Inhale – Exhale

A reminder…

Adem in, adem uit…IMG_4895 kopie

Daar moet ik mezelf soms meerdere malen per dag op wijzen.
Soms loop je jezelf zo hard voorbij dat je letterlijk vergeet je longen te vullen met die broodnodige energie…met die luchtledigheid.

Ik heb het vaak nodig dat iemand tegen me zegt: “Elke, leg dat nu eens aan de kant.”, “Elke, pauzeer!” of “Elke, geniet nu eens van een klein gelukzalig rustmomentje!”. Ik ben ze dankbaar… de mensen die me zo goed kennen en weten dat ik het nodig heb daarin gestuurd te worden. Bedankt!

Yoga heeft me al een stuk verder gebracht, al wil ik het beoefenen nog naar een hoger niveau tillen. Ik ben van nature uit niet stressbestendig en daar werk ik aan sinds enkele maanden, sinds mijn aandacht en bezorgdheid voor mijn lichamelijke en mentale gezondheid sterk gegroeid is. Het strenge perfectionisme, de faalangst, de eeuwige gejaagdheid, mijn focus op tijd, het minder goed slapen,… het moet gedaan zijn.

Maar enkel rekenen op de mensen om me heen en de bijna dagelijkse yogasessies zouden niet voldoende zijn. Ik moet het vooral ook zelf doen. Ik wil daarin groeien. Die dagelijkse herinnering liet ik vorige week tatoeëren op mijn linker onderarm. Voor de lezers die het zich afvragen: het is niet mijn eerste.

Twee woorden: inhale, exhale. 

Voor jullie misschien weinig zeggend, sprekend of waardevol, voor mij het sturen in de juiste richting. Ik ben gerustgesteld!

Greetz, E. 

Comments

  1. Weten dat niemand perfect is en niemand perfectionist moet zijn dan ben je al goed bezig met een rust in je lichaam en geest te maken.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 26 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: