Gewoonte-rapport

Na de challengeweek…

Zoals beloofd, hier ben ik met de punten!
Aan het begin van de week daagde ik mezelf uit. Ik ben me bewust van mijn slechte gewoontes, maar ik was vooral benieuwd of ik deze kan laten of niet.
En ai ai ai! Ik ben niet over de hele lijn geslaagd!

8e1e46e08fea4a6f0069d3164378a3f0

Slechte gewoonte: Chocolade (www.ilovefashionnews.com)Gewoonte 1: Koffie, zwart (geen suiker, geen melk)
Challenge: Koffieloze week
Resultaat: CHECK!

Yes, mijn eerste check is binnen. Ik heb een week lang geen koffie gedronken en eigenlijk had ik het er helemaal niet zo moeilijk mee. Ik denk dat ik het doe uit gewoonte of eerder als een sociaal iets. Klinkt dat gek? ’s Morgens hoort het gewoon bij mijn ontbijt en drink ik koffie zonder nadenken. Nu heb ik de koffie vervangen door muntthee. En eerlijk?! Eigenlijk vind ik dit lekkerder hoor! In de koffiekamer is het eerder een sociaal gebeuren. Tijdens de leswisseling worden er liters koffie gedronken en iedereen doet gewoon maar mee.
Conclusie: Ik kan het dus wel laten, maar of ik dat wel wil?! Ik ga wel wat meer thee drinken!

Gewoonte 2: Georganiseerd
Challenge: Een planloze dag: wat komt, dat komt!
Resultaat: CHECK!
Ook hier kan ik zeggen: met glans geslaagd! En dit is echt heel wat voor me. Ik had nooit gedacht dat het me effectief zou lukken. Gisteren – zaterdag – heb ik een planloze dag gehad en ik vond het heerlijk. Gewoon doen waar ik op dat moment zin in had en voor de rest geen enkele verplichting.
Conclusie: Check, check, check. Maar! Ik besef ook dat ik niet zo veel van die dagen heb. Zou ik meer moeten doen!

Gewoonte 3: Nagelbijten
Challenge: Stoppen met nagelbijten (voor altijd!)
Resultaat: Fail!
Ik was zo goed bezig, toen ik plots mezelf betrapte op nagelbijten. Meestal gebeurt het onbewust. Dit is echt een verslaving. Zoals ik al zei: ik heb al alles geprobeerd, maar ik hou het nooit lang vol. En, ik vind het vreselijk als anderen me zien nagelbijten. Iemand een tip? Eéntje dat ik nog niet heb geprobeerd?
Conclusie: Dit is een zeer slechte gewoonte die ik jammer genoeg niet kan laten.

Gewoonte 4: Iphone-plakker
Challenge: De iphone plakt een week lang niet meer aan mijn hand
Resultaat: Check!
Ja, dit is gelukt! Ik heb er echt eens op gelet. Maar nu kreeg ik van enkele mensen te horen: je bent niet bereikbaar! Het is het één of het ander hé!
Conclusie: Zonder mijn Iphone zou ik niet kunnen, maar ik kan hem gerust enkele uren op kant leggen. Maar, ik kan niet tegen het gevoel van onbereikbaarheid. Stel dat er wat gebeurt?!

Gewoonte 5: Mignonette, mmm!
Challenge: Een week lang geen chocolade
Resultaat: Check of Fail?
Ik dacht alvast dat ik deze kon aanvinken, totdat Tom daarnet zei: Chocomelk is ook chocolade hoor. Echt? Telt dit? Ik vind van niet. Ik ben van de pure chocolade afgebleven.
Conclusie:
Akkoord, te veel chocolade is niet goed, maar zonder chocolade wil ik niet! Ik geef het toe: ik kan chocolade niet volledig bannen. Dat is toch ook geen probleem!

Gewoonte 6: Dé eeuwige twijfelaar
Challenge: Meer geloven in mezelf: YES I CAN!
Resultaat: Check!
Eigenlijk heb ik dit vinkje niet eerlijk verdiend. Er is geen situatie geweest deze week waardoor ik ging gaan twijfelen. Ik weet van mezelf dat dit een hele moeilijke is.
Conclusie: Het is eigen aan mezelf: de eeuwige twijfelaar zal ik altijd zijn.

Gewoonte 7: Uitstelgedrag
Challenge: Prioriteiten stellen
Resultaat: Fail!
Alweer! Ik sprak vandaag nog in een ander artikel over prioriteiten stellen
. Ik bewijs hier dus al dat ik hier niet goed in ben.
Conclusie: Dan heb ik dus de hele maand februari om aan mijn doelstelling te werken. Go Go!!!

En wat denken jullie? Niet super hé?! Ik weet dus nu wel dat ik gemakkelijk enkele dagen zonder lekkere koffie kan, dat het eens goed kan zijn die GSM op te bergen en dat een spontane dag zeer leuk kan zijn. Maar ik weet ook dat ik verslaafd ben aan nagelbijten, ook wel graag chocolade eet en het niet wil laten, dat het zinnetje ‘Yes, I can’ een moeilijk zinnetje is en dat prioriteiten stellen een werkpunt is voor februari.

Wat zijn jouw slechte gewoontes? Vertel op!
Dan weet ik dat ik niet de enige ben!

Comments

  1. Mijn slechte gewoonte is ook dat ik een iPhone-klever ben, ik kan het niet laten om facebook etc te checken en ik moet soms mezelf soms bewust beperken tot 3x per dag facebook. En chocolade is ook gezond, vooral de rauwe chocolade gezoet met natuurlijke zoetstoffen, zoals de Lovechock 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: