Let’s gossip

4 soorten vriendinnen die je allemaal zou moeten hebben

Ik heb geluk. Dat besef ik maar al te goed. En weet je waarom? Omdat ik omringd word door enkele beste vriendinnen. Je hebt ze in verschillende soorten – die vriendinnen hé – en ze zijn lang niet allemaal even lief, grappig, meelevend,…. Maar die van mij wel.
Ik vertel je even over die van mij!

Soorten vriendinnen

Pinterest: indulgy.com / 4 soorten vriendinnen

– Mijn studievriendin –
We hebben vaak samen gestudeerd en dat werkte goed. Ik kon steeds bij haar terecht en omgekeerd. Laat ik er wel even bij vertellen dat we beiden dikke strebers waren. Twee go-getters bij elkaar. Nu de studietijd achter ons ligt, beschouw ik haar nog steeds als mijn studiemaatje van toen: ‘de slimme’. Al zijn al mijn vriendinnen eigenlijk best allemaal wel intelligent. Grote ambities, grote dromen. Dat delen we met elkaar. Ik kijk naar haar op!

– Mijn zorgzame vriendin –
Ze is zoals een lief mamatje. Ze zal altijd beter zijn in het ‘zorgzaam zijn’ dan een ander. Ze is oprecht bezorgd, heel erg lief en staat je bij met raad. Dag en nacht. Wat ik zo leuk aan haar vind is dat ze met de voeten op de grond staat. Ze is diegene die – als het er op aan zou komen – me van die té roze wolk zou duwen. Maar goed dat ik zo iemand heb.

– Mijn levensgenietervriendin –
Een toffe madam die altijd lacht. Ze is het zonnetje in huis! Altijd weet ze wel wat leuks te verzinnen en komt ze met de meest gekke ideeën. En, ze is vooral grappig. Haar oneliners doen het keer op keer. Ze geniet van dag tot dag en dat is hoe het zou moeten zijn. Dat vergeet ik af en toe! Maar, dan is zij er om ons daar aan te herinneren. Met haar beleef je de leukste tijden!

– Mijn luistervriendin –
Zij is iemand die er altijd voor je zal zijn, of je nu goed of slecht nieuws te vertellen hebt. Wanneer je problemen hebt of je hebt een troostende schouder nodig, dan kan je zeker bij haar terecht. Iemand die ik enorm waardeer. Het is niet altijd gemakkelijk te luisteren naar een ander. Goed luisteren, dat kan niet iedereen. Zij wel! Wat ik zeker niet mag vergeten: ze is altijd blij voor een ander. Ze gunt ons alle geluk van de wereld. Maar ook zij verdient het beste van het beste!

Ik weet niet hoe mijn vriendinnen mij zouden omschrijven. Laat ik gewoon stellen: de complementaire vriendin?!

Maar eigenlijk hebben ze allemaal wel wat van elkaar. Mijn studievriendin is ook best wel zorgzaam en de levensgenietervriendin zal ook steeds klaar staan met een troostende schouder. Ik denk dat ook dat de reden is waarom we vriendinnen zijn en het zeer goed met elkaar kunnen vinden. We kunnen steeds bij elkaar terecht!

Ik zou ze zeker niet meer kunnen missen. Heb jij ook zo van die vriendinnen?
Een tip: zorg ervoor dat je ze nooit verliest want ze zijn goud waard!

Comments

  1. Véronique Vermeersch says:

    En dan heb je nog “the creative one”: een bezige bij en in alle opleidingen een diploma op zak. Ik denk dat haar momenten in de zetel zeer schaars (maar daarom mss ook heel heilig) zijn. Toch heeft ze steeds tijd voor “the girls”. Ik vermoed dat haar dag uit 30 uur bestaat in plaats van 24 uur. Steeds in voor een feestje of een leuke babbel. Kortom: eentje uit de duizend die je zeker moet hebben in je vriendenkring!

    Liked by 1 persoon

  2. En daar ga je dan van blozen! Wat een woorden! Normaal heb ik op alles een antwoord, maar hier pas ik. Het enige wat ik kan zeggen is: bedankt, bedankt, bedankt! Je bent top véro!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: