#boostyourpositivity – Challenge 4

#1 – Klein geluk is groot geluk!

Hebben jullie het #boostyourpositivity project van Danone een beetje gevolgd?
Ik zet de opdrachten nog even op een rijtje en ook hier kan je mijn artikeltjes lezen:

Challenge 1
: Brief aan mijn zestienjarige-ik
Challenge 2: Food & Stuff
Challenge 3: 8 dagen in een week

Ik kan het haast niet geloven, maar we zijn al aan de laatste opdracht gekomen.

Het thema van deze week luidt ‘Destress & Relax’.
Soms zitten we zo in een rush-rush dat we vergeten te ontspannen. Maar! Dit is oh-zo belangrijk wil je je mentaal en fysiek goed voelen.

Destress & Relax - Een lange wandeling met Bastille

Destress & Relax – Een lange wandeling met Bastille

Ik vergeet het wel eens. Wat? Ah, dat ontspannen! Attentie-alert, belangrijk hoor!
‘Geen tijd’ zou geen excuus mogen zijn. Maar zeg nu zelf: wie gebruikt dit excuus nu een keertje niet? En toch moet je er tijd voor maken. Ons lichaam kan veel verdragen – de ene al wat meer dan de andere – en een leven zonder stress is wellicht een utopie, maar er is een grens. Die bepaal je zelf.

Ik heb een boordevolle agenda deze week, maar ik ga de proef op de som nemen. Ik zal elke weekdag op zoek gaan daar dat effectieve ontspanningsmoment. Ik ga er ook werkelijk tijd voor maken. Ik start vandaag (maandag) en vrijdag geef ik een update van mijn ultieme dagmomentjes.

In het weekend lukt me dit vrijwel altijd, ook al zit het boordevol activiteiten en voorbereidingen. Gisteren – op een koude, maar droge zondagmiddag – maakten we een wandeling met Bastille. Dat doen we wel vaker. Zo gezellig met ons drietjes. Ik kan dan echt genieten van een uurtje wandelen in de natuur. Tegenwoordig sta ik er meer bij stil: we wonen in een mooi omgeving: rustig gelegen, veel groen, enkele beschermde natuurplekjes, veel wandelpaden, twee prachtige parken met vijvers,… Ik vind het leuker als het wat beter weer is, maar toch heeft een koude winterdag ook zijn charme. In dit kleine geluk schuilt groot geluk.

Ik nam enkele foto’s van onze korte route. Deze duurt een half uurtje of soms wat langer, afhankelijk van het willetje van ons klein aapje. Het gaat gewoon een blokje om. Zelf ben ik gek op de lange route, maar dan zijn we al gauw een uur of uur en half onderweg. Dat gebeurt dus iets minder vaak. Die gaat door het mooie park met de vijvers en een oud kasteel. Geweldig voor zondagmorgen! Onderweg hoppen we de bakker binnen voor wat koffiekoeken en chocomelk en dan hebben we een ontbijtje in het park.

W2

W4

W5

W6

W7

W8

W9

W10

W11

W12

W13

Van dit kleine stukje natuur kan ik toch genieten. En bovenal: een ultieme ontspanning!
Waar kan jij zoal van genieten? Waarvan kom je helemaal tot rust?

Tot vrijdag
… voor mijn gelukmomentjes van de week!

Comments

 1. Hé fijn dat je elke dag een ontspanningsmomentje gaat inlassen!

  Liked by 1 persoon

 2. wat leuk dat we mogen meewandelen met je – foto’s – krijg al helemaal zin om naar buiten te trekken!

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] 9. Vandaag is het de laatste dag van het #boostyourpositivity project van Danone. Volgende week zondag 8 maart wordt het project afgesloten met een gezellige brunch voor alle deelnemers. Ik kijk er alvast naar uit. Neem dus zeker eens een kijkje en lees enkele artikeltjes door. Boost! Wil je mijn artikeltjes lezen? Je vindt ze hier. […]

  Like

 2. […] project. Jullie hebben wellicht heel wat artikeltjes zien passeren. Zo niet, dan kan je hier mijn bijdrage nog even lezen. Om ons te bedanken voor onze deelname, werden we uitgenodigd voor een gezellige […]

  Like

 3. […] Ik besloot deel te nemen aan het #boostyourpositivity project van Danone en schreef hier een maand lang enkele artikels […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: