19 Amazing Home Offices Ideas

Help! Dringende oproep:
Ik heb nood aan een atelier.

Home Office

Home Office

Door de jaren heen heb ik heel wat verzameld. Wat? Wel, eigenlijk alles wat ook maar in de creatieve richting buigt. Als grafisch vormgever en illustrator is het handig wanneer je heel wat materiaal voorhanden hebt. Dat gaat van tekenmateriaal tot een pro-tekentafel, een snijmachine en een collectie boeken om U tegen te zeggen tot papiercatalogussen en pantone-waaiers. Mijn lijstje zou hier werkelijk veel te lang zijn, dus ik bespaar je de materialenlijst! Laat ons zeggen dat ik er een sport van heb gemaakt om alles wat ik ook maar kan gebruiken – om mogelijk ontwerpen te realiseren – te verzamelen. En die verzameling boeken: ik bezit een halve grafische bibliotheek. En daar ben ik fier op!

 

 

Gevolg: ik heb nood aan een atelier.
Dus: daar zorgen we voor!
Aangezien ik het niet zie zitten om een ruimte te huren, gingen we op zoek naar een andere oplossing. Geen kamer te veel? Ombouwen maar.

De garage wordt momenteel omgetoverd in een werkplek waar ik ongestoord mijn creatieve gangetje zal kunnen gaan. Ik moet nog even geduld uitoefenen, want mijn nieuwe atelier is nog lang niet klaar. Jullie krijgen binnenkort sowieso een VOOR/NA te zien, want ik kan je nu al zeggen dat de transformatie groot zal zijn. Ik wil het tiptop!

Nu ben ik op zoek gegaan naar heel wat manieren om materiaal te organiseren. Wat met mijn 1001 potloden? Wat met mijn papiersoorten en formaten? Wat met mijn ontwerpen? Heel veel vragen moeten beantwoord worden om alles zo praktisch mogelijk te plaatsen. En plus: het moet er gewoon heel erg goed uit zien. Ik wil een atelier waarvan iedereen zegt: AWESOME! Wie kan me beter inspireren dan PINTEREST?! Kijk je even mee naar enkele beelden die ik verzameld heb?

Ik ben een chaoot wat plannen betreft. Ik zal steeds alles klaar krijgen, maar ik zou toch veel tijd kunnen winnen met een degelijke maandplanning. Dit idee vind ik eens wat anders: het is niet zomaar een kalender. De kleurtjes vind ik top. Plus: het lijkt me heel erg praktisch.

HO2

Dit ziet er heel erg gestructureerd uit. Ik zal wellicht heel wat mapjes en dozen kunnen gebruiken om alles te ordenen. De stoelen vind ik de max en het wollen velletje had ik al in gedachten. Past er heel goed bij.

HO3

Zie je de geometrische neushoorn op de tafel? Ik ben gek op geometrische dieren. Neem maar eens een kijkje op mijn Pinterestaccount! Zo wil ik er enkele om de boel op te fleuren. Ook de houten krukjes zijn eyecatchers.

HO4

Ik heb heel wat ontwerpen die ik graag in mijn atelier zou willen ophangen.
Deze foto is heel erg clean. Alles draait rond lijnen. Fantastisch toch!

HO5

Ik denk dat ik er niet onderuit ga kunnen om zaken tegen de muren te hangen.
Hoewel ik hou van ‘less is more’, zal dit toch moeten. Ik heb te veel materiaal!

HO6

Een opbergsysteem voor splitpennen, haakjes, ringetjes, tape, paperclips,…
De labels zijn erg praktisch. Ik zou deze wel proberen te verbergen zodat ze
niet in het zicht staan.

HO7

Vind je het ook altijd zo vervelend dat heel wat kabels bloot liggen.
Ik stoor me er echt aan. Het is gewoon niet netjes. Dit vind ik een goede oplossing.

HO8

Een lichtbak heb ik nog niet en staat op mijn verlanglijstje. Zo’n old-school ding vind ik heel mooi passen in een clean interieur. Ik ben er naar op zoek, maar nog niet gevonden.
Iemand tips?

HO9

Een magazinerek is een must. Ik heb er eentje hangen in de veranda, maar er kan
er nog wel ééntje bij in het atelier. Magazines genoeg!

HO10

En dit vind ik echt geweldig. Al heb je hier wel heel veel ruimte en licht nodig. Ik heb ook een schildersezel en heel wat doeken, dus ik zal er wel wat inspiratie uit kunnen putten. Jammer genoeg is de garage niet zo groot!

HO11

Cleaner kan gewoon niet, toch?!
Misschien wel gemakkelijk voor mijn verschillende projectjes.

HO12

Waar vind je in godsnaam zo’n desk/opbergkast?

HO13

Ik overweeg mijn penselen en kwasten in jars op te bergen, al is dit ook wel een optie.
Ze ophangen. Overzichtelijk is het zeker.

HO14

Dit zou perfect zijn! Wat vinden jullie van deze werkruimte?

HO15

Ik heb heel wat markers, stiften e.d. Dit is uitvoerbaar.
Komt zeker in het atelier.

HO16

Werken met clipboards: ontwerpen ophangen?!
Geïnspireerd!

HO17

De transparante afscheiding kan een ruimte gemakkelijk verdelen.
Misschien de werkruimte en een professionele ontvangstruimte voor klanten?

HO18

Boven de werktafels zie ik deze lampen voor me. Eenvoudig, maar toch heel erg leuk!

HO19

Zo kan ik blijven doorgaan. De lijst met mooie prenten is eindeloos. Nu het effectief nog uitvoeren. Ik ben vooral heel erg ongeduldig en benieuwd naar mijn eindresultaat.

Willen jullie ook genieten van de schatten op pinterest? Maak dan snel een account aan. Of misschien heb je zin om mijn account op te volgen. Dat kan je hier! Zou leuk zijn! Niet alleen alle blogposts van Yellow Me. worden hier verzameld, ik heb tal van moodboards die jullie misschien ook kunnen inspireren.

Ik hoop snel mijn nieuwe atelier te kunnen voorstellen!

Greetz,
E.

Comments

 1. Tof hé, zo’n plaatjes doen mij ook dromen! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Aaaahhh waw, de maks! 😀 heel erg benieuwd!
  Als je een plekje zoekt voor de eames chair, ik koch de mijne bij ‘ceci n’est pas une épicerie’. Ze hebben daar ook allerlei andere zalige vintage spullen (wij hebben wel de stoelen met houten poten, weet niet of ze de metalen hebben)
  Wij hebben ook een afzonderlijke bureau / atelier, met ruimte om allebei ons ding in te doen. Zonder zou ik eeeeecht niet kunnen!

  Liked by 1 persoon

 3. mooie foto’s allemaal.
  En voor wanneer plan je de verhuis? ;-p

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: