#boostyourpositivity – Challenge 2

Food & Stuff

Oh-damn! Voor de tweede uitdaging van #boostyourpositivity moet ik gaan schrijven over mijn keuken. Meer nog, over wat er in mijn keuken gebeurt! Wel, ik ga eerlijk zijn: daar kan ik weinig ZINNIG over vertellen, gewoon omdat er ook heel erg weinig zinnigs gebeurt. En als er dan al wat zinnigs aan het handje is, dan is het omdat Tom gekookt heeft. Ik kan jullie wel enkele weetjes uit mijn keuken vertellen!

Design citruspers

#boostyourpositivity – Food & Stuff (nova68.com)

9 weetjes over mijn keuken

1. Een keukenprinses ben ik zeker niet. Maar, dat wil ik ook niet echt zijn. Koken is nooit mijn ding geweest. Ik vind het ook helemaal niet erg dat het mijn ding niet is. Je kan niet alles leuk vinden. Koken doe ik dus omdat het moet, niet omdat ik het wil. Wil dat zeggen dat ik een keukenkluns ben? Dat nu ook weer niet. Ik kan zeker en vast mijn plan trekken, maar ik vind er weinig aan.

2. De desinteresse in het koken zelf is er, maar ik hou wel van lekker eten. Dat is natuurlijk een probleem. Ik eet graag creatieve gerechtjes, maar weinig creatief komt hier voor mijn neus te staan. Ik compenseer dat dan door voornamelijk te schuimbekken op Food Photography. Ik pin graag mooie foto’s van lekker eten!

3. Ik verzamel heel wat gerechtjes (Libelle, blogs, kookboeken,…). Top-bronnenmateriaal allemaal, maar zelf doe ik er nauwelijks wat mee. Heel soms probeer ik eens een nieuw receptje uit, maar dan zorg ik:
> dat het niet lang duurt om het gerecht te bereiden;
> dat het éénvoudig klaar te maken is zonder al te veel na te denken;
> dat ik een hulpkok inschakel om het niet alleen te hoeven doen;
> dat ikzelf eerst het PROEFkonijn ben.

4. Wat dan ook wel opnieuw een beetje contradictorisch is: ik kook niet graag, maar ik wil wel alle fancy tools: koffiecuphoudertje, een design citruspers, een blits peper- en zout-setje,… Ik wil dat alles er heel goed uitziet in de keuken. Het moet ook goed matchen met het interieur. Soms vergeet ik dan het gebruiksgemak van enkele ervan. Zo hebben Tom en ik maandenlang een peper- en zoutsetje gebruikt waar nauwelijks wat uit kwam bij het draaien. Maar, het zag er wel heel erg goed uit. Tom kon het niet meer aan: hij bracht dan maar een ander setje mee. Vind ik moeilijk te aanvaarden!

5. Het inschatten van hoeveelheden is nog steeds een probleem. Er is altijd te veel en we leren er niet uit. Ik vind het echt zo een zonde om eten weg te gooien hoor! En, dan zijn er die zeggen: hou een restjesdag. Ja, Oké! Maar, ik ben zo organisatorisch slecht in dat soort dingen. Plus, ik mag dan wel creatief zijn met pen en papier, ik ontbreek creativiteit in de keuken om wat gerechtjes uit mijn duim te zuigen. Ik hou me er gewoon te weinig mee bezig. Ik hoop dat het zal beteren wanneer er kindjes zijn. Het zal wel moeten!

6. Een planning: hoeveel keer ik me daar al op gestort heb. Ik heb zoveel TO-DO-lijstjes. Ook voor in de keuken. Maar deze TO-DO-lijstjes blijven TO DO’s in de oneindigheid. Zoals ik al eens beschreef in één van mijn artikels ‘Vanavond Mexicaans Schat’ gebeurt het eten van de dag steeds spontaan. Waar heb je zin in? Chili? Oké! Het nadeel is inderdaad dat we vaak gebonden zijn aan wat er in huis nog aanwezig is of dat we gauw nog de winkel binnen hoppen. Deze is gelukkig op 500m van onze deur. Fieeeeuw!

7. Wat we ontbreken in de keuken? Een vaatwas. Elke dag moet de afwas gedaan worden. Mijn mama is van de overtuiging dat dat helemaal geen probleem kan vormen. Hm! Geef mij toch maar een vaatwas. Door luiheid? Misschien, maar wat is er nu zo leuk aan de vaat doen? Alhoewel ik wel al leuke vaat-momentjes heb gehad. Soms zetten we een aflevering Suits op en doen we alles op het gemak. En nu denken jullie: hoe groot is die vaat dan wel niet want een aflevering Suits duurt toch gemakkelijk 40 minuten?! Oeps!

8. Wat we zeker wel hebben: een gezellige eethoek. We hebben geen grote keuken en een tafel plaatsen was moeilijk. We hebben dan maar een deel van het keukentablet – wat heel erg groot was – omgetoverd tot eetplaats voor ons tweetjes. We kochten twee leuke IKEA-krukjes et voilà! We eten in de hoogte. Het lijkt steeds alsof we aan een bar zitten.

9. Om af te sluiten gun ik jullie even een tekstuele blik in mijn frigo. Dus misschien kunnen jullie me helpen er wat leuks mee te doen? HELP!
> Heel wat beleg: salami, kipcurry, pitasalade, kippenwit, beenham, Milner
> Guacamole, verse roomkaas, zure room
> Notensla
> Restjes kip
> Griekse yoghurt
> Enkele eitjes
> Blauwe bessen
> Een mix vers fruit: pompelmoes, ananas, appel,…
> Groene pesto
> En dan uiteraard wat drank: Fruitsap, Ice Tea Zero, Cola Zero, Chocomelk, Melk

Ik waag me dus niet aan het geven van tips over voeding of het delen van eigen creatieve receptjes. Daarvoor moet ik steeds de hulp van anderen inroepen!
Als jullie nog tips voor me hebben, ik hoor ze graag!

*Deze blogpost kadert in het #boostyourpositivity project van Activia.

Comments

 1. Je bent een beetje zoals ik *oops* Ik ben absoluut geen keukenprinses, mijn eten is wel te eten maar ik heb meestal weinig inspiratie dus maak ik meestal vaak hetzelfde 😥

  Liked by 1 persoon

 2. liesbethwacca says:

  Hahaha, die vaatwasser missen wij ook zooo hard! Hadden we een aansluiting zou ze er al van dag 1 inzitten. Helaas moesten we kiezen dussen een wasmachine of vaatwasser in de keuken, dus we kozen maar voor de wasmachine (want stel je voor, elke week naar het wassalon gaan. Iergh)

  Liked by 1 persoon

  • Niet te doen he! Wij hadden ook dat probleem. Ahja! Mijn mama zegt altijd: je zal er niet van doodgaan! Gelijk heeft ze, al is het toch een groot verschil als je er wel 1 hebt. Gelukkige verjaardag nog, ik ben wel beetje te laat! Maar beter zo dan niet! Greetz! x

   Like

Trackbacks

 1. […] ook hier kan je mijn artikeltjes lezen: Challenge 1: Brief aan mijn zestienjarige-ik Challenge 2: Food & Stuff Challenge 3: 8 dagen in een […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: