Vanavond Mexicaans schat!

Burrito met rundsvlees

Vandaag eten we burrito’s met rundsvlees. Aan die keuze gaat er steeds veel vooraf! Tom en ik plannen niet echt op voorhand wat we gaan eten. Soms verloopt het allemaal een beetje chaotisch. Meestal gaat dat dan zo via sms’jes in de loop van de dag:

Mexicaans

Mexican Food – Zo lekker!

Tom: ‘Wat eten we vanavond schat?’
Elke: ‘Ik weet het niet, jij een idee?’
Tom: ‘Kies jij maar!’
Elke: ‘Ik heb zin in chili!’ 
Tom: ‘Vanavond niet schat, iets anders?’
Elke: ‘Ik mocht toch kiezen!’
Tom: ‘Morgen chili, wat vandaag?’

 


Ik heb al weken heel veel zin in chili con carne. Dat is oh-zo-lekker! En gezellig om te eten!
Maar het duurt even om het te bereiden en vaak hebben we daar de tijd niet voor. Dan kies je al snel voor iets anders, al komt het er eigenlijk gewoon op aan te plannen.  Maar, zoals ik al zei: chaos!

Tom heeft het me beloofd: morgen eten we chili. Voor vandaag moest ik op zoek naar iets anders. Het is een drukke dag en er is niet zo heel veel tijd om te koken dus ik zocht naar ‘snel – lekker – mexicaans’. Gewoon, omdat ik echt niet kan wachten tot morgen.

Ik vond het receptje van vandaag op ‘De keuken van Sofie’. Het is er ééntje voor 6 personen, dus de hoeveelheden zullen uiteraard moeten aangepast worden.


Burrito’s met rundsvlees! Yummie!

Ingrediënten
> 2 uien, versnipperd
> 1 teentje knoflook, fijngehakt
> 2 el plantaardige olie
> 500 fijne schijfes rundvlees, in dobbelsteentjes van 1 cm bij 1 cm
> ½ th lepel komijn, fijngemalen
> 1 th lepel oregano
> 2 th lepels chilipoeder
> 500 gr gekookte rijst
> een handvol korianderblad en/of bladpeterselie, grof gehakt
> 8 tortilla’s

Bereiding
1. Fruit één ui en de knof look in twee eetlepels olie op een zacht vuur. Voeg het rundvlees erbij, zet het vuur iets harder. Voeg komijn, oregano en chilipoeder toe. Bak gedurende 2 minuten tot het vlees gekleurd is. Haal het vlees uit de pan.

2. Doe opnieuw een ui in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Fruit zachtjes aan. Voeg de rijst toe en roerbak deze gedurende enkele minuten tot hij mooi is gekleurd.

3. Voeg het vlees bij de rijst. Voeg koriander en/of peterselie toe en bak nog even verder. Haal van het vuur.

4. Leg een tortilla op het werkblad en schep een vijftal eetlepels van het rundvlees-en-rijstmengsel langs een zijde. Rol de tortilla op, plooi de buitenste randen naar binnen en rol verder tot je ze mooi hebt gesloten.

5. Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de tortilla in 10 minuten gaar.

6. Dien op met guacamole en zure room. Yes guacamole, daar ben ik gek op!

Smakelijk!

Comments

  1. Mmmm klinkt lekker maar dan wel Chili sin carne voor mij 🙂

    Like

Trackbacks

  1. […] blijven TO DO’s in de oneindigheid. Zoals ik al eens beschreef in één van mijn artikels ‘Vanavond Mexicaans Schat’ gebeurt het eten van de dag steeds spontaan. Waar heb je zin in? Chili? Oké! Het nadeel is […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: