Wintervakantie

Snowboardkriebels

Snowboard

Pinterest: web.stagram.com / Wintervakantie – Snowboarden

Pinterest is een verslaving. Heb je die ook? En vandaag kwam ik enkele plaatjes tegen waardoor mijn pruillipje al begon te hangen. IK WIL OP SNOWBOARDVAKANTIE!

Ieder jaar rond deze tijd (januari – februari) zie ik mijn broer vertrekken, gepakt en gezakt naar de besneeuwde berghellingen om zich uit te leven op zijn snowboard. Toegegeven: hij is goed! En wat hij kan, wou ik ook kunnen. Enkele jaren geleden ben ik ook begonnen en waande ik me na een weekje een echte snowboardchick. Nu ik de smaak te pakken heb wou ik natuurlijk dat ik ieder jaar kon gaan.

En dan zijn ze er: die kriebels in mijn buik omdat ik zo graag mee die bus op wil.

Nu moet ik jammer genoeg toegeven dat ik mijn chick-imago niet alle eer aan doe.
Want weet je wat er voor nodig is om een échte te zijn?!

1. Eerst en vooral: Je slaat geen enkel jaartje over. De snowboardvakantie is heilig.
En die kriebels gaan niet weg hé. Integendeel. (EPIC FAIL)

2. Zelf op de piste zorg je voor een geslaagde outfit. ‘Boe!’ aan al die wintersporters die beweren dat kledij niet belangrijk is, maar dat je lekker warm aankleden topprioriteit is. Je wil er toch niet uitzien als een clown! Alhoewel: het zou wel in je voordeel kunnen zijn. Minder kans op botsingen want ze zien je van ver aankomen. Maar dus, je outfit moet fitten! (CHECK)

3. Natuurlijk is een outfit alleen niet genoeg. Je moet je ook staande kunnen houden op dat board. Een klein beetje show-offen kan geen kwaad. Zorg wel dat je niet de mist in gaat. Je moet het dan ook effectief wel kunnen. (CHECK)

4. En ja, je hebt de attitude. Snowboarden gaat meestal gepaard met wat risico’s nemen. Het is ook zo dat je pas echt leert boarden wanneer je effectief ook wat probeert. Uiteraard is er een groot verschil tussen berekende risico’s nemen en domme risico’s. (CHECK)

5. Zorg ervoor dat de liften voor jou geen probleem vormen. Vermijd die stomme pannenkoekenliften. Die zijn zo vervelend, maar je kan ze uiteraard wel aan! (CHECK)

6. Wanneer je een val maakt, zorg dan dat je valt in stijl. Klagen hoort er niet bij. (CHECK)

7. Een eigen (gepersonaliseerd) board hebben. (FAIL)

8. Als snowboarder wil je gewoon niet opnieuw gaan skiën. (CHECK)

Uitkijken naar 2016 dus! Ik zal het moeten doen met de vele ‘Hi… Zus, hier alles snowboardtop!’-berichtjes van mijn broer en de overzalige foto’s die hij wellicht zal posten. Jaloers!

Volgend jaar zonder fout!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: