Wist je dat? Ja-wat!

Over op je rug slapen

Slaap ik op mijn zij, dan weet ik niet waar mijn armen heen moeten.
Slaap ik op mijn buik, dan heb ik een zere nek en last van armtintelingen.
Dus, dan slaap ik maar op mijn rug.

Slapen op je rug

Pinterest: Slapen op je rug (wielpeute.nl)

Deze week las ik enkele interessante, maar ook grappige zaken over ‘slapen’. Aangezien ik een soldaat-typetje ben (= op je rug slapen met de armen naast je heen), ging ik op zoek naar leuke ‘Wist je dat? Ja-wat!’-tjes.

1. Slapen op je rug helpt tegen rimpels (Steven Diamant – Chiropractor / Eric Olson – Slaapspecialist). Dit komt doordat er niets tegen je gezicht aandrukt, zoals bijvoorbeeld een hoofdkussen of een arm. Dus, zoveel smeren hoef je niet te doen! Gewoon op je rug gaan liggen tijdens het slapen.

2. Bovendien krijg je geen hangtieten (Steven Diamant – Chiropractor / Eric Olson – Slaapspecialist). Je borsten zijn ondersteund en ze gaan dus minder snel gaan hangen. Dames, dit is voor jullie!

3. Wanneer je op je rug slaapt, met de armen naast je heen, dan ben je een rustig iemand, een beetje gereserveerd. Je stelt vooral hoge eisen aan jezelf. Ik wist niet dat je slaaphouding wat meer kan vertellen over jezelf? Blijkbaar wel. Herkenbaar?

4. Rugslapen wordt beschouwd als de meest ideale manier om te slapen omdat het lichaamsgewicht over een zo groot mogelijke oppervlakte wordt verdeeld. De slaappositie en/of – keuze is echter persoonlijk. Maar, deze manier van slapen kan je slaapcomfort sterk verbeteren. Dit heeft dan tot gevolg dat je een betere nachtrust hebt. En nu ga ik het wel heel ver drijven: er wordt ook gezegd dat mannen met een slechte nachtrust zaadcellen van mindere kwaliteit leveren. En nu ga ik het nog verder drijven: dit kan dan op zijn beurt een grote impact op de bevolking hebben. Dit even terzijde!

5. Slechts 20% slaapt op de rug!

6. En het is wel geweten: rugliggers zijn snurkers. Maar ik niet! Dat is me toch verteld.

7. Rugliggers slapen vaak met de mond open. Dit komt door het verslappen van de spieren in het neus-keel-gebied. Die open mond is A) niet flatterend,  B) een open poort voor beestjes en zorgt voor C) een droge mond. Of ben je een kwijler?

8. Slapen op de rug kan nachtmerries veroorzaken. Dit doet me onmiddellijk denken aan enkele beelden op televisie. Wanneer iemand in een film of serie een nachtmerrie heeft, dan ligt hij/zij te kronkelen en te slaan op de lakens van het bed. En ja! Ze liggen vaak op de rug!

9. Rugslapen – ondersteund met een kussen onder je knieën – kan je onderrug ontlasten wanneer die vervelende periode van de maand er is.

10. Rugslapen is ideaal voor mensen die knarsetanden. Je gezichtsspieren zullen ontspannen.

Wie heeft nog ‘Wist je dat? Ja-wat!’-tjes over het slapen op de rug? Ik ben benieuwd! Dan kunnen we het lijstje aanvullen.

 

Bronnen:
> Het laatste Nieuws (Ellen Provoost) / Daily Mail
> Steven Diamant – Chiropractor / Eric Olson – Slaapspecialist
> Gezondheidsnet
> Doctor of Dental Surgery Carolyn Taggart-Burns
> CNN.COM

Trackbacks

  1. […] vriendschap. Mijn inspiratie daarin is gewoonweg eindeloos. Heel af en toe verschijnt er een Wist je dat? Ja-Wat!’je. Hiervoor heb ik geen frequentie vastgelegd. Het is leuk om af en toe op zoek te gaan naar […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: