Bloglady

Ik wil er eentje bedanken

Ik speelde al even met het idee een blog te beginnen. Maar zoiets doe je niet op 1,2,3.
Er zijn toch heel wat zaken waar je best even over nadenkt. De wie, wat, waar, waarom, hoe-vraagjes kan je beter eerst even beantwoorden.

Ik wist wel dat ik graag een lifestyleblog met creatieve insteek wilde, maar hoe begin je er in godsnaam aan? Zo’n eerste artikeltje schrijven vraagt toch even wat creatieve tijd.

Ik ging dus op zoek naar enkele interessante boeken die me wegwijs zouden kunnen maken in de blogwereld. Op die manier zou ik toch mijn eerste stappen kunnen zetten. Ik vond er eentje in de boekenwinkel. Op dat moment wist ik nog niet wat voor een inspiratiebron ik in handen had. Wil je ook starten met een blog? Wel! Haal deze maar in huis: ‘Blogboek – Tips & Inspiratie voor meer blogplezier’.

Blogboek

Blogboek – Tips & Inspiratie (Kelly Deriemaeker)

Kelly Deriemaeker a.k.a. Lilith – auteur van het boek – is een echte bloglady. Met ‘Tales from the crib’ inspireert ze iedere beginnende blogger. Al denk ik dat ze een toonbeeld is voor iedere blogger: beginnend of niet. Met haar blog haalde ze al enkele awards binnen, waaronder die van ‘Beste persoonlijke blog van 2008’.

Wat kan je van het boek verwachten?

1. Het boek staat boordevol tips en tricks. Deze zijn niet alleen afkomstig van Kelly zelf, maar ook van enkele andere succesvolle bloggers.

2. Daarnaast kan je heel wat ideeën voor nieuwe blogposts terugvinden. En nee, geen lijstje van 25. We praten hier over oh-zo veel meer. Heel erg handig wanneer je even geen inspiratie hebt om een nieuw artikeltje te schrijven.

3. Het boek leest vlot. Het is leerrijk, maar tevens ook ontspannend en vooral inspirerend.

4. Stapsgewijs stelt ze je blog mee op. Waar begin je, wat doe je dan, wat met je eerste post, …. Ze vertelt in haar boek dat je dit boek op 2 verschillende manieren kan lezen: ofwel ga je het hele boek doorlezen van begin tot eind, ofwel kan je er enkele interessante passages uitpikken (om het even waar). Ik zou iedere lezer aanraden te opteren voor het eerste: het boek is veel te interessant om bepaalde stukken gewoon niet gelezen te hebben.

5. Door het lezen door, merk je gewoon dat Kelly gepassioneerd is en dat geeft ze ook door aan haar lezers. Ze kan je overtuigen om de stap te zetten naar het bloggen, zeker wanneer je nog twijfelt.

6. Enkele voorbeelden van blogs die je zeker eens moet bekijken.

7. Een opsomming van applicaties die je als blogger kan hanteren. Heel erg handig!

Wil je graag een exemplaar? Dan kan je er eentje bestellen op haar blog.
Ik help jullie even verder.

Na dit alles, wil ik haar toch nog even bedanken!
Ze trok me over de streep. Wat een boost!
Bedankt Lilith!

Comments

  1. Dit boek ben ik ook aan het lezen en ze heeft ook mij geïnspireerd 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: