#8 – Let’s Gossip

13 onderonsjes over Whatsapp!

Whatsapp

Pinterest Picture: Whatsapp my friends?! (someecards.com)

Er bestaan wel 1001 manieren om met elkaar te communiceren. Elke dag komt er wel een nieuwe manier bij. Eén daarvan is het gebruik van Whatsapp. Het is een online platform waarmee je heel gemakkelijk gratis berichten kan uitwisselen met je smartphone. Maar, wat nog handiger is: je kan groepen aanmaken tot wel 100 deelnemers. Wij hebben er ook ééntje: zo’n groep. De naam verklap ik niet! Deze mobiele communicatie kent voor ons heel wat voordelen. Lees even mee!

Onze 13 onderonsjes over Whatsapp

1. ZE laat weten dat ze net iets te diep in het glas gekeken heeft. Ze heeft spijt van de hoeveelheid alcohol die ze achterover sloeg.
2. Elkaar plagen hoort er bij. Wanneer ZE even het gesprek niet volgt, dan heeft ze al snel 100 meldingen op haar teller staan. Dan moet ze helemaal naar boven scrollen om met het gesprek mee te kunnen. De kunst is om dan het gesprek op gang te houden. De verdwaalde ziel wordt helemaal gek van al dat scrollen. STOP!
3. ZE schaft onmiddellijk een smartphone aan om te kunnen whatsappen! Anders hoort ze er niet bij!
4. Twee groene vinkjes: ja, ZE heeft het gelezen. Waarom antwoordt ze niet? En maar blijven doorgaan tot je een antwoord krijgt.
5. ZE heeft een date: spammen. Ze kan toch niet antwoorden.
6. ZE proberen al 6 weken een bestemming te vinden voor een driedaagse, maar ze geraken er niet uit. Nog steeds geen bestemming. Iemand tips?
7. ZE zijn onderhevig aan ‘groepsdruk’, maar dat is net zo leuk! De groepsdruk misschien nog even opdrijven, dan gaan die twee misschien toch nog mee naar het Schlagerfestival?
8. ZE vinden de berichten af en toe verwarrend. Ging het nu over topic 1 of 2?
9. Het vraagteken is het meest gebruikte interpunctieteken in onze gesprekken. ZE vraagt zich af hoe dat komt?
10. ZE doet graag mysterieus, terwijl ze toch een heel spannend leven leidt.
11. ZE lachen zich krom.
12. ZE houden van dubbelzinnigheid, wat kan leiden tot hilarische gesprekken. Waar hebben ze het over?
13. ZE begrijpen dat whatsappen een werkwoord is. Zoek het maar eens op in de Van Dale.

Whatsapp

Whatsapp my friends?!

Geen meldingen! Ik ben mee!
Whatsappen jullie ook?

Greetz,
E.

Comments

 1. Dag Elke, blogdocher 😉 Het was fijn om je gisteren te leren kennen. Ik vind je blog layout heel mooi, professioneel ook. Ik volg je, je ziet me wel passeren 😉 Succes

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb Whatsapp al 2 jaar niet meer op mijn smartphone staan. Ik heb het er zelf afgesmeten, dat ik ontdekte dat zonder boe of bah, Whatsapp foto’s (hetzij zelf genomen of gedownload voor als achtergrond) zomaar begon te deleten (allé, ik merkte dat er ne een tijdje plots niet meer op mijne smartphone stonden).

  Een 2de reden waar ik mij mateloos aan stoorde bij Whatsapp is, dat bij updates het programma steeds meer rechten vroeg… rechten voor toegang in de foto gallerij, rechten om sms berichten te lezen en te versturen en ga zo maar door… Dingen die IK ZELF wil beslissen en totaal niet kon.

  Voor de zelfde redenen heb ik ook de Pizza.be app van mijn smartphone gesmeten, omdat ik van mening ben dat zulke apps (zéker als het voor ne pizza te bestellen is) totaal niets te zoeken heeft met rechten moeten hebben voor foto’s en smsen en contactlijsten in je gsm…

  Like

  • Hi, ik kan je daar wel in volgen hoor. Ik begrijp dus wel wat je bedoelt, maar tot dusver heb ik nog geen ‘ongemakken’ ondervonden. Je hebt veel van die app’s waarbij je je afvraagt: waarom nou?!

   Liked by 1 persoon

   • Ja idd, zodra ik merk dat een app toegang wil tot zaken waar ie volgens mij niets te zoeken heeft of ge kunt de update niet uitvoeren, gooi ik het boeltje van mijn smartphone. Veel mensen laten zich té snel verleiden en dan maar verschieten als er iets op’t internet staat dat ze niet willen…

    Like

   • Ik volg je! 😉

    Liked by 1 persoon

   • dank je, ik jou ook 🙂

    Like

   • Nog even terug komen op wat je zegt over “ongemakken”.

    Neem nu bevoorbeeld snapchat, iedereen weet waar voor m’n die app gebruikt of de meeste jonge mensen toch én ’t is niet om een bloemmetje in de natuur snapchatten…. Misschien wel veel natuurlijk dingen, maar ge snapt mij wel. Als dan uitkomt dat zo’n programma toch de foto’s niet delete maar “ergens” in’t geheugen opgeslagen blijft en die mer een andere app tevoorschijn gehaald kunnen worden… dan val ik stijl achterover dat niet meer mensen daar schrik van hebben en zich daar absoluut geen zorgen over maken… tot wanneer er iets naar buiten komt…

    Like

   • Alles heeft ook wat met gezond verstand te maken hé. Ik begrijp ook helemaal de populariteit van de applicatie snapchat niet. Maar ach… het zal er niet op verbeteren hoor!

    Liked by 1 persoon

   • nee, daar in heb je wel gelijk. Maar de snapchat speelt wel in op een erg grote behoeft in een maatschappij waar uiterlijkheden steeds belangrijker worden kwaliteiten, namelijk dat mensen zich geliefd willen voelen en ergens willen bij horen…

    Like

   • Dan vind ik Tinder nog veel erger! Zo’n applicatie vind ik pas een probleem. Alles draait daar om het uiterlijk. Heel erg onvriendelijk vind ik het.

    Like

   • dat klopt, maar helaas is de vraag er ook naar. Mensen oordelen té veel en té vaak op uiterlijkheden.

    Liked by 1 persoon

   • Klopt! Maar dat verhaal zal niet veranderen vrees ik.

    Liked by 1 persoon

   • nope 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: