Broer en Zus!

Deze krijg je nooit meer stuk!

Heb jij ook een broer of een zus? Of misschien wel allebei?
Ik heb er alvast ééntje uit de 1000.
Waarom is het zo fijn om een broer of zus te hebben waarmee het zéér goed klikt?

broer en zus

Perfecte broer/zus-relatie

13 redenen waarom ik van mijn ‘kleine’ broertje hou
1. Hij was mijn eerste beste vriend
2. Hij is nu nog steeds mijn beste vriend
3. We hoeven geen woorden te wisselen om elkaar te begrijpen, een blik zegt genoeg
4. Het is er ééntje die me steeds rechtop helpt, wanneer ik gevallen ben.

Een kleine anekdote
Matthie en ik waren nog jong. Ons omaatje gaf een groot feest – ik weet zelfs niet meer waarom – en heel wat kinderen waren aanwezig. Het was mooi weer en we speelden buiten in de grote tuin. De jongens waren, zoals altijd, aan het voetballen en ik liep er maar wat bij. Plots vloog de voetbal een hoop brandnetels in. Ik dacht even vriendelijk te zijn en voorzichtig die bal uit die *****netels te halen – dit met een topje en kort shortje – toen opeens één van mijn leuke VERRE familieleden me de brandnetels in duwde. Vreselijk was dat. Een hele nacht heb ik wakker op een stoel gezeten met enkele doeken azijn op mijn armen en benen. Dit zal ik nooit vergeten! EN…mijn broer was er als de eerste bij om mij te helpen en het voor me op te nemen. Danku lieve broer! Sindsdien is dat éne familielid dé rivaal!

5. Ik hou ervan samen plannetjes te beramen. Matthie, weet je nog, die éné keer?
6. Hij is mijn drinkebroertje, mijn lachende vriend, mijn troostende schouder.
7. We zijn tegenpolen in veel, maar complementeren elkaar juist goed!
8. Hij kan steeds een geheim bewaren.
9. Loyaliteit is wat onze band zo sterk maakt.
10. Hij weet steeds perfect welke cadeautjes hij voor me kan kopen.
11. Omdat het zo leuk is om samen uit of op reis te gaan.
12. En nee, niet omdat hij steeds wint bij alle gezelschapsspelletjes die we spelen.
13. En ook niet omdat je zo een smartass bent!

Het is niet overal zo: sommige relaties lopen echt niet goed door een grote onderlinge strijd. Maar die bloedband heb ik alvast wel, lucky me!

Comments

  1. true ! ik heb zo een zus, en het is het mooiste wat er bestaat! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: