Winterchillings

Op 21 december was ie er weer! De winter.
En dan ga je je toch helemaal anders voelen?

kopje koffie

Winterchillings – Eén van de kleine dingen

Een periode waar ik meestal heel wat zakdoeken verslijt door al dat gesnotter. Al ligt de fout gewoon helemaal bij mezelf: ik hou namelijk niet van dikke jassen. Dan voel ik me zo gepoft! Ook dat ruitje-krabben wanneer ik vroeg in de ochtend wil vertrekken, wat is me dat! Dan kruip je verkleumd in de auto en sta je helemaal stijf. En, heb je ook niet het gevoel dat opstaan zoveel lastiger wordt? De verwarming staat niet op en je wil nog niet onder dat warme deken vandaan. Maar langs de andere kant, er zijn zoveel kleine dingetjes die er voor kunnen zorgen dat de winter eigenlijk best wel een aangename periode zou kunnen zijn. Ik lijst er enkele op!

1. Wanneer die wekker afgaat en je voelt de koude al wanneer je nog maar één been dat bed probeert uit te stappen, dan zou je je al gauw terug willen trekken. Ik had het deze ochtend nog. Zo koud! Maar er is toch niets leuker dan uitslapen, zeker wanneer het zo koud is. Uitslapen is gewoon de max! Een lief dat je kan opwarmen, een hond dat fungeert als voetenwarmer, enkele grote kussens en een dik-donzy-donsdeken is de perfecte combinatie. Draai je nog eens om!

2. Een lekker warm bad is perfect voor in de winter. Hoe warmer, hoe liever! Muziek op de achtergrond maakt het dan alweer helemaal af. Het zorgt niet alleen voor dat warme gevoel, het is ook zo relaxerend.

3. Weet je wanneer ik weet dat het koud is buiten? Wanneer mijn hele lichaam gewoon aanvoelt (niet te warm, niet te koud), maar mijn neus ijzig koud is. Dat topje van mijn neus voelt wanneer het winter is. Best wel grappig! Ik krijg het niet opgewarmd.

4. In de zomer is het terrasjesweer, maar in de winter is een lekkere kop koffie of warme chocomelk om op te warmen ideaal. Bonus: je krijgt er heel vaak een chocolaatje bij.

5. Een rustige winterwandeling, goed ingedoffeld, genieten van het koude (sneeuw)landschap. Het kan heel mooi zijn. En, gezellig! Het kan misschien wel koud zijn, maar het is ook gezond!

6. Zomer of winter, het fleece dekentje is altijd aanwezig.

7. Het is fijn om gewoon even voor de warme haard te gaan zitten. Meer heb je zelf niet nodig. Lekker stoken maar!

8. Het is misschien niet van deze tijd, maar wollen truien en sokken voelen zo cosy aan. Je in de zetel ploffen met een goed boek en een glaasje wijn en mijn avond is een topper.

9. Iedere winteravond: mijn ijskoude voeten tegen die van hem duwen. Haha, dat vindt hij helemaal niet leuk. Daar trek ik mij nu eens niets van aan. Ik doe het elke avond opnieuw.

10. Geen vloerverwarming? Join me. Ik zou overal gewoon zachte matten willen leggen zodat koude vloeren toch betaalbaar warm aanvoelen. Eentje aan het bed en de zetel zijn wel al een troostprijsje.

11. Het is toch al vroeg donker, hou de lichten dan ook gewoon uit. Kaarsen zorgen voor sfeer en gezelligheid.

12. Heeft het dan toch gesneeuwd, dan klinkt de krakende verse sneeuw toch zo goed. Het doet me des te meer verlangen naar mijn volgende snowboardtrip.

Heb jij ook zo van die dingetjes die je helpen overwinteren?! Laat het me gerust weten. Misschien wordt de winter dan wel nog mijn favoriete tijd van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: