Topdag / Baaldag

Januari

Ja! Het is alweer de laatste dag van de maand.
Februari staat voor de deur.

1 januari start meestal met positieve dingen: de start van het nieuwe jaar, met nieuwe verwachtingen, nieuwe doelstellingen, nieuwe perspectieven. Heel wat nieuw dus!

Iedere maand bekijk ik even welke dag bestempeld kan worden als een TOPdag en welke als een dikke BAALdag. Benieuwd?

Topdag Baaldag Januari

TOPdag / BAALdag – 15 Januari 2015

Weet je wat het gekke is? Mijn TOP- en BAAL-dag vallen op dezelfde dag!

– Mijn Je-kan-morgen-beginnen-dag –
Zoals jullie ook kunnen lezen op mijn Yellow Me. -pagina, ging ik 2015 in met een glimlach. Ik trok een streep onder heel wat zaken uit 2014. En, daar was de jobhunt! Een job zoeken dat bij je past is niet altijd even gemakkelijk. Naar aanleiding van een spontane sollicitatiebrief van vorig jaar, kreeg ik op 15 januari 2015 een telefoontje van een school in Gent. Het VISO is een secundaire school die jongeren klaarstoomt voor een grafische toekomst. Een leerkracht valt voor 3 maand uit en ik werd gevraagd de leerkracht te vervangen. Lesgeven in het derde, vierde en vijfde jaar, dat was het aanbod. Doe je het, Elke? Ik schreeuwde het ‘ja-woord’ bijna uit! Maar, ik hield me in. Een beetje professionaliteit was wel op zijn plaats. Ik maakte dan maar een vreugdedansje achteraf. De volgende dag stond ik al voor de klas! 15 januari was dus een TOPdag!

– Mijn Ik-zie-je-pijn-dag –
Jammer genoeg was 15 januari 2015 ook een dikke BAALdag. Bastille werd 6 maand en we wisten wat er dan op het programma stond: dé castratie. Hoe ik het hier neerschrijf, dat klinkt toch echt heel dramatisch. Maar dat was het ook! Ik bracht ons aapje in de ochtend bij de dierenarts en bleef even om hem op zijn gemak te stellen. Wachten tot hij sliep. ‘Het zou niet lang duren’, dat zei de dierenarts. Die uren gingen BALEN-traag! Maar, dan zag ik hoe hij niet ‘ons aapje’ was. Hij was nog helemaal groggy van de verdoving, hij stapte een beetje raar, trok van die zielige puppy-oogjes en verlegde zich geen poot. Zo ging dat nog 2 dagen door. We waren zo blij toen hij plots weer de oude was. Ons aapje is back! Dus ja, dit was een baaldag.

Had jij ook een TOP- en BAALdag? Let me know!
Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: