Paris sera toujours Paris (Zaz)

Verliefd op Parijs

Parijs! Een stad waar eindeloos veel te zien en te doen is. Ik wou dat ik onmiddellijk mijn liefde voor deze ville fabuleuse kon neerpennen, maar jammer genoeg hebben verschrikkelijke Charlie Hebdo toestanden onlangs plaats gevonden. Het is niemand ontgaan. Te veel positieve noten zouden hier nu niet op zijn plaats zijn. De terroristische aanvallen op het Frans satirisch weekblad zette Parijs in de kijker. En hoe! Maar probeer deze terreur even naast je neer te leggen. Paris sera toujours Paris (Zaz)
TIP: Beluister zeker eens het liedje van zangeres Zaz ‘Paris’.

Photo Booth

Photo Booth – Tom & Ik

Enkele weken geleden besloten Tom en ik X-Mas in Parijs door te brengen, toen in alle stilte en vrede. Parijs charmeert, met kleine dingen: Franse chansons in een knus caféetje, de straatnaambordjes, macarons,… Kijk even mee!

parijs in beeld

Parijs in beeld

1. Ken je iemand die naar Parijs is geweest en geen foto van de Eiffeltoren heeft genomen?! Het hoort er toch gewoon bij.
2. Metrostation – Bastille: zo was ons aapje ‘Bastille’ toch bij ons.
3. Moulin Rouge – X-Mas Show
4. Supermoderne toiletten – Louvre
5. Centre Pompidou
6. Jardin des Tuileries
7. Place de la Concorde
8. Tom & Ik
9. Picture Booth

 

 

Mijn top 5 bezienswaardigheden/activiteiten

 1. Kerstavond – Moulin Rouge X-Mas Special
  Een spektakelshow voorafgegaan door een luxueus viergangendiner. Dat had de Moulin Rouge voor ons in petto. Mooie vrouwen en mannen in prachtige kostuums zwierden en dansten op het ritme van de muziek. Inderdaad, er hangt een fameus prijskaartje aan vast. Maar! Een aanrader voor iedereen! Doe eens gek, het is zeker de moeite waard!
  Yello Me.  Blikvanger: French Cancan
 2. Bezoek aan het Musée du Louvre
  Iedereen kent het wel. Eén van ’s werelds grootste musea waar de ‘Mona Lisa’ van ‘Leonardo da Vinci’ het meest beroemde stuk uit de collectie is. Een gouden tip: reserveer je tickets online, dit bespaart je een anderhalf uur in de wachtrij.
  Yello Me.  Blikvanger: de hypermoderne toiletten – het lijkt wel een kleurrijk Louvre-winkeltje – waar de hygiëne en luxe bijzonder is. Je betaalt €1,5 voor een toiletbezoek, maar je wordt verwend met kleurrijke wc-rollen (je kan zelf kiezen) en jazzy-muziek op de achtergrond.
 3. Montmartre – Kuieren over de Place du Tertre
  Een beroemd plein in het hartje van de Parijse wijk Montmartre. Je aandacht wordt al snel getrokken door de zeer talentvolle schilders, portrettekenaars en silhouetknippers. Hier beleef je zonder twijfel een zeer gezellige avond.
  Yello Me.  Blikvanger: de prachtige tekeningen.
 4. Wandeling Place de la Concorde – Musée du Louvre
  De Place de la Concorde met enkele sterattracties: Obelisk uit de tempel van Ramses II, 8 standbeelden op elke hoek van de achthoek (Franse steden), twee fonteinen (Fontaine des Mers en Elevation de la Maritime). Vanaf de Place de la Concorde heb je zicht op: Arc de Triomphe, Madeleine (= Griekse tempel), des Tuileries en Palais Bourbon. Daarna een overweldigend gevoel door de prachtige tuinen van het voormalig koninklijk paleis. Tot slot bereik je het Louvre.
  Yello Me.  Blikvanger: even gezellig aan de grote vijver in Jardin des Tuileries. Genieten!
 5. Champs-Elysées
  Een wandeling van een half uurtje schrijven ze dan. Neem maar wat langer. Hier kan je wel de hele dag doorbrengen door de vele winkels, boutiques en andere schatten in de breedste laan van Parijs.
  Yello Me.  Blikvanger: meer dan 500 kerstkraampjes stonden ons op te wachten op het einde van deze wandeling. Zoveel lekkernijen, moeilijk te kiezen.

  Stadsgids

  Stadsgids Parijs

  Je hebt twee soorten reizigers: de éne bezoekt een stad zonder enig idee waar hij/zij gaat slapen, eten en zonder te weten welke bezienswaardigheden of activiteiten er op het programma zullen staan. En dan heb je de andere soort: zoals ik. De hele citytrip staat van A-Z gepland. Niet dat er geen plaats is voor spontaniteit, zelfs dat is ingecalculeerd. Of kan je spontaniteit niet inplannen?! Je doet waar je je goed bij voelt, voor mij is dat stadsgids’je spelen. Voor wie geïnteresseerd is: ik werk aan een ‘Vierdaagse-Travel-Guide-Paris’. Deze is samengesteld voor vertrek naar deze prachtige stad. Nu leuk ik deze wat op met enkele interessante weetjes en tips. Binnenkort stel ik deze gids ter beschikking en kunnen jullie die zomaar downloaden. Wie weet, komt hij ooit nog van pas en zal je aan mij denken wanneer je Parijs binnenwandelt!

  Veel reisplezier!

Comments

 1. Ik denk dat iedereen stiekem een beetje verliefd is op Parijs!

  Like

Trackbacks

 1. […] 3. Waar ging je het laatst op reis? Een vierdaagse Parijs. We vierden met ons tweetjes – Tom en ik – Kerstmis daar in de Moulin Rouge. Heel gezellig! Ook daar maakte ik een blogpost over met enkele leuke sfeerbeelden. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: