5 redenen waarom ‘Fifty Shades of Grey’ intrigeert!

Trailer ’50 Shades’
razend populair

50 Shades of Grey

Release – 50 Shades of Grey – Valentine’s Day

Iedereen kent het, iedereen weet er van: de langverwachte release van ‘Fifty Shades of Grey’.
Er zijn reeds tienduizenden kaartjes verkocht en dit in voorverkoop. Men verwacht nog een groter succes bij de uiteindelijke release. Het is bijna ongezien! De trailers – ook al is dat de bedoeling van een goede trailer – laten ons alvast verlangen naar Valentijn.

Maar wat ligt nu eigenlijk aan de basis van dit grote succes? Waarom is iedereen zo INTO Christian Grey. Waarom is Anna Steele zo geïntrigeerd? Meer nog, ben jij geïntrigeerd?

Ik geef alvast mijn mening over de trilogie. Wat de film betreft: daar moeten jullie nog even op wachten. Mijn tickets voor de voorstelling op 13 februari 2015 liggen al klaar. Can’t wait!

 

Iedereen sprak er over: op het werk, op de trein, enkele vriendinnen bespraken pittige details,…  Je kon er gewoon niet omheen. ‘Christian Grey‘ rolde over vele tongen, voornamelijk vrouwelijke tongen dan. Ik ben niet gauw een hype-volgertje. In het begin dacht ik: ‘ah, iedereen leest ze!’ en kon ik zelf met moeite de naam ‘Christian Grey’ onthouden. Dat zegt veel over mijn interesse.  Die was er zeker niet onmiddellijk. Maar, toen werd ik plots interim-leerkracht voor enkele weken. Dagelijks zat ik uren op de trein en dan slaat de verveling toe. Je kan niet eindeloos uit het raam blijven staren, dag na dag na dag. Nabij de school had je een boekenwinkel. Ik snuister graag en loop er altijd eens ééntje binnen wanneer ik ze tegenkom. Daar stond de trilogie te pronken in de rekken. Ik twijfelde even, maar liet me toch verleiden. Hoe komt dit nu? Kan jij het me vertellen? Volgen dan maar! Ik kocht ze onmiddellijk alle drie. Nog geen 5 minuten later zat ik al in het station met Christian Grey. En voor ik het wist vond ik het plots niet zo erg meer dat de trein alweer eens vertraging had.

50 Shades of Grey

50 Shades of Grey – Trilogie

Wat ik van de boeken vond? Laat ons zeggen dat ik ze op een heel korte periode heb uitgelezen. Ik lees graag, maar een boek moet me van in het begin al meenemen in het verhaal of ik leg ze op kant. Ik begreep plots de hype, wat niet wil zeggen dat ik supereuforisch gedrag vertoonde. Een vierde boek zou ik wel zien zitten en ik kijk al uit naar de film.

5 redenen waarom ’50 Shades’ intrigeert

1. Een ontmoeting met een mysterieuze, charismatische man. Je begrijpt absoluut niet hoe hij in elkaar zit. Die 50 tinten zijn verdomd verknipte tinten hoor. Geraak er maar eens aan uit!

2. Je wordt meegezogen in het verhaal door onder andere een zéér vlotte schrijfstijl. Je zou de boeken in één ruk uitlezen. Ik ga me niet uitspreken over de kwaliteit van het schrijven zelf, maar als je de boeken gelezen hebt, dan besef je zelf wel hoe vlot deze lezen.

3. De herkenbaarheid in de vrouw achter Anna Steele.

4. En natuurlijk: de – niet echt verborgen – erotiek in het verhaal. Geef toe: over het algemeen vinden we datgene wat taboe of niet als ‘normaal’ wordt beschouwd altijd aantrekkelijker dan een gemiddeld iets. Toch? Maar wat is normaal? Is dit boek grensverleggend of niet? Voor de ene wel, voor de andere niet. Het is al meermaals gebleken: seks verkoopt.

5. Het emotionele aspect is groot. Heel wat gevoelens worden zéér expliciet neergeschreven, maar ook onbewust aangebracht: het verlangen naar iemand, de gewildheid door iemand, controle hebben over iemand, gecontroleerd worden,… Zo gaat het lijstje maar door.

Er zijn voor- en tegenstanders. Maar, dat heb je altijd. Hoe saai zou het wel niet zijn als we allemaal eensgezind zouden zijn.

Wat vinden jullie van de bestseller?
Let me know!

Comments

  1. Ah die las ik een paar jaar geleden, ik kreeg ze cadeau van mijn schoonmoeder 😀 Ze wist totaal niet waar het over ging, vermoed ik 🙂 Ik vind het zeer vlot lezen maar ik vond de schrijfstijl maar zwak, ik hou ook wel van romans met mysterieuze liefdes. Ik ben toch wel benieuwd naar de film, ik ben altijd benieuwd hoe ze het verfilmen 🙂 Kun je de trailer gewoon op YouTube vinden?

    Liked by 1 persoon

Trackbacks

  1. […] iets wat op mijn dagplanning staat, maar wellicht niet op die van jullie. Ik vertelde reeds over ’50 Shades of Grey’. Klopt! Ik ga vanavond met de meisjes naar de film. Ik ben ervan overtuigd dat het onze dag zal […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: