Hotspot – Peck 47

Café – Ontbijt & Brunch Restaurant

“Ik ging naar Peck 47 want ik had honger.
Ik ging naar Peck 47 en ik was verlekkerd, ook enthousiast.
Ik ging naar Peck 47 en mijn bezoek bleek veel te kort.
Ik ging naar Peck 47 en ik ga sowieso snel terug.”

Foto’s:
Elke U. & Silke V.

Peck 47 - Hotspot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb er weer ééntje gespot, een hotspot! En wat voor één! Peck 47 – hartje Brussel, nabij de Grote Markt – een aanrader voor al wie fan is van healthy & fresh food. In dit trendy eetcafeetje is er voor ieder wel wat wils. En, daar steek ik mijn hand voor op; daar wip ik even binnen. Zelfs een tweede keer, een derde keer,… Wie gaat met me mee?

“She just pecks (at) her food.”
Van lange tanden, geen sprake in Peck 47.

I feel a bit peckish

Een zwak voor het leuke hipsterish-interieur, een kader met een uniek concept om even tot rust te komen en te genieten van heel wat gezonde, huisbereide, lekker geurende maaltijden en drankjes. Je kan er terecht voor een uitgebreid ontbijt, maar ook voor brunch, lunch en late night Peck.
Je zou gaan denken dat je op deze plaats, net omwille van het heerlijke en eerlijke eten, net dat ietsje meer betaalt?! Overdreven en misplaatst vind ik het echter niet. Voor een kleine €15 drink je een huisgemaakte Ice Tea, een grote limonade of verse smoothie en eet je je buikje meer dan rond. Een juiste prijs voor de kwaliteit die je verkrijgt. Bovendien is de bediening zéér hartelijk: ze serveren met een lach, ze stralen uit waarvoor ze staan. Het past in het plaatje.

Peck 47 - Hotspot


Homemade Red Onion, Goat Cheese & Chorizo Waffle,
Two Poached Eggs, Bacon & Psycho Sauce

Een lunch van lange adem, maar wat smaakte me dat! De presentatie op zich deed me lekkerbekken. Ik dronk daarbij een frisse smoothie met een verrassende combinatie: Watermelon, Lemongrass & Lime juice. Het serveren in de typische confituurpotten, met de papieren rietjes maken de beleving nog groter. ‘Simpel’ beweren sommige TripAdvisor-reizigers, maar daar ben ik het niet mee eens. De beleving kan simpel aanvoelen, maar het is allemaal zo goed op elkaar afgestemd dat het uiteindelijk wel weer complex kan genoemd worden. Of is dat nu net wat té raar gezegd? Er zit gewoon meer achter: wanneer je het concept ten volle begrijpt, wanneer je de manier van denken en leven volgt,… dan is je welbevinden nog zo groot!

Schermafbeelding 2016-01-05 om 19.59.03

Theekaart & Koffiehuis

Of laat deze plek ook gewoon een leuke tip zijn voor een thee of goede koffie op de middag om even te bekomen van het kuieren doorheen de Brusselse straten?

Nood aan verpozing en hou je van eten, hou je van gezond, hou je van vers bereid? Dan ben je hier zeker op je plek, bij Peck. Probeer het eens en vertel me wat je ervan vindt!

Adres: Rue Marche Aux Poulets 47, 1000 Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Openingsuren: Ma – Do: 7u30 – 21u00 / Vr: 7u30 – 22u00 / Za: 09u00 – 22u00 / Zo: 09u00 – 21u00

Greetz,
E.

Comments

  1. Ziet er lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr uit mmmm

    Like

  2. Ja, ziet er lekker uit 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: