriek ligt een fantastische vriendschap. Mijn inspiratie daarin is gewoonweg eindeloos. Heel af en toe verschijnt er een Wist je dat? Ja-Wat!’je. Hiervoor heb ik geen frequentie vastgelegd. Het is leuk om af en toe op zoek te gaan naar inspiratie binnen dit thema, maar soms laat ik het gewoon op zijn beloop. Het komt wanneer het komt.

Nu wil ik er nog één rubriek aan toevoegen en daarvoor moet ik iemand aankondigen. Maar vooraleer ik HEM op jullie loslaat even dit: het is zeker niet de bedoeling mijn blog vol te stoppen met rubriekjes, want dan zou de spontaniteit misschien wel verdwijnen. Ik beschouw het eerder als een meerwaarde en het wil daarom niet zeggen dat ik minder over andere zaken zal gaan schrijven. Ik geef mezelf op die manier meer tijd om andere zaken zeer grondig uit te werken. Ik blijf gewoon dagelijks schrijven.

Maar zo dus de guestblogger: TL. HEM wenst anoniem te blijven en HEM zegt dat hij wekelijks op woensdag klaarstaat in de rubriek ‘Zoete Zwartkijker’. Geen voorgekauwde ik-volg-praat, maar zoete aanklachten tegen alles wat fout loopt in de maatschappij. Het staat haaks op de vrolijkheid die mijn blog zou moeten uitstralen, maar dat is nu net waarom ik het koos. Een grotere contradictie kan je niet hebben. Niet alles is immers falderie-faldera. HEM ziet het helemaal zitten en schreef voor jullie zijn intrede.

Zoete Zwartkijker - TL

Logo Zoete Zwartkijker – TL

#1 – Nice to meet you,… I guess

Guestblogger: TL / Rubriek: Zoete Zwartkijker / Op woensdag

Elk magnifiek persoon heeft een zwartkijkende vriend nodig. Iemand die de zaken ziet van hun slechtste kant, of de mooie dingen eerder vanuit de schaduwkant benadert.

Wel, aangename kennismaking dan! Ik beschouw me één van de beste vrienden van Elke, by far the meest gedreven en inspirerende persoon in mijn directe omgeving. Je leest het al meteen: “één van de”, “mijn directe omgeving”, die toch eerder negatieve nuance als zou er wel iemand ergens mijn stelling kunnen ontkrachten. Hoe magnifieker de persoon, hoe duisterder deze zwartkijkende vriend; ik heb het als zwartgallige van aard dus zwaar getroffen met iemand als Elke als beste vriendin!

But hey, that’s me: donker, duister en vaak hatelijk negatief (in mijn ogen “rationeel en realistisch”). Ben ik dan een stereotiep wereldvreemde freak, gekleed in donkere gewaden en donkerzwarte gothicmuziek in de oortjes onder sluik zwart haar? Verre van, geen mens die doorheeft wie ik werkelijk ben en wat schuilt in mijn diepe gedachten. Wacht, nuance: één mens wel, uw überblogster herself…

Een topsporter zal zijn ene technisch mankementje proberen te camoufleren door kunstgreepjes, drukdoenerij en het extreem verbeteren van die andere 95% van zijn technisch repertoire. Wel, noem me mentaal dan maar een topsporter. Men zegt altijd dat een lach de beste vermomming is… Men zegt dat door plezier te maken (of het op z’n minst te veinzen) de anderen niets zullen doorhebben… “Men” weze een genie, want dat blijkt te werken.

Beland je zo op een mentaal eiland? Misschien wel, maar dan wel een onbewoond eiland waar geen mens zich moeit met de duisterheid die in je dwaalt. Lachen met een grap en een nanoseconde nadien weer in de afgrond staren, maar dan binnen de kamers van je eigen hoofd. Waarschijnlijk niet meteen de juiste manier om zo’n dingen aan te pakken, maar ik ben nooit een fan geweest van psychologen, psychiaters en andere zielenknijpers (you can’t tell me what to do or who I am, you’re not my father!). Dat de mentale muren zowel vooraan, achteraan als aan beide zijkanten stilaan dichterbij komen, daar mag je je als duistere ziel niet veel van aantrekken; comes with the territory…

Duisterheid van geest combineren met een goede portie intelligentie heeft wel een héél groot voordeel: grappige aanklachten op alles wat fout loopt in de samenleving. En wil het toeval dat Elke en ik het een leuk idee vonden om mij op haar blog een plaatsje als gastschrijver te geven. Aanklachten tegen maatschappij, politiek, trends… Het zal een potpourri van dit alles worden, overgoten met de smakelijke saus van een gespeelde lach en een verborgen traan.

Nice to meet you, I guess…

TL

Comments

 1. Yes, nice to meet you too, zegt de ene zwartkijker tegen de andere. Ik herken me héél erg in je beschrijving: een onbewoond mentaal eiland waar geen mens zich moeit met de duisternis… Mooi gezegd. De duisternis verbergen achter een façade… Ja ja, heel herkenbaar. Ik zal je blogposts met plezier volgen, beste vriend van Elke 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. PS Nice header

  Liked by 1 persoon

 3. Ik kijk uit naar dit rubriekje 🙂 En inderdaad toffe header!

  Liked by 1 persoon

 4. Vrolijke header! 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Mooi idee van je Elke 🙂
  Super geschreven, HEM 🙂

  Amaai, als ze nog zo nen blog meeting organiseren kunnen we al met 2 mannen zijn, tussen al dat vrouwvolk 🙂 Heaven does exist 🙂

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] Hebben jullie zijn zoete intrede vorige week gemist? Zonde! En daarom: ‘Nice to meet you, I guess…’ […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: