#6 – Let’s Gossip

Besties!

Wanneer is iemand je beste vriend of vriendin? Je kan dat wel zeggen, maar is het echt zo? Of voel je gewoon dat het zo is? Denkt die persoon ook zo over jou, want zo niet,… is het dan wel een ideale vriendschap? Me dunkt dat het toch wederzijds moet zijn.
Bestaat dé ideale boezemvriendschap eigenlijk wel? Op wat is dat soort vriendschap gebaseerd en aan welke criteria moet je voldoen om een echte beste vriend of vriendin te zijn? Een heleboel vragen waar heel moeilijk een antwoord op te vinden is. Eén ding is wel zeker: besties zijn bijzonder, uniek en een vaste waarde.

Best Friends

Pinterest: Best Friends

Vriendschap wordt omschreven als een nauwe (niet-seksuele) relatie tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Wanneer het echter draait om een bijzonder hechte en zeer langdurige vriendschap, dan spreken we van boezemvrienden. Of Besties! Hoe je het ook wil noemen. Toch blijft het vaag! Het is een soort ‘houden van’, maar dan niet in de romantische betekenis van het woord.

Een éénduidig antwoord zal je niet vinden, toch?!

Ellen Provoost, redactrice van Het Laatste Nieuws, kan ons misschien helpen. Deze volgende artikels handelen over een zeer intense vriendschap. Lees even mee!

1. Volgens psychiater Robert Downey beschikken beste vrienden over enkele eigenschappen. Echte vrienden zijn er voor je wanneer je het moeilijk hebt, ze kunnen een fout toegeven wanneer die gemaakt is, ze kunnen ook effectief een luisterend oor bieden en aandacht is het beste cadeau dat een vriend je kan geven. Ellen beschrijft in ’10 kenmerken van een echte vriendschap’ dé kenmerken waarover je dient te beschikken om als besties door het leven te gaan.

2. Misschien ben je een slechte vriend zonder het te beseffen. Of misschien besef je het stiekem wel, maar lieg je jezelf wat voor. Er zijn een aantal signalen die kunnen opgepikt worden en die duiden op een ‘niet-bestie‘.

3. Al gehoord van een vriendschapsverdrag bij de notaris? Twee beste vrienden – Joost en Christiaan – vinden dat hun vriendschap ook bezegeld kan worden d.m.v. een akte. Net zoals een huwelijksakte, maar dan één voor boezemvrienden. Ze gingen op onderzoek uit en dienden inmiddels hun verzoek in. Nu is het nog afwachten of er ook effectief een gevolg aan gegeven wordt. Inzichtelijk valt het te begrijpen, maar er komt toch heel wat bij kijken. En wat als de vriendschap dan plots voorbij is, want zo gaat dat soms?!

4. Het wordt wel een keertje gezegd: allemaal vrouwen bij elkaar, dat loopt nooit goed af. Neem nu wanneer ze met z’n allen samen op reis gaan, dan komt de ene irritatie na de andere de kop opsteken. Misschien eindigt het zelf in een heuse Catfight. Ergernissen op vakantie zijn niet zo abnormaal. Je zit dagelijks op elkaars lip. Heb je daarom een minder goede vriendschapsrelatie? Het is gewoon een menselijke eigenschap. Maar! Als besties moet je wel eerlijk tegenover elkaar kunnen zijn. Kan je dit niet, wat is je vriendschap dan waard?

5. Op je beste vrienden zou je toch altijd moeten kunnen rekenen, niet?! Ze zeggen wel eens: in slechte tijden leer je je echte vrienden kennen. Dat is misschien wel waar. Wie blijft steunend staan en wie is plots van de aardbol verdwenen?

6. Onze hersenen kunnen ook gewoon geen 100 besties aan. Dus maar goed dat het er maar enkelen zijn! Neocortex, thank god!

Meisjes, wat denken jullie? Moeten we onze vriendschap ook laten vastleggen in een akte bij de notaris? En oh-jee! Binnenkort gaan we op citytrip.

Ik ben ervan overtuigd: ‘We’ll survive!’

Bron: HLN.be-nieuws (Ellen Provoost)
Bron: Pinterest

 

Comments

  1. Wat een leuk onderwerp! Ik heb inderdaad één goede vriendin waaraan ik alles kan vertellen en dat vind ik genoeg. Ik kan ook zoals je zegt totaal niet overweg met groepen meiden, dat gekibbel altijd om kleine dingetjes…Grom!

    Like

  2. Hé leuk artikel alweer… Ik kom soms totaal niet goed overéén met vrouwen maar dat zijn eigenlijk enkel vrouwen die klagen en zagen, ik hou meer van vriendschapsrelaties waar je veel plezier maakt maar als er iets scheelt, je ook terecht kan bij elkaar. Als het er altijd zijn voor iemand de overhand neemt, dan haak ik wel af wat dat vreet energie, maar dat wil niet zeggen dat ik niet ga helpen, integendeel!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: