#boostyourpositivity – Challenge 4 – Part 2

#2 – Klein geluk is groot geluk!

#boostyourpositivity - Danone - Challenge 4

#boostyourpositivity – Danone – Challenge 4

Afgelopen maandag kwam er een nieuwe en tevens laatste opdracht online voor het #boostyourpositivity project van Danone. Ik vond het té gemakkelijk gewoon even mijn ontspanningsmomentjes op te lijsten. Moeilijker is om ze ook te vinden en er tijd voor vrij te maken. Daarom ging ik deze week elke dag op zoek naar een ultiem geluksmoment om zo tot rust te komen, even de stress van me af te gooien (al is dat heel erg moeilijk!) en mijn hoofd vrij te maken van zorgen of gepieker. Stressloos zal ik nooit zijn, dat lijkt me net iets té ideaal! Maar, met enkele kleine aanpassingen kan je je draagkracht vergroten.

Ik neem je even mee naar mijn klein geluk.

Maandag 23 februari 2015
> Situatie:
Stay-away-alert! Ik lig in bed met buikgriep.
> Stressfactoren:
Huisbezoek door dokter niet mogelijk / 1,5u wachten voor consultatie / een niet zo al te fris ruikend persoon in de wachtkamer / hevige buikpijn / draaien als een tol
> Destress & Relax: ‘How Blogs Work’ van Stephanie Duval
Hoe een goed boek de frustratie van het ongeduld kan wegnemen. De tijd vliegt voorbij! Het boek leest als een trein. Sommige denken: is dit ontspanning voor je? Wel ja! Zeker wel. Aan het geurtje in de wachtkamer kon ik jammer genoeg niet echt iets doen!

How Blogs Work - Stephanie Duval

1/ Klein geluk is groot geluk: How Blogs Work – Stephanie Duval

Dinsdag 24 februari 2015
> Situatie:
Stay-away-alert! Ik lig opnieuw in bed met buikgriep.
> Stressfactoren:
Tweede dag in bed / nog zieker vandaag / achterstand op werk / werk hoopt zich op
> Destress & Relax: Home & Away
Ik hoor het velen onder jullie al denken: ‘Oh nee, daar kijkt ze toch niet naar?!’. Ik pleit schuldig. Voor mij dé ideale ontspanning. Moest ik 20 afleveringen hebben staan, dan kan ik ze gewoon alle 20 na elkaar bekijken zonder me daarvoor te schamen. Ik heb nog geen enkele aflevering gemist afgelopen jaren en als er wat fout gaat met de opname, dan bestel ik de aflevering gewoon. Ik ben verslaafd!

Woensdag 25 februari 2015
> Situatie:
Stay-away-alert! Ik lig NOG STEEDS in bed met buikgriep, maar het is al beter.
> Stressfactoren:
Een nog hogere papierstapel te verwerken / het huis ziet er niet uit
> Destress & Relax: Yoga Workout for Beginners
Ik start #30DAYSOFYOGA. Het voelt goed. Doen!

#30DAYSOFYOGA

2/ Klein geluk is groot geluk: #30DAYSOFYOGA – Yoga With Adriene (yogawithadriene.com)

Donderdag 26 februari 2015
> Situatie:
Eerste dag op het werk na ziekteverlof en de achterstand is niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn leerlingen zichtbaar. Frustrerend!
> Stressfactoren:
Nog steeds die hoge papierstapel te verwerken / het huis ziet er niet uit / morgen moet ik op mijn vrije voormiddag toch naar het werk
> Destress & Relax:
Oké, mijn eerste dag terug op het werk verloopt niet erg vlot. Dit komt wellicht omdat ik nog niet 100% terug mezelf ben. Maar ik draai even op een lager pitje en overtuig mezelf dat het oké is niet elke dag het onderste uit de kan te halen. Toegegeven: ik heb een baaldag. Ik maak het goed met een avondje voor de televisie met Ben & Jerry’s – Caramel Chew Chew. Lekker! Al krijg ik niet veel op.

Julie & Julia

3/ Klein geluk is groot geluk: ‘Julie & Julia’ – Foto: examiner.com (Pinterest)

Vrijdag 27 februari 2015
> Situatie:
Vandaag klassenradendag: een lange dag met tal van vergaderingen. Maar ik vind het best oké!
> Stressfactoren:
Nog steeds die hoge papierstapel te verwerken (dat is voor het weekend) / het huis ziet er niet uit (dat is ook voor het weekend) / ik ga zo’n druk weekend tegemoet (deze zorgen zijn ook voor het weekend)
> Destress & Relax:
Alleen al de gedachte ‘It’s Fri-A-way’ doet me lachen en ontspannen. Ik ga vanavond met Tom & Bastille op bezoek bij mijn ouders. Haal die fles wijn al maar boven mama, we komen er aan! Een gezellig avondje met de familie: dat is klein geluk, groot geluk!

Deze kleine gelukjes op een dag vormen mijn groot geluk. Ik heb een lastige week achter de rug, maar dankzij deze momenten heb ik ze goed doorstaan. Stel je nu eens voor dat deze geluksmomenten wegvallen?! Ik wil er niet aan denken. Ze deden me ontspannen en dat vond ik heerlijk!

Hier is een tip voor het weekend: de ultieme ontspanning!

Prettig weekend!
Mijn wijn staat klaar.

Greetz, E.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: