Week Challenges

Ik daag mezelf uit…

Heb jij ook zo van die gewoontes waar je steeds bij blijft hangen? Dingen waarvan je denkt dat je niet zonder kan? Misschien kan je best zonder, maar denk je alleen het niet te kunnen. Het is niet altijd gemakkelijk deze gewoontes uit je dagdagelijkse leventje te bannen. Dat hoeft ook helemaal niet hoor, maar ik daag mezelf even uit. Gewoon, omdat ik daar zin in heb.

Week challenges

Illustration: Elke Uyttenhove / Week Challenges


Deze week tracht ik het volgende na te gaan:
> Wat kan ik gemakkelijk laten?
> Wat kan ik absoluut niet laten?

Ik ga de uitdaging met mezelf aan.

Gewoonte 1: Koffie, zwart (geen suiker, geen melk)
Challenge: Koffieloze week 

Het is een ochtendritueel geworden. Het is één van de eerste dingen die ik doe: een Senseo’tje maken. Vroeger dronk ik helemaal geen koffie. Ik vond het zelfs eerst een beetje vies smaken. Toen ik het werkleven instapte, ben ik er in gesukkeld. De collega’s dronken koffie en voor ik het wel en goed besefte dronk ik iedere dag een kopje mee. Nu – als leerkracht – heb je uiteraard de lerarenkamer. Ik noem het de koffiekamer. Daar worden liters gedronken. Dus daar drink ik dan ook een kopje mee. Het blijft dus niet bij 1 tas, maar het kunnen er evengoed 2 of 3 zijn.

Gewoonte 2: Georganiseerd
Challenge: Een planloze dag: wat komt, dat komt!
Iedere dag in de week is gepland: wanneer, wat, waar, met wie, hoe… Ik denk dat ik de uitkomst van deze alvast weet, maar hoe leuk zou het niet zijn een volledig spontane dag te hebben? Op het werk gaat dat niet lukken, maar op zaterdag of zondag. Moet lukken! Lekker spontaan! Al trek ik de spontaniteit nu onmiddellijk in twijfel bij het schrijven van ‘op zaterdag of zondag’. Ik plan dus reeds dat ik dan een planloze dag wil. Oh damn!

Gewoonte 3: Nagelbijten
Challenge: Stoppen met nagelbijten (voor altijd!)
Zenuwachtigheid ligt in mijn aard. Zeker wanneer ik onder druk sta, dan gaan mijn nagels er aan. Een zeer slechte gewoonte die ik graag wil afleren. Ik weet dat ik moeilijk zonder kan. Maar, het gebeurt gewoon vaak onbewust. Al meerdere keren gestopt, al meerdere keren herbegonnen. Vandaag is het gedaan! Niet alleen voor deze week!

Gewoonte 4: Iphone-plakker
Challenge: De iphone plakt een week lang niet meer aan mijn hand
Ik ben me er van bewust. Mijn papa zegt altijd: die gsm plakt aan je hand! We zijn een beetje onafscheidelijk, ja dat is waar! Dus sorry lieve mensen wanneer mijn bereikbaarheid even minder groot is.

Gewoonte 5: Mignonette, mmm!
Challenge: Een week lang geen chocolade
Verdorie, dit wordt moeilijk. Ik heb zo van die periodes – meestal wanneer ik gewoon geen chocolade in huis haal – dat ik er heel gemakkelijk af kan blijven. Maar, eens het wél voor het grijpen ligt, dan kan ik er oh-zo niet aan weerstaan. Het zou dus gemakkelijk zijn geen chocolade in huis te halen want dan is er geen verleiding. Maar! Laat ik het eens proberen, met die chocolade voor mijn neus! Heavy!

Gewoonte 6: Dé eeuwige twijfelaar
Challenge: Meer geloven in mezelf: YES I CAN!
Ik stel mezelf constant de vraag: ‘Is dit wel goed genoeg?!’. Deze week zeg ik op alles ‘Ja!’. Uiteraard, zonder er mijn voeten aan te vegen!

Gewoonte 7: Uitstelgedrag
Challenge: Prioriteiten stellen
Dan heb ik het voornamelijk over huishoudelijke klusjes. Ik ben zeker niet de perfecte huisvrouw en als ik bijvoorbeeld zou moeten kiezen tussen de was doen en een blogartikeltje schrijven, dan is de keuze zeer snel gemaakt. Oeps! En dan komt het uitstelgedrag de kop op steken. Of wanneer ik zou moeten kiezen tussen even snel swifferen of een aflevering Home & Away…Oeps! Ik probeer het deze week in de omgekeerde volgorde!

Ik denk dat dit wel volstaat. Zondagavond mogen jullie alvast mijn ‘gewoonte-rapport’ ontvangen. Ik ben zelf benieuwd naar het resultaat.

Comments

 1. Ik ben al benieuwd naar het resultaat van je challenge 🙂

  Liked by 1 persoon

Trackbacks

 1. […] ik dat vandaag maar gedaan. Lekker spontaan toch! En nu we het over een spontane dag hebben – mijn Week Challenge 2 ‘Planloze dag’ is dus al […]

  Like

 2. […] ben ik met de punten! Aan het begin van de week daagde ik mezelf uit. Ik ben me bewust van mijn slechte gewoontes, maar ik was vooral benieuwd of ik deze kan laten of niet. En ai ai ai! Ik ben niet over de hele […]

  Like

 3. […] Welke thee of koffie drink je het liefst? Elke dag drink ik wel koffie, een tas of twee. Ik vertelde er al eens over in één van mijn artikeltjes. Ik vind mijn Senseo de […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: