Herkenbaar?

7 x geïrriteerd én hij/zij kan er wel iets aan doen

Je kent het wel: een gevoel van ergernis dat in je opkomt.
Hoe je je dan voelt?
Je let alleen op datgene wat je ergert, je haar komt bijna recht, je wil er wat over zeggen maar je durft vaak niet, je drukt je nagels in je huid uit frustratie,…
Soms kunnen mensen er helemaal niet aan doen. Ik denk dan aan bijvoorbeeld: snurken.
MAAR! Soms valt er heel gemakkelijk wat aan te doen, alleen moeten ze er op gewezen worden. Durf je het aan? Vaak is het delicaat hé!

Ergernissen

Pinterest: Ergernissen (potverpot.be)

Ik heb ze even opgelijst: dingen waaraan ik me erger. Ik twijfel steeds of ik de persoon moet aanspreken of niet. Wat zouden jullie doen?

7 x geïrriteerd,… spreek je ze er over aan?

1. Je zit gezellig aan tafel en iemand smakt bij elke hap en slok.
Laatst was ik nog met Tom in Parijs en waren we gezellig aan het ontbijten in het hotel. Plots kwam er een koppel aan de tafel naast ons zitten en de vrouw smakte voor de gehele ontbijtruimte. Ik kon mijn ergernis nauwelijks verbergen. Ik begrijp niet goed hoe die man dat dagelijks volhoudt, met zo’n smakvrouw. Daar zeg je nu toch wat op? Nee?! Ik was zo blij toen haar eten op was, dat ik bijna een vreugdedansje deed. Maar toen nam ze haar bekertje fruitsap en ze smakte ook bij het drinken. Ongelofelijk vond ik dat! Daar ging ons gezellig ontbijtje. Ongezellig, onbeleefd, ik zag haar volledige mondinhoud.

2. Je bent verkouden en je trekt je neus steeds op.
Oké, je kiest niet wanneer je verkouden bent. De ziektekiemen hebben je te pakken. Maar gebruik je zakdoek dan toch en wrijf niet steeds je snot met de rug van je hand weg. Wees gewapend en snuit desnoods een heel pakje zakdoeken vol.

3. Erg luide gesprekken in je omgeving.
Dit kom ik wel vaker tegen, zeker wanneer ik op de trein zit. In een treinwagon hoor je vaak de gekste verhalen: van wilde nachten tot het hebben van afspraakjes tot het maken van ruzie. Het meest gekke van al is dat ze het dan zelf niet door hebben dat iedereen het volledige gesprek heeft meegepikt. Dus: volume wat zachter of gewoon geen gênante verhalen vertellen op publieke plaatsen. Zo hoorde ik eens letterlijk iemand vragen: ‘Waar zitten je handen nu?’.

4. Onaangename geurtjes.
Dit is een zeer moeilijke. Mensen zullen zich beledigd voelen wanneer je hen hier over aanspreekt want je insinueert dat ze niet erg hygiënisch zijn. Vaak is het ook gewoon zo hé, maar soms kunnen ze er misschien echt niet aan doen. Je wapenen kan je in ieder geval wel. Er bestaan deodoranten, parfums, fris-ruikende doekjes, muntjes,… Noem maar op. Soms vraag ik me dan af: ruikt hij/zij dat zelf dan niet? En daarbij, het is toch zo leuk als iemand tegen je zegt: ‘Je ruikt zo lekker!’. Streef daar naar! Pas op wel met overdaad aan parfum of aftershave. Dat is dan ook een bummer.

5. Handhygiëne.
Handhygiëne is zo belangrijk en toch heb je zoveel mensen die er helemaal niet bij stil staan. Ik kan heel wat voorbeelden geven: handen niet wassen na een toiletbezoek, vuile nagels, het werken in een broodjeszaak en het prepareren van de broodjes zonder handschoenen,… Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik maak er me soms toch wel een beetje vies van. Het is toch niet teveel gevraagd gewoon je handen regelmatig te wassen en je nagels wat te verzorgen?!

6. Te laat komen.
Ofwel kom je altijd op tijd, ofwel kom je altijd te laat. Enkele minuten, daar kan ik nog mee leven. Een kwartier ook. Maar meer! Dat vind ik niet oké. En dat is nu iets wat ik duidelijk laat merken. Er kan altijd wat tussenkomen of een hindernis kan je pad kruisen, maar dan verwittig je toch gewoon?! Niet verwittigen vind ik al helemaal niet goed. Je laat de mensen wachten. Vervelend is dat! Ik erger me dood, maar ik ben dan ook een op-tijd-komer.

7. Mensen in je ‘intieme’ zone’.
Als je wat van communicatie kent, dan begrijp je wat ik bedoel met de ‘intieme’ zone. Ik heb niet graag dat mensen té dicht bij me staan tijdens een conversatie. Mijn intieme zone is een gereserveerde zone en niet voor iedereen geschikt. Je hebt zo van die mensen die heel dicht met het gezicht tegen je aan komen praten. Afstand graag!

Misschien moet ik maar gewoon tot 10 tellen?
Of hebben jullie nog andere tips?

Comments

  1. Herkenbaar! 🙂 Vooral puntje 2, 3, 5, 6 en 7 🙂

    Like

Trackbacks

  1. […] Waar heb je een hekel aan? Grappig! Ik schreef deze week nog over 7 x geïrriteerd. Dit zijn echt zaken waar ik me aan erger. Je kan dus wel stellen dat ik hier ook een hekel aan […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: