Goals Februari

Het beste van elke dag

Ik las deze week een artikeltje van Wim Annerel (Life Coach). Hij vertelt hoe je in 7 verschillende stappen het beste van elke dag kan maken. En dat is nu net wat ik ga proberen in februari. Waarom? Soms loop ik mezelf gewoon voorbij. Te weinig dagen voor te veel dingen die ik moet klaarspelen. Meestal lukt het wel alles bol te werken, maar met de nodige stress en gejaagdheid. En, dat voelt niet altijd prettig aan, integendeel!

We bekijken ze even en ik vertel jullie hoe ik het ga aanpakken.

Goals Februari

Illustration: Elke Uyttenhove / Goals Februari

STAP 1: Voltooi 1 grote taak
Zoals jullie al konden lezen, werk ik met TO-DO-lijstjes. Ik blijf nog steeds bij het nut van deze lijstjes. Voor mij werken ze gewoon. Maar Wim heeft een punt. Soms zijn deze lijstjes langer dan je dag zelf. Daarom is het belangrijk prioriteiten te stellen. Kruis één of twee hoofdtaken aan en voltooi die. Wanneer die klaar zijn, ga je stap voor stap verder. Wat je kan afmaken, des te beter. Wat niet, dat is dan voor morgen.

STAP 2: Eet voor energie
Een gezonde en evenwichtige voeding is überbelangrijk voor je lichaam en geest. Als voedingsdeskundige – ja dat ben ik, al heb ik mezelf zo niet gepresenteerd in Yellow Me. – weet ik dat maar al te goed. Maar ook ik eet niet altijd zoals het zou moeten zijn. Wanneer je het druk hebt dan ken je de gevolgen. Maar, dat is uiteraard geen excuus. Het vergt planning. Je MOET er gewoon tijd voor maken. Laten we al een keertje beginnen met een gezond ontbijt!

STAP 3: Doe één iets waar je van houdt
Elke dag moet er een leuk iets op het programma staan. Iedereen heeft iets waar hij/zij van houdt. Integreer dat in je dagelijkse leven. Bij mij zal dat zijn: een boek lezen, een wandeling met Bastille, rondneuzen op Pinterest of Bloglovin. En! Het allerbelangrijkste: tijd maken voor mijn lief!

STAP 4: Rust effectief
Rust is even belangrijk dan een gezonde en evenwichtige voeding. Heel vaak heb ik te weinig slaap, waardoor je dan vermoeid je dagen doorloopt. Het kan geen kwaad even te zeggen: STOP! En dan neem ik gewoon een break.

STAP 5: Wees echt aanwezig bij anderen
Aanwezigheid van familie en vrienden, dat maakt gewoon je dag.

STAP 6: Geef
De voldoening is toch groot wanneer je geeft? Wel, waarom zou je dat dan niet meer doen. Al is het maar een mini-gebaar.

STAP 7: Reset
Wim verwoordt het mooi: ‘Plan elke avond 10 minuten om alle fysieke en mentale rommel op te ruimen’. En hoe ga ik dat doen? Voornamelijk door het lezen van een boek. Dat brengt me tot rust en laat me – als het een goed boek is tenminste – even al de rest vergeten.

Ik kan er toch nog een stap 8 aan toevoegen. Het is er ééntje die ik gewoon meer zou moeten toepassen. Maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

STAP 8: Positive Thinking
Heel vaak blijf je hangen bij een negatief iets. Geef het een plaats en denk positief. Denk aan wat komt!

Laat ik dit alvast proberen!
Oh! En dankjewel Wim!

 

 

Comments

 1. Wow interessant topic! Ik ga ze ook proberen integreren 😉

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] Prioriteiten stellen Resultaat: Fail! Alweer! Ik sprak vandaag nog in een ander artikel over prioriteiten stellen. Ik bewijs hier dus al dat ik hier niet goed in ben. Conclusie: Dan heb ik dus de hele maand […]

  Like

 2. […] En! Ik zei daarnet dat ik het ging bewijzen van die lach. Deze week plaats ik elke dag een happy-selfie op mijn blog. Ik kies gewoon een mooi moment uit van de dag! Wat trouwens heel goed aansluit bij mijn goals van februari. […]

  Like

 3. […] je nog, begin februari, sprak ik over mijn voornemen voor de nieuwe maand? Die maand is inmiddels voorbij en ik verklapte reeds mijn TOP- en BAALdagen. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: